Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2018
Μια από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Κύπρο, το Future Worlds Center, διοργανώνει το πάρτι γειτονιάς «Γιατί πλαστικό εάν το πράσινο είναι φανταστικό;» (Why Plastic if G.I.F.?) και καλεί ολες και όλους να γιορτάσουν ένα πιο πράσινο τρόπο ζωής, καταπολεμώντας την καθημερινή συνήθεια των πλαστικών μιας χρήσης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου, από τις 17:30 έως τις 21:30, στις εγκαταστάσεις του Future Worlds Center στη Γρηγόρη Αυξεντίου 36Ε, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία.
Έρευνες δείχνουν ότι μέχρι το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στους ωκεανούς από ό,τι ψάρια. Αυτό δεν θα ήταν ευχάριστη έκπληξη στο πιάτο μας, σωστά; Το καλό είναι ότι μπορούμε να επιλέξουμε, να γνωρίζουμε, να ευαισθητοποιούμαστε και να κάνουμε τις απαραίτητες επιλογές για να κάνουμε την αλλαγή. Στο Τμήμα Παγκόσμιας Εκπαίδευσης του Future Worlds Center πιστεύουμε ότι κάθε αλλαγή είναι εφικτή αν ξεκινήσουμε με τον εαυτό μας και με τον τόπο στον οποίο ζούμε. Εμείς "ζούμε" στη Λευκωσία (Άγιο Δομέτιο) και θέλουμε να γνωρίσουμε τους ανθρώπους γύρω μας και να ξεκινήσουμε την αλλαγή από το "σπίτι" μας.
Το "Γιατί το πλαστικό αν το πράσινο είναι φανταστικό;" είναι μια εκδήλωση που έχει ως σκοπό να φέρει σε επαφή ανθρώπους με παρόμοιες ευαισθησίες για την ανταλλαγή εμπειριών και την ευαισθητοποίηση σχετικά με το περιβάλλον και την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για το πλαστικό μιας χρήσης την πλαστική ρύπανση, με διασκεδαστικούς και διαδραστικούς τρόπους.

Τι θα κάνεις εκεί
Στην εκδήλωση αυτή θα προσφέρονται εργαστήρια, παζαράκι με "αειφόρα" προϊόντα, υγιεινά και νόστιμα τσιμπήματα και μουσική: τα πάντα, για να διασκεδάσετε και να ανακαλύψετε γιατί το πράσινο είναι φανταστικό, και να απολαύσετε μαζί μας ένα απόγευμα πριν από τις διακοπές!
Η εκδήλωση δεν θα ήταν η ίδια χωρίς την υποστήριξη των φίλων μας: Green Dot Cyprus, Let's make Cyprus Green, EcoPhysis, ΑΚΤΗ / AKTI Project and Research Centre, Tesura Cyprus, Precious Plastic Cyprus, NatureMe - σαπούνια και κεραλοιφές, BioHeaven, Caffe River Cyprus, Solar Kitchen Bar, Green Mandala and Biotrem edible plates, Eat vegan all day - Μόνο ό,τι φυτρώνει, MagmaLa - Παναγιώτα Κωνσταντή, Chimo - Κυριάκος Χειμωνής, Ανδρέας Προκοπίου, Ανθούλα Κουπεπια, Ρεβέκκα Κατσαρή, Μερσίνη (Νερό), Yiallouris Press και τα προγράμματα του FWC "Global Education Goes Local" και "Map Your Meal."
Το Future Worlds Center είναι ένας καινοτόμος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που χρησιμοποιεί ένα μοντέλο οριζόντιας επιχειρηματικής διαχείρισης. Το έργο μας αξιοποιεί τη δύναμη των αναδυόμενων νέων τεχνολογιών και την επιστήμη του δομημένου δημοκρατικού διαλόγου, προκειμένου να επιταχύνει τη θετική κοινωνική αλλαγή. Σε περισσότερα από 20 χρόνια, το FWC έχει υλοποιήσει περισσότερα από 100 έργα με 95% χρηματοδότηση από διεθνείς επιχορηγήσεις και έχει κερδίσει πάνω από 10 διεθνή βραβεία. Μία από τις προτεραιότητες του FWC είναι η ενεργός προώθηση των 17 στόχων αειφόρου ανάπτυξης - Sustainable Development Goals (SDGs).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Future Worlds Center και τις εκδηλώσεις μας:
Tel: +357 22 873820
Tel: +357 22 445288
https://www.facebook.com/FutureWorldsCenter/
https://www.facebook.com/FWCGlobalEducation/
Σχετικά
Οι Sooshi Mango έρχονται στην Λευκωσία με το “The Home Made World Tour”
Το χιούμορ τους μιλά για οικογένειες, συνήθειες, κουζίνες, γειτονιές, υπερβολές και όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία που κάνουν την καθημερινή ζωή αστεία
9 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Κοιλάνι την Κυριακή
Έχουμε πολύ καλούς λόγους για να πάμε στο Κοιλάνι την Κυριακή
Στο Άρσος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παλουζέ, σουτζιούκκο και κουλουρούθκια με έψημα
Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν, να δημιουργήσουν και να γευτούν.
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα
Την Παρασκευή, οι πεζόδρομοι της Λευκωσίας θα γεμίσουν μουσικές, μελωδίες και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου!
Τελευταίες παραστάσεις του Circus Atmosphere στην Κύπρο
Το Circus Atmosphere μπαίνει στις τελευταίες δύο εβδομάδες παραστάσεων στο νησί μας
Το 2ο φιλανθρωπικό κάλεσμα σειρήνων «The Sirens’ Call» επιστρέφει στο Παραλίμνι
Το «The Sirens’ Call» καλεί γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Οι «Βραδιές Κωμωδίας» κάνουν στάση στον Καλοπαναγιώτη για μια βραδιά γεμάτη γέλιο
Οι Χάμπης, Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Ψυλλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του Παλιού Σινεμά, προσφέροντας μια ξεχωριστή stand-up comedy παράσταση
Μία έκθεση γεμάτη αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες... αλλά και street food
Mια εντυπωσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.
Ένα από τα πιο επιτυχημένα καλοκαιρινά events επιστρέφει και φέτος στα Λεύκαρα
Ονειροδιαδρομές, street food και μεγάλη συναυλία με ελλαδικό συγκρότημα