Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2018
H Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού "World Clean-up Day 2018" διοργανώνεται φέτος τον Σεπτέμβριο από τους διοργανωτές της εκστρατείας "Let’s do it World!", θέτοντας για πρώτη φορά ως στόχο την ταυτόχρονη συμμετοχή 150 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην Κύπρο την παγκόσμια αυτή δράση εκπροσωπεί το δίκτυο εθελοντών "Together Cyprus", το οποίο διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου, καθαρισμό της περιοχής γύρω από το Φράγμα της Κλήρου, στις 16 Σεπτεμβρίου.
Υποστηρικτές της δράσης είναι οι Κοινότητες του Συμπλέγματος Ορεινής (Κλήρου, Αρεδιού, Άγιος Ιωάννης, Μαλούντα, Καλό Χωριό, Αγροκηπιά, Άγιος Επιφάνειος, Μιτσερό, Γούρι, Φαρμακάς, Καμπί, Λαζανιά, Φικάρδου), το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Τμήμα Δασών και το Τμήμα Περιβάλλοντος.
Μάθε ότι...
Το "Let’s do it World!" αποτελεί μία παγκόσμια εκστρατεία καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο. Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία. Στο "Let’s do it World!" η Κύπρος συμμετέχει από το 2012.
Η εκστρατεία "Let’s Do It! Cyprus" ή «καθαρί-ΖΩ την Κύπρο» αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση που πραγματοποιείται στη χώρα. Απόδειξη αποτελεί η συμμετοχή 46.185 εθελοντών, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 5,4% του πληθυσμού, στην εκστρατεία "Let’s do it! Cyprus", που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018.
Σχετικά
Halloween στη Λεμεσό με κολοκύθες, κυνήγι θησαυρού και μαγικά
Η Limassol AGORA ετοιμάζει ένα απογευματινό πάρτι για παιδιά, γεμάτο παιχνίδια, μεταμφιέσεις και εκπλήξεις, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.
«Περπατώ με τους Ρευματοπαθείς» στη Λάρνακα
Στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα στήριξης, αλληλεγγύης, αποδοχής και κατανόησης της καθημερινότητάς τους
Mάθαμε πότε θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λεμεσό
H Λεμεσός ετοιμάζεται από τώρα για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, επιστρέφει (για καλό σκοπό)
Ανακαλύψτε χιλιάδες βιβλία και απολαύστε ένα καφεδάκι στο «Υφαντουργείο The Workplace»!
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.