Δημοσιεύτηκε στις 09 Οκτωβρίου 2018
Τα χωριά Σπήλια-Κούρδαλι, βρίσκονται στο κέντρο της Κύπρου, στο βορειοδυτικότερο τμήμα της οροσειράς της Μαδαρής. Από εδώ και πέρα ξεκινά η οροσειρά του Τροόδους. Διοικητικά ανήκουν στην επαρχία Λευκωσίας και συνορεύουν με την επαρχία Λεμεσού. Τα Σπήλια-Κούρδαλι ανήκουν στη γραφική κοιλάδα της Σολιάς. Απέχουν 65 χιλιόμετρα από τη Λευκωσία, 55 από τη Λεμεσό και 15 από την Πλατεία Τροόδους.
Και αφού σε κατατοπίσαμε γεωγραφικά τουλάχιστον, ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψουμε και την καλύτερη αφορμή για να πας στο χωριό.
Ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Σπηλιών και Κουρδάλων λοιπόν διοργανώνει την 8η Γιορτή του Παλουζέ κι άλλων παραδοσιακών εδεσμάτων και μας προσκαλούν να απολαύσουμε γεύσεις του τόπου μας.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 4 Νοεμβρίου θα πάμε στο γραφικό χωριό Σπήλια κ ιεκεί στην Κρύα Βρύση θα γευτούμε τον γνήσιο ζεστό παλουζέ και τις υπέροχες παραδοσιακές μας γεύσεις.
Στο πλαίσιο της γιορτής θε έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ακόμα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια και Κυπριακούς χορούς.
Ώρα Έναρξης: 11:00. Είσοδος Ελεύθερη.

*Kεντρική φωτογραφία: Cyprus National Commission for Unesco
Σχετικά
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα
Την Παρασκευή, οι πεζόδρομοι της Λευκωσίας θα γεμίσουν μουσικές, μελωδίες και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου!
Τελευταίες παραστάσεις του Circus Atmosphere στην Κύπρο
Το Circus Atmosphere μπαίνει στις τελευταίες δύο εβδομάδες παραστάσεων στο νησί μας
Το 2ο φιλανθρωπικό κάλεσμα σειρήνων «The Sirens’ Call» επιστρέφει στο Παραλίμνι
Το «The Sirens’ Call» καλεί γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Οι «Βραδιές Κωμωδίας» κάνουν στάση στον Καλοπαναγιώτη για μια βραδιά γεμάτη γέλιο
Οι Χάμπης, Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Ψυλλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του Παλιού Σινεμά, προσφέροντας μια ξεχωριστή stand-up comedy παράσταση
Μία έκθεση γεμάτη αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες... αλλά και street food
Mια εντυπωσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.
Ένα από τα πιο επιτυχημένα καλοκαιρινά events επιστρέφει και φέτος στα Λεύκαρα
Ονειροδιαδρομές, street food και μεγάλη συναυλία με ελλαδικό συγκρότημα
Η Λάνια γιορτάζει την κυπριακή παράδοση σε ένα διήμερο γεμάτο μουσική, γεύσεις και πολιτισμό
Tο Κοινοτικό Πάρκο Λάνιας φιλοξενεί τη Γιορτή Κυπριακής Παράδοσης, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τοπικά προϊόντα, παραδοσιακές τέχνες και δράσεις για όλη την οικογένεια.
Το καλοκαίρι στον Δήμο Κουρίου γεμίζει μουσική, θέατρο, κινηματογράφο και μεγάλες στιγμές!
Oλόκληρο το πρόγραμμα του καλοκαιριού
Αυτήν την Τετάρτη δίνουμε ραντεβού στο πιο απρόσμενο after-work spot της πόλης
Smashed burgers, παγωμένα ποτά για να δροσιστείς, DJ set για να μείνεις... και γκολφ!