13 October 2018
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Μία εκδήλωση γεμάτη χορό, τραγούδι και παραδοσιακά εδέσματα, στο χωριό

Ένα όμορφο ταξίδι γεμάτο αφηγήσεις, χορό, τραγούδι και παραδοσιακά εδέσματα

Δημοσιεύτηκε στις 09 Οκτωβρίου 2018

Ένα όμορφο ταξίδι γεμάτο χορό, τραγούδι και παραδοσιακά εδέσματα ετοιμάζει το χωριό Κλήρου στις 13 Οκτωβρίου, από τις 4:00 μ.μ μέχρι τις 11:00 μ.μ.

Το φεστιβάλ εντάσσεται στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και η ανάδειξη της εκπαιδευτικής αξίας της παράδοσης.

Ο παλιός πυρήνας του χωριού με τα αναπαλαιωμένα σπίτια θα ανοίξει για τους φιλοξενούμενους. Το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου, στις 8.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Βιωματικά εργαστήρια αφήγησης και αναδιήγησης, παιχνιδιών (ππιριλιά, βασιλέας, σκατούλικα, κλπ), ζωγραφικής, χειροτεχνιών (ρούχινες κούκλες), θεατρικού παιχνιδιού
  • Χορευτικές διαδρομές από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τις Κυκλάδες την Κρήτη και την Κύπρο με χοροδιδάσκαλους και χορευτές/τριες από Ελλάδα και Κύπρο που θα χορεύουν και θα διδάσκουν χορούς σε ενήλικες και παιδιά. Παραδοσιακούς χορούς με χοροδιδάσκαλους από Μακεδονία (Απόστολος Σκρέκας, Χαρά Αλεστά), Θράκη ( Πασχάλης Λιγούδης), Κρήτη (Λευτέρης Κορναράκης) Κυκλάδες ( Γιάννης Σέρβος, Μαριλένα Πετράκη) και Κύπρο (Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού, Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγιών Ομολογητών, Νόστος Πισσουρίου, ΠΑΟΚ Κλήρου) .
  • Αναβίωση του παλιού σχολείου με έκθεση παλαιών σχολικών αντικειμένων
  • Περίπτερο πώλησης μεταποιημένων προϊόντων με πρώτη ύλη το κληρκώτικο σμυρναίικο σύκο (συκόπιττες, τρούφες, κέικ, τάρτες, μαρμελάδες)
  • Παρασκευή και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων (ψωμί, ελιωτές, χαλλουμωτές κ.λπ.).

Μάθετε περισσότερα για το φεστιβάλ εδώ

Ώρα: 16.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close