Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2018
H Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού "World Clean-up Day 2018" διοργανώνεται φέτος τον Σεπτέμβριο από τους διοργανωτές της εκστρατείας "Let’s do it World!", θέτοντας για πρώτη φορά ως στόχο την ταυτόχρονη συμμετοχή 150 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην Κύπρο την παγκόσμια αυτή δράση εκπροσωπεί το δίκτυο εθελοντών "Together Cyprus", το οποίο διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου, καθαρισμό της περιοχής γύρω από το Φράγμα της Κλήρου, στις 16 Σεπτεμβρίου.
Υποστηρικτές της δράσης είναι οι Κοινότητες του Συμπλέγματος Ορεινής (Κλήρου, Αρεδιού, Άγιος Ιωάννης, Μαλούντα, Καλό Χωριό, Αγροκηπιά, Άγιος Επιφάνειος, Μιτσερό, Γούρι, Φαρμακάς, Καμπί, Λαζανιά, Φικάρδου), το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Τμήμα Δασών και το Τμήμα Περιβάλλοντος.
Μάθε ότι...
Το "Let’s do it World!" αποτελεί μία παγκόσμια εκστρατεία καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο. Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία. Στο "Let’s do it World!" η Κύπρος συμμετέχει από το 2012.
Η εκστρατεία "Let’s Do It! Cyprus" ή «καθαρί-ΖΩ την Κύπρο» αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση που πραγματοποιείται στη χώρα. Απόδειξη αποτελεί η συμμετοχή 46.185 εθελοντών, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 5,4% του πληθυσμού, στην εκστρατεία "Let’s do it! Cyprus", που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018.
Σχετικά
Ένα πασχαλινό παραμύθι ζωντανεύει στη Λεμεσό
Το CYBERNESS επιστρέφει με ένα μαγικό Easter Market εμπνευσμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, γεμάτο δημιουργικότητα, μουσική και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.
25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη
Συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy, φεστιβάλ, εκθέσεις και ξεχωριστές οικογενειακές εξόδοι γεμίζουν την Κύπρο με ιδέες για ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες
Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Το Ballet Philippines των Φιλιππίνων ταξιδεύει στην Κύπρο
Η παράσταση είναι φτιαγμένη να την αγαπήσουν παιδιά από 4 ετών
Το πιο hot θέαμα της πόλης: Ένα τσίρκο που γεμίζει κάθε βράδυ
Δείτε αναλυτικά τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων που γεμίζουν καθημερινά
Το Furry Book Club τον Απρίλιο σε περιμένει στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου!
Με δωρεάν συμμετοχή για παιδιά και εφήβους
Street party με τον Nivo, κοκτέιλ, smash burgers και ανεβαστικά vibes, στην καρδιά της πόλης
Έρχεται ένα δυνατό street party στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας
Στη Λάρνακα θα στηθεί μία όμορφη πασχαλινή αγορά
Μια μέρα γεμάτη χαρά, διασκέδαση και πολλές λιχουδιές
Φτιάχνουμε φλαούνες, κουλούρια και αβκωτές με τη Χρύσω Λέφου και τις φουρνάρισσες της Επταγώνειας
Δημιουργούμε "Πασχαλινά Ζυμώματα" από την παραδοσιακή μας κουζίνα
Τη Δευτέρα του Πάσχα ανεβαίνουμε στο βουνό: Γιορτή στον Πρόδρομο με φαγητό, παιχνίδια και τόμπολα
Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο πιο ψηλό χωριό της Κύπρου
Τέσσερα υπαίθρια Βιβλιοπαζαράκια στο Σολώνειον
Βιβλία για μικρούς και μεγάλους, με έκπτωση μέχρι και 80%
Το εργαστήρι «(un)spelling» με τη Μύριαμ Γκατ στο Ξυδάδικο
Μέσα από μια διαδικασία «εκκένωσης» και επαναπροσέγγισης, οι συμμετέχοντες καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τη σχέση τους με τις λέξεις