Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Φτιάξαμε την ατζέντα της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου, με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2018

Πότε περιμέναμε να 'ρθει το καλοκαίρι, οι διακοπές και οι βουτιές και πότε το καλοκαίρι έφτασε κιόλας στο τέλος του. 

Με αυτά και με τα άλλα, φεύγει και ο Αύγουστος και ανυπομονούμε να καλοσωρίσουμε τις χαρές του Σεπτεμβρίου που έρχεται γεμάτος νέες προσδοκίες, νέους στόχους, νέα πνοή! 

Ας αποχαιρετήσουμε λοιπόν το καλοκαίρι περιμένωντας  τα“περισσότερα” και τα “καλύτερα” στην έναρξη της νέας σεζόν, με συναυλίες, παραστάσεις, και όλα όσα μας επιφυλάσσει η τελευταία εβδομάδα του καλοκαιριού! 

 

Η Βανδή – Mamma Mia στη Λευκωσία
H μεγάλη ελληνική παραγωγή “Mamma Mia” με κορυφαίους καλλιτέχνες συνεχίζει την περιοδεία της στην Κύπρο και κάνει μια στάση σήμερα στην Λευκωσία.. Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία αγάπης και ανθρωπιάς σε κείμενο της Κάθριν Τζόνσον, βασισμένη στα θρυλικά τραγούδια των ABBA με πρωταγωνίστρια την Δέσποινα Βανδή. Κάποια από τα πασίγνωστα και εξαιρετικά δημοφιλή σε όλο τον πλανήτη hits του χρυσού συγκροτήματος της δεκαετίας του ’70, μεταφρασμένα στα ελληνικά, συνοδεύουν την ιστορία της Σόφι, η οποία λίγο προτού παντρευτεί τον αγαπημένο της Σκάι αποφασίζει να ανακαλύψει ποιος είναι ο πατέρας της. Πρωταγωνιστούν: Δέσποινα Βανδή, Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.
>> Δευτέρα 27 & Τρίτη 28 Αυγούστου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 21:00. εισιτήρια TICKETHOUR.COM.CY τηλ. 77 77 70 40, όλα τα ACS couriers και από το «Ταμείο της Οδού Ειρήνης 158» τηλ. 25878744 στη Λεμεσό και το Δημοτικό θέατρο Λάρνακας τηλ. 24 66 5795.
 
 
Ο κύριος Όβε στη Λάρνακα
Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία «Ο κύριος Όβε». Ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος. Έχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση. Παλιότερα ήταν ο διαχειριστής ενός οικισμού με όμορφα σπιτάκια και λιθόστρωτα μονοπάτια, αλλά όχι πια. Όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, ο Όβε περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις. Κανείς δεν τον αντέχει και τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση», αλλά αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι πίσω από τη δύστροπη συμπεριφορά κρύβεται μια λυπητερή ιστορία.
>> Δευτέρα 27 Αυγούστου, Μουσείο Πιερίδη, Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 24145375.


 
Η «Αρπαχτή» στο Έρμα
Με την Αγγλική ταινία «Αρπαχτή» σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι, συνεχίζει τις προβολές του το Βιβλιοπωλείο Καφεαναγνωστήριο το Έρμα.  Ένας Αμερικανός γκάνγκστερ κάνει μια ληστεία διαμαντιών στην Αμβέρσα, αλλά ερχόμενος στο Λονδίνο πέφτει θύμα ληστείας ενός Ρώσου μαφιόζου και τριών μαύρων λωποδυτών της πλάκας. Στην υπόθεση εμπλέκονται ένας αδίστακτος γκάνγκστερ, διοργανωτής παράνομων αγώνων πυγμαχίας, δύο προπονητές μποξέρ, ένας τσιγγάνος ιρλανδικής καταγωγής με φημισμένη γροθιά και πολλοί άλλοι χαρακτήρες του αγγλικού -και όχι μόνο- υποκόσμου. Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι με τους: Μπραντ Πιτ, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Ντένις Φαρίνα, Βίνι Τζόουνς, Τζέισον Στέιθαμ, Ράντε Σερμπέτζια, Τζέισον Φλέμινγκ.
>> Δευτέρα 27 Αυγούστου, Βιβλιοπωλείο Καφεαναγνωστήριο το Έρμα, Λευκωσία, 19.45. Πληρ. 97901821 & 99980574.


 
Μάριο Καρμπόνε «Isolato-Splendido-Marginale»
Μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται στην γκαλερί The Office η έκθεση «Isolato-Splendido-Marginale» αφιερωμένη στον εννενηντατετράχρονο ιταλό φωτογράφο Mario Carbone. Ο γνωστός φωτογράφος με ελληνικές ρίζες και καταγωγή από την Καλαβρία παρουσιάζει μέσα από τις φωτογραφίες του την ζωή της χώρας του σε κάθε άκρη της καταγράφοντας την με τον φωτογραφικό του φακό. Ο Καρμπόνε που ασχολήθηκε με την τέχνη της φωτογραφίας από πολύ νεαρή ηλικία έχει περάσει από αρκετά παρεμφερή επαγγέλματα όπως οπερατέρ και σκηνοθέτης σε ντοκιμαντέρ. Έχει κερδίσει την ασημένια κορδέλα για το ντοκιμαντέρ του πάνω στην αυτοκρατορία της Καλαβρίας και το ασημένιο Λιοντάρι για το ρεπορτάζ του πάνω στην μεγάλη πλημμύρα της Φλωρεντίας το 1966. Ο Τάσος Α. Γκέκας, ιδιοκτήτης της The Office gallery, σημειώνει ότι η επιλογή της γραμματοσειράς στην αφίσα που συνοδεύει την έκθεση, έγινε μετά από απόφαση του φωτογράφου, τον οποίο είχε την χαρά να συναντήσει στην οικία του στη Ρώμη, ώστε να γίνει η επιλογή των φωτογραφιών, ύστερα από μελέτη του πλούσιου αρχείου του.
>> Δευτέρα 27 Αυγούστου, The Office gallery, Σόλωνος 46, Λευκωσία. Πληρ. 99848495. Μέχρι 7/9.

 

 

14ο Φεστιβάλ Θεάτρου Λυμπιών
Το Φεστιβάλ, που διοργανώνει η θεατρική ομάδα «Παράβαση» Λυμπιών, θα διεξαχθεί φέτος στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητάς Λυμπιών, από τις 24 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2018. Το Φεστιβάλ, μοναδικό στο είδος του, χρόνο με τον χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερους θεατές δίνοντας την ευκαιρία σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Κύπρο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες σε ένα όμορφο θεατρικό συναπάντημα. 
To πρόγραμμα: 
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018: Θεατρική Ομάδα «Παράβαση» Λυμπιών, «Η Γιαλλουρού» του Μιχάλη Πασιαρδή.
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018: Θεατρικός Όμιλος Κοντεατών και Φίλων «Τέρψις», «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018: «Η Λουΐζα του Ζουάνη, η δούλα της Αικατερίνης Κορνάρο» της Άννας Μαραγκού με την κ. Πόπη Αβραάμ.
>> Πολιτιστικό Κέντρο Λυμπιών, επ. Λευκωσίας, 20.30. Πληροφορίες: 99787090.

 

Xana Zoo
Στην παράσταση “ XANA ZOO!” παρουσιάζονται όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το “Mazoo and the Zoo” και το “XANA ZOO”. Είναι ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό. Οι θεατές με έναν μαγικό τρόπο βλέπουν να έρχονται για να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι τους ήρωες. Η διάρκεια της παράστασης είναι 80 λεπτά.
>> Δευτέρα 27 Αυγούστου, Aμφιθέατρο Ιδαλίου, Λευκωσία, 19.00. Είσοδος €8. Πληρ.: 96848493.

 

1ο Μουσικό Φεστιβάλ Λεμεσού
Καλοκαίρι 2018, από 28 έως 31 Αυγούστου η Λεμεσός μας προσκαλεί στο 1ο μεγάλο μουσικό Φεστιβάλ στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα φιλοξενηθούν δημοφιλείς Ελλαδίτες καλλιτέχνες, που θα διασκεδάσουν το κοινό.
> Στις 28 Αυγούστου, ξεφάντωμα με την Πέγκυ Ζήνα και τους Λωποδύτες
> Στις 29 Αυγούστου, τα σκήπτρα παίρνει ο μοναδικός Βασίλης Καρράς
> Στις 30 Αυγούστου, ατέλειωτες επιτυχίες από τους Δάντη και Σταν
> Στις 31 Αυγούστου, η αυλαία πέφτει με ανεβασμένους ρυθμούς από τους Νάσο, Πωλίνα, Σάσα Μπάστα.
>> Τρίτη 28-Παρασκευή 31 Αυούστου, Πλατεία Παλιού Λιμανιού, Λεμεσός, 20.00. Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Πληρ. 7000 0087.

 

Septemberfest-Nicosia Beer Fun Festival 2018
Ακόμα ένα φεστιβάλ μπίρας προγραμματίζεται στην πρωτεύουσα, αυτήν την περίοδο. Ο λόγος για το Septemberfest που ανακοίνωσε τις φετινές ημερομηνίες διεξαγωγής του χωρίς ωστόσο να έχουμε ακόμα πλήρες πρόγραμμα. Το Septemberfest - Nicosia Beer Fun Festival θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπως κάθε φορά φιλοξενώντας αγαπημένους τραγουδιστές και σχήματα από Κύπρο και Ελλάδα. Δες όλο το πρόγραμμα και τους καλλιτέχνες, εδώ.
>> Τρίτη 28 Αυγούστου-Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, Πάρκο Ακαδημίας, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Είσοδος €5 χωρίς ποτό! Παιδιά κάτω των 12 χρονών δωρεάν!

 

Ρεσιτάλ για Πιάνο και Σαξόφωνο
Δύο ταλαντούχες φοιτήτριες της μουσικής, σας προσκαλούν σε ένα ρεσιτάλ για πιάνο και σαξόφωνο στο Τεχνόπολις 20, την Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 και ώρα 8:30μμ. Η Κατερίνα Παρπούνα σπουδάζει κλασικό σαξόφωνο στο κονσερβατόριο ΗΚU στην Ουτρέχτη, στην Ολλανδία, ενώ η Μαρία Δημοσθένους πιάνο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα των Μουσικών Σπουδών. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των P. Creston, W.A. Mozart, A. Desenclos, Ryo Noda, G. Shapiro and Eugene.
>> Τετάρτη 29 Αυγούστου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.30. Είσοδος: 7 ευρώ. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

 

Tomorrowland στο Faneromeni 18
Η μεγαλύτερη αυλή της Λευκωσίας, η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, ανοίγει την πύλη της και αυτήν την Πέμπτη, με σκοπό να μας χαρίσει ακόμα μία μαγική βραδιά. Αυτήν την Πέμπτη λοιπόν θα δούμε σινεμά και πιο συγκεκριμένα θα παρακολουθήσουμε την ταινία Tomorrowland (2015), η οποία προβάλλεται σε συνεργασία με  τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου.
>> Πέμπτη 30 Αυγούστου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Λευκωσία, 21.00. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 22128157.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close