Shopping , Fashion & Beauty

Η Ελένη Μαρία Κυριαζή φτιάχνει μοναδικά κοσμήματα που θα λατρέψεις

Ηδημιουργός και ιδιοκτήτρια του Shabby Chic Concept μάς μιλά για το χώρο και τις δημιουργίες της

Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2018

Τα χειροποίητα κοσμήματα, οι τσάντες, ακόμα και οι εσάρπες έχουν τη δύναμη να μεταμορφώνουν ένα ολόκληρο outfit και να χαρίζουν ένα διαφορετικό στυλ και χαρακτήρα στην εμφάνισή μας! Έτσι κι εμείς ψάχνοντας γι' αυτά, πέσαμε πάνω στην Shabby Chic...

Πώς ξεκίνησες την πορεία σου;
Από μικρή είχα έφεση στην τέχνη. Μετά από αναζήτηση ετών σχετικά με το ποιο παρακλάδι της τέχνης θα ήθελα να υπηρετήσω, κατέληξα στη δημιουργία κοσμημάτων, μια οδό που μου επιτρέπει να συνδυάσω την τέχνη με τη θηλυκότητα. Με εντυπωσίαζε το γεγονός ότι μπορούσα να μεταλλάξω ένα φύλλο μέταλλο, να του δώσω σχήμα, να το ‘πλουμίσω’ για να κοσμεί τη γυναικεία εμφάνιση. Στην Αγγλία, στο London Metropolitan και στο Central St. Martins, είχα ειδικευτεί σε τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων, στο πάντρεμα της τέχνης και της μόδας, ανέπτυξα τη φαντασία μου και έμαθα να αφουγκράζομαι τις επιρροές από τα τριγύρω ερεθίσματα. Έτσι ξεκίνησα να δημιουργώ με βάσεις! Βάση μου το εργαστήριό μου στην Αθήνα. Με γοητεύει ο Joan Miro. Οι ευθείες γραμμές, τα χρώματα, το κενό, στοιχεία της τέχνης του τα οποία ‘μου μιλούν’ και τα οποία αποτέλεσαν τα βασικά χαρακτηριστικά της πρώτης μου συλλογής. Ακολούθησε ο πολυπράγμων Gaudi, με τις κυκλικές γραμμές και σιγά-σιγά ξεκίνησε η συνεργασία μου με το μουσείο Ηρακλειδών φτιάχνοντας κοσμήματα για έργα καλλιτεχνών που φιλοξενούσε όπως Dega, Esher. Συμμετείχα σε ομαδικές εκθέσεις με αξιόλογους επαγγελματίες του χώρου και είχα εκθέσει σε γκαλερίες όπως «Μερνερη» «Taff». Στο ξεκίνημα της καριέρας μου, στάθηκα τυχερή γιατί βρήκα αξιόλογους καλλιτέχνες που με υποστήριξαν και με μυήσαν στο χώρο της μόδας και της τέχνης στην Αθήνα. Βασικός μέντοράς μου ο Δημήτρης Ντάσιος, ένας καλλιτέχνης που μου έδωσε απλόχερα τη γνώση και την εμπειρία του.

 

Πώς προέκυψε η δημιουργία του Shabby Chic Concept και τι θα βρει αυτός που θα επισκεφθεί το χώρο σου;
Το Shabby Chic Concept ήταν μια προσωπική μου ανάγκη. Με τον ερχομό μου στην Κύπρο, πριν από 2 χρόνια, στόχος μου ήταν να δημιουργήσω ένα χώρο ζεστό, "έναν χώρο τέχνης" για να στεγάσω και να παρουσιάσω τη δουλειά μου. Ήταν ένας χώρος εγκαταλελειμμένος που απέκτησε τον δικό του  χαρακτήρα αλλά και διατήρησε το άρωμά του γι’ αυτό και βαφτίστηκε Shabby Chic Concept, ένα brand το οποίο έχει ως βάση τον επιτυχημένο συνδυασμό της τέχνης και της μόδας. Φτιάχτηκε με πολύ μεράκι και αγάπη. Στο Shabby Chic Concept μπορεί να βρει κανείς  όλες τις συλλογές κοσμημάτων μου καθώς και συλλογές από τσάντες και επιλεγμένες εσάρπες οι οποίες ολοκληρώνουν τα must της γυναικείας εμφάνισης. Το Shabby Chic Concept είναι ένας χώρος φτιαγμένος για κάθε τύπου γυναίκα, η οποία θέλει να ξεχωρίσει με το στυλ και τη φινέτσα της.
 

Από πού είναι εμπνευσμένες οι συλλογές σου;
Οι συλλογές μου είναι εμπνευσμένες κυρίως από τη σύγχρονη τέχνη, χωρίς όμως να λειτουργεί περιοριστικά, καθώς αφουγκράζομαι όλα τα ερεθίσματα. Οι συλλογές μου, οι οποίες αποτελούνται από διαχρονικά κοσμήματα και ταυτόχρονα υπηρετούν και τις επιταγές της μόδας, ανανεώνονται συνεχώς προσφέροντας πληθώρα επιλογών. Η γεωμετρία, οι ευθείες γραμμές, οι καμπύλες, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά των δημιουργιών και η απλότητα τους αποτελεί το κλειδί της αναγνωσιμότητας τους.

Αγαπημένα σου υλικά;
Η δημιουργία δεν έχει όρια γι' αυτό και τα υλικά είναι απεριόριστα. Συνήθη υλικά είναι  μέταλλα, ξύλο, δέρμα, ημιπολύτιμες πέτρες τα οποία παντρεύονται μεταξύ τους και καταλήγουν σε ένα  άρτιο αποτέλεσμα το οποίο κοσμεί κάθε τύπο γυναίκας η οποία θέλει να ξεχωρίσει με το στυλ και τη φινέτσα της.

Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον;
Να κρατηθώ στον χρόνο και να φτιάχνω διαχρονικές δημιουργίες εδραιώνοντας το Shabby chic brand ως συνώνυμο της προσιτής πολυτέλειας.

Πληροφορίες: (96457372) Ανδρέα Αβραμίδη 70 (1ος όροφος), Στρόβολος, Λευκωσία.
Facebook: Shabby Chic Concept
instagram :Shabbychic_concept

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close