7 October 2018
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Και φέτος πάμε Φικάρδου για το Φεστιβάλ Παράδοσης

Και φέτος θα ταξιδέψουμε στα μονοπάτια της παράδοσης στο Φικάρδου

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2018

Το Φεστιβάλ Παράδοσης στο Φικάρδου έγινε πλέον θεσμός μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Εξ ου λοιπόν και επιστρέφει και φέτος με σκοπό να μας Ταξιδέψει στα Μονοπάτια της Παράδοσης!

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου κοπιάστε στο χωριό μας Φικάρδου να συνταξιδέψουμε στα μονοπάτια της παράδοσης.

Συνταξιδεύοντας κλείνοντας και ανοίγοντας τα μάτια θα βρεθείς σε μια άλλη εποχή και σ ένα άλλο αιώνα. Χωρίς να αναπαριστάνουμε,γυρίζουμε το χρόνο πίσω και ζούμε μια μέρα εκείνης της εποχής.

Ξεκινώντας το ταξίδι στην παράδοση θα δούμε τα απλωμένα για μέρες σταφύλια στο δώμα του ληνού να ρίχνονται από τον λούρο στο τζιάφι για να πατηθούν . Μπορείτε κι εσείς να τραβήσετε τα ποϊναρκα πάνω και να πατήσετε τα σταφύλια για να βκεί ο μούστος.

Συνεχίζοντας θα φτάσετε έσσω του Χαμπή και της Μαρίτσας όπου στο κατώι θα δείτε να βκαίννει η ζιβάνα από το λαμπίκκο του. Βκαίννοντας στο ανώι θα δούμεν το κάμωμαν του ππαλουζέ και το βούττημαν του σουτζιούκκου. Δίπλα στης Ειρήνης τζαι του Λαζαρή θα δούμεν το ζύμωμα τζαί το φούρνισμα του ψωμιού.

Για να δείτε ήνταλως γίνεται το χαλλούμιν τζαί η αναρή κοπιάστε έσσω της Ιωάννας τζαί του Νικολή.

Προχωρώντας στα στενά του χωρκού μπορείς να κάτσεις στο καβενέν να πιείς καβέν ψημένο στο φουσιάκκιν τζαί ζιβάνα του Φικάρδου.

Στο κατώιν του Κατσινιόρου τζαί της Αουστούς θα δείτε να φανίσκου στη βούφαν. Στο ανώι τζαί στο σπίτι του Αχιλλεή και της Ευδοκούς θα δείτε το Μουσείο μας.

Δίπλα στου Παπαχαράλαμπου τζαί της Μαρίας θα δείτε ήνταλως ψήνεται ο τραχανάς.

ΡΕΣΣΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΙΘΚΙΑ ΜΑΣ ΟΎΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΓΕΥΤΕΙΤΕ ΤΖΑΙ ΗΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΘΕΙΤΑΙ.
Πέρα από όλα αυτά σε διάφορα σημεία θα πωλούνται σουβλάκια και λοκουμάδες. Επιπλέον στο παραδοσιακό παντοπωλείο θα πωλούνται παραδοσιακά προιόντα.


Τονίζεται πως όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για Φιλανθρωπικό σκοπό, αφού για έκτη συνεχή Χρονιά η εκδήλωση διοργανώνεται για το σκοπό αυτό. Μια εκδήλωση που δε θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά χωρίς τη βοήθεια των εθελοντών μας τους οποίους η Κοινότητα ευχαριστεί θερμά.

Σ αυτό το ταξίδι στο χρόνο εσύ με τα παιδιά σου θ αναβιώσεις το χθες και σίγουρα θα φύγεις γεμάτος από εμπειρία, γνώση και εσωτερική ευχαρίστηση.

Για πληροφορίες στο τηλ 96674944

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close