Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2018
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Κάτω Πύργος Τυλληρίας θα πραγματοποιήσει ένα πολύ ξεχωριστό φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της κοινότητας αναδεικνύοντας έτσι δύο πολύ σημαντικά προϊόντα του. Τα αγαπημένα μας σύκα αλλά και το σχεδόν άγνωστο κυπριακό τυρί χαλίτζι που παρασκευάζεται κυρίως στην περιοχή Τυλληρίας.
Το 3ο Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού διοργανώνεται φέτος από το Κοινοτικό Συμβούλιο του Κάτω Πύργου και την οργανωμένη Νεολαία Τυλληρίας στην Πλατεία του χωριού το διήμερο 16 και 17 Αυγούστου.
Το φεστιβάλ έχει σαν σλόγκαν του "Σύκο και έλα" καλώντας μας στην τρίτη του διοργάνωση όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε ολόφρεσκα σύκα και όλα όσα παράγονται από αυτά και να γνωρίσουμε το κυπριακό τυρί χαλίτζι. Στον χώρο θα διατίθενται προϊόντα προς πώληση αλλά και γευσιγνωσία.
Το διήμερο φεστιβάλ δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει μουσική και χορό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο φεστιβάλ θα μας διασκεδάσουν οι Σάσα Μπάστα, ο Νάσος και η Πωλίνα Χριστοδούλου.
Σύντομα θα ανακοινωθεί ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ
-
Πλατεία Κάτω Πύργου
16 Αυγούστου - 17 Αυγούστου 2018
Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου