Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2018
Η ομάδα Λουμπάγκο, και το Θέατρο Τσέπης, παρουσιάζουν την παράσταση "Ο Δάσκαλος μας εν Τρολ" του Dennis Kelly, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κυριάκου, στο πλαίσιο του theYard.Residency.18 του Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, στην κατηγορία Πρεμιέρα για το 2018.

Το έργο του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Dennis Kelly "Our Teacher's a Troll", εκτυλίσσεται κατά κύριο λόγο σε ένα δημοτικό σχολείο και οι κεντρικοί ήρωές του είναι τα δίδυμα! Τα φοβερά και τρομερά δίδυμα! Αφού στέλνουν τη διευθύντριά τους στο τρελοκομείο ρωτώντας την συνεχώς και ασταμάτητα «Γιατί?», καταφθάνει ο αναπληρωτής διευθυντής, ο οποίος είναι ένα αυστηρό και δικτατορικό Τρολ. Δάσκαλοι και μαθητές υποφέρουν κάτω από την εξουσία του Τρολ και οι αταξίες απαγορεύονται εξ' ολοκλήρου. Τα δίδυμα, αφού η μαμά τους αρνείται να τα πιστέψει και να τα βοηθήσει, αποφασίζουν να δώσουν τη λύση μόνα τους.
Βαθιά πολιτικό, το έργο αυτό ασκεί μια ουσιαστική κριτική πάνω σε σύγχρονα ζητήματα περί δημοκρατικότητας, ελευθερίας της έκφρασης , παιδικής εργασίας, γραφειοκρατίας και της γενικότερης δυσλειτουργίας των σύγχρονων κρατικών και κοινωνικών δομών. Όλα αυτά δοσμένα με ένα καυστικό και διασκεδαστικό χιούμορ, τρομερή ενέργεια και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Μεταφρασμένο στην κυπριακή διάλεκτο, το κείμενο, κατά την διάρκεια της παράστασης προβάλλεται προς ανάγνωση από ηθοποιούς και κοινό, ταυτόχρονα, δημιουργώντας έτσι ένα ζωντανό, αλλά καλά δομημένο, διαδραστικό αυτοσχεδιασμό.
Η ομάδα Λουμπάγκο γνωρίστηκε με το Τρολ και εφάρμοσε αυτό τον τρόπο δουλειάς για πρώτη φορά στο 7ήμερο εργαστήρι του Γιώργου Κυριάκου στα πλαίσια του theYard.Residency.17. Από τότε πειραματίζεται και μετράει ήδη μια συνεργασία με τον ΘΟΚ, συμμετέχοντας στο Σαλόνι των Ξένων με το "σαλόνι των Τρολλ". Αυτός ο κύκλος έρευνας ολοκληρώνεται και με την στήριξη του Θεάτρου Τσέπης η ομάδα Λουμπάγκο έρχεται να παρουσιάσει το "Ο Δάσκαλος μας εν Τρολ", στην τελική του μορφή, τον Σεπτέμβριο στο Παλιό Ξυδάδικο, στα πλαίσια του theYard.Residency.18 στην κατηγορία Πρεμιέρα.
Η ομάδα Λουμπάγκο αποτελείται από τους Βασίλη Χαραλάμπους, Τζούλη Γρηγορίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Γιώργο Κυριάκου, Εὺα Καλομοίρη.
Παραστάσεις
Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός, 3, 4, 8, 10, 11, 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00.
Flea Theatre, Λευκωσία 22, 23, 29, 30 Σεπτεμβρίου στις 20:30.
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 99629610
Τιμή εισιτηρίου: €10
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κυριάκου, Μετάφραση/Διασκευή: Νιόβη Χαραλάμπους, Γιώργος Κυριάκου, Σκηνικά/Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Κίνηση: Εύα Καλομοίρη, Οργάνωση Παραγωγής/Β. Σκηνοθέτη: Εβίτα Ιωάννου, Σχεδιασμός αφίσας/γραφιστικά: Γιάννης Τούσσας, Γιώργος Σαλιάρης, Παίζουν: Κωνσταντίνος Σωκράτους, Τζούλη Γρηγορίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Γιώργος Κυριάκου, Ιωάννα Κορδάτου, Βασίλης Χαραλάμπους, Θέκλα Φλουρή, Εύα Καλομοίρη.
-
Παλιό Ξυδάδικο
03 Σεπτεμβρίου - 04 Σεπτεμβρίου 2018
10 Σεπτεμβρίου - 11 Σεπτεμβρίου 2018
15 Σεπτεμβρίου 2018
-
Flea Theatre
22 Σεπτεμβρίου - 23 Σεπτεμβρίου 2018
29 Σεπτεμβρίου - 30 Σεπτεμβρίου 2018
-
Παλιό Ξυδάδικο
08 Σεπτεμβρίου 2018
Σχετικά
«Πλούτωνος 71»: Μια γειτονιά της Λάρνακας αφηγείται τις ιστορίες της σε κείμενο Κώστα Μαννούρη
Για τέσσερα βράδια, ο δρόμος μετατρέπεται σε ζωντανή σκηνή όπου η μουσική, το θέατρο και οι μνήμες των κατοίκων συναντιούνται
Η μεγάλη αναμέτρηση Φροστ–Νίξον ζωντανεύει στη σκηνή του ΘΟΚ
Η Νέα Σκηνή ΘΟΚ παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Πήτερ Μόργκαν «Φροστ/Νίξον», ένα καθηλωτικό πολιτικό δράμα που μεταφέρει στη σκηνή μία από τις πιο διάσημες τηλεοπτικές αναμετρήσεις του 20ού αιώνα
«Έρκουμαι σαν καταρράκτης κάθετα»: Η νέα περφόρμανς της Έλενας Αγαθοκλέους
Μια σκοτεινή σκηνική παραβολή στην κυπριακή διάλεκτο για την απώλεια, τη μνήμη και έναν άνθρωπο που αποφασίζει να βουτήξει σε μια ρωγμή.
Η βραβευμένη περφόρμανς «Σεμπάστιαν» έρχεται για δύο παραστάσεις στη Λευκωσία
Οι Nova Melancholia και ο σκηνοθέτης Βασίλης Νούλας προσεγγίζουν τον Άγιο Σεβαστιανό ως ένα διαχρονικό σύμβολο ομορφιάς, επιθυμίας, πόνου και μαρτυρίου.
«Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»: Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα επιστρέφουν στη σκηνή
Οι Αντι-Δρώντες παρουσιάζουν για τρεις βραδιές στο Σατιρικό Θέατρο την αγαπημένη ιστορία του Γιώργου Τζαβέλλα.
«Η Κοιλιά» της Μαρίνας Βρόντη έρχεται στο ΚΤΗΡΙΟΝ 53
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Ποταμάρη και με τη Μαρίλια Χαριδήμου επί σκηνής
Όταν ο Δαβίδ συναντά τον Γολιάθ στη σκηνή
Μια ευρηματική παράσταση χοροθεάτρου «γιγαντιαίων» διαστάσεων, γεμάτη χιούμορ, φαντασία και ανατροπές, για μικρούς και μεγάλους
Το βραβευμένο «Brandy Sour» της Κωνσταντίας Σωτηρίου ζωντανεύει από το Θέατρο Αντίλογος
Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηθοποιοί συναντιούνται σε μια δίγλωσση παράσταση για τη δόξα, την πτώση και τον διχασμό της Κύπρου
«Τα Μωρά τα Φέρνει ο Πελαργός» στο Θέατρο Ανεμώνα
Η αγαπημένη κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου επιστρέφει σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος και περιοδεύει σε όλη την Κύπρο
Η Έμιλυ Κολιανδρή γίνεται η βασίλισσα Αμαλία στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας
Η πολυσυζητημένη παράσταση «Amalia melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων» αποκαλύπτει την άγνωστη ιστορία της πρώτης βασίλισσας της Ελλάδας
“Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε”: Η αστυνομική κωμωδία μυστηρίου των Ρέππα–Παπαθανασίου ανεβαίνει στο Σατιρικό Θέατρο
Μια νύχτα. Ένα μυστήριο. Πολλά ψέματα. Και μια εξαφάνιση…
«Το Πλυντήριο» του Θανάση Τριαρίδη σε παγκύπρια πρεμιέρα στο θέατρο WhereHaus612
Σε μια δυστοπική κοινωνία ενός πολύ κοντινού μέλλοντος, δύο γυναίκες συναντιούνται τρεις φορές σε ένα δημόσιο πλυντήριο