Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2018
Πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2018 στις 11:00 π.μ. στο CINE STUDIO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας η επίσημη έναρξη λειτουργίας της μεγαλύτερης χορωδίας της Κύπρου, στο πλαίσιο του φιλόδοξου έργου, «The Big Choir Project».
Πρόκειται για μια χορωδία που στοχεύει στην εξέλιξη και ανάδειξη της μουσικής πραγματικότητας της Κύπρου και στην επάξια αντιπροσώπευση της στη διεθνή μουσική δράση. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αριθμητικά, χορωδία της Κύπρου, με περισσότερους από 200 επαγγελματίες μουσικούς, πτυχιούχους, σπουδαστές, μαθητές μουσικών λυκείων και μέλη χορωδιών απ’ όλη την Κύπρο και το εξωτερικό. Το έργο στηρίζει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο θα φιλοξενεί τις συναντήσεις του μοναδικού αυτού χορωδιακού συνόλου.
Στην ομιλία του ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκού Προσωπικού και Έρευνας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Φελλάς, την οποία ανέγνωσε η Γεωργία Χαραλάμπους, Υπεύθυνη Γραφείου Διδακτορικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου, σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις που προάγουν την καινοτομία, την εξέλιξη, τη δημιουργία και την πρωτοπορία. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι μία τέτοια προσπάθεια θα απογειώσει τη χορωδιακή μουσική στην Κύπρο, θα μεγαλώσει τις προσδοκίες και τους στόχους και θα θεμελιώσει τον μουσικό πολιτισμό της χώρας μας στο επίπεδο των διεθνών μουσικών προτύπων», σημείωσε.
Ο εμπνευστής του έργου αυτού, Νικόλας Θεράποντος, ο οποίος είναι και ο Μαέστρος και διευθυντής του συνόλου, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και το Τμήμα Μουσικής και Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την στήριξή τους. Ανέφερε ότι η δεύτερη επίσημη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου, ώρα 18:00 στο CINE STUDIO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπου θα ανακοινωθεί και η πρώτη μεγαλειώδης συναυλία, όπως και το σχέδιο λειτουργίας του συνόλου. «Ευελπιστούμε ότι το όραμα μας θα χαράξει σύντομα, την πιο ιστορική πορεία στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας, συμβαδίζοντας με τα επίπεδα της διεθνούς μουσικής δράσης», κατέληξε.
Σχετικά

Η Ευρυδίκη τραγουδά τον Δεκαπενταύγουστο στην Κύπρο
Ένα μουσικό live με τις επιτυχίες της αγαπημένης ερμηνεύτριας

Duo Immersio: Ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια
Μια ιδιαίτερη βραδιά μουσικής δωματίου με τους Mujie Yan και Δαυίδ Αναστασίου

14 συναυλίες που θα απολαύσουμε τον Δεκαπενταύγουστο στο νησί
Μουσικές στάσεις που θα γεμίσουν τις μέρες μας με ρυθμό, κέφι και αξέχαστες στιγμές σε όλη την Κύπρο

Γιώργος Τσαλίκης και Σάσα Μπάστα σε μια μοναδική μουσικοχορευτική βραδιά
Μαζί τους ο Αλέξης Πρεβενάς, η Αντριανέλα Νικολάου και η Άννα Ηρακλέους

Ο Σταύρος Κωνσταντίνου ζωντανεύει τον κήπο της πρωτεύουσας
Τρεις εκρηκτικές Πέμπτες τον Σεπτέμβριο με special act την Κλεοπάτρα Τομπάζου

Moonwalk 2025 - Eclipse edition: Έρχεται το μεγαλύτερο street music festival του νησιού
Φέτος θα περπατήσουμε κάτω από την πανσέληνο και μια σεληνιακή έκλειψη.

Παραδοσιακή βραδιά με την Αρετή Κετιμέ και τον Στέφανο Πελεκάνη στην πλατεία του χωριού
Μουσική, γεύσεις και ζεστή ατμόσφαιρα σε μια καλοκαιρινή γιορτή με ελεύθερη είσοδο

Οι 3 κορυφαίοι καλλιτέχνες που θα μαγέψουν την Κύπρο τον Σεπτέμβριο
Έλληνες τραγουδιστές που έρχονται στο νησί για να μας ξεσηκώσουν


Θοδωρής Φέρρης: Ο πιο ερωτικός καλλιτέχνης επιστρέφει στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο
Κάνε την κράτησή σου έγκαιρα

Ένα ξεχωριστό μουσικό φεστιβάλ, στο λατομείο, με την Πέγκυ Ζήνα, DJ set, street food και ποτό
Για πρώτη φορά στην Κύπρο, ένας χώρος εξόρυξης μετατρέπεται σε χώρο πολιτισμού
