Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2018
Γύρω στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020 αναμένεται να ανοίξει τελικά το νέο κατάστημα McDonald’s στην Ανθούπολη.
Παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς της Family Restaurants Andreou Co. Ltd για άνοιγμα του εν λόγω καταστήματος εντός του 2018 κατόπιν αναβάθμισης υφιστάμενου κτηρίου, στο οποίο στεγαζόταν στο παρελθόν υπεραγορά «Ορφανίδης», τα πλάνα άλλαξαν εντελώς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του InBusinessNews, πλέον, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε κατεδάφιση του εν λόγω υποστατικού και να προχωρήσει σε ανέγερση νέου κτηρίου, στα πρότυπα των καταστημάτων της McDonald’s.
Μιλώντας στην ίδια πηγή, ο Γενικός Διευθυντής της Family Restaurants Andreou Co, Ρένος Ανδρέου, εξήγησε ότι η καθυστέρηση του συγκεκριμένου project οφείλεται ακριβώς στις σκέψεις που γίνονταν για την αξιοποίηση ή όχι του κτηρίου της πρώην υπεραγοράς, ακίνητο το οποίο η εταιρεία αγόρασε από την Τράπεζα Κύπρου. Ωστόσο, κατόπιν συζητήσεων και με την μητρική εταιρεία, αποφασίστηκε η ανέγερση καινούριου.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, στο παρόν στάδιο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σχεδιασμού του κτηρίου, το κόστος κατασκευής του οποίου υπολογίζεται να ξεπεράσει τα €2 εκατ.
Αναφορικά με τους λόγους επιλογής της συγκεκριμένης περιοχής, ο κ. Ανδρέου τόνισε πως η Λακατάμια/Ανθούπολη είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή, η οποία κατοικείται σε μεγάλο ποσοστό από νεαρά ζευγάρια με παιδιά, ηλικίες οι οποίες γνωρίζουν τα McDonald’s και τα προτιμούν. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι το συγκεκριμένο θα είναι ένα πολύ επιτυχημένο εστιατόριο.
Αρχές Ιουλίου το νέο McDonald’s Λατσιών
Αναφορικά με το νέο κατάστημα της αλυσίδας στα Λατσιά, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιουλίου. Το καινούριο εστιατόριο της αλυσίδας στα Λατσιά έχει ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, δίπλα από την υπεραγορά Σκλαβενίτης. Το κόστος κατασκευής του ξεπερνά το €1,5 εκατ, ενώ οι εργασίες ολοκληρώθηκαν εντός τεσσάρων μηνών. Το υφιστάμενο κατάστημα McDonald’s στα Λατσιά θα σταματήσει να λειτουργεί με την έναρξη του καινούριου, και οι κτηριακές του εγκαταστάσεις θα επιστραφούν στο Δήμο Λατσιών, από τον οποίο και ενοικιαζόταν.
Και 4ο κατάστημα στη Λάρνακα
Την ίδια ώρα, η εταιρεία σχεδιάζει και την ανέγερση του τέταρτου καταστήματος της στη Λάρνακα. Το νέο McDonald’s της πόλης θα κατασκευαστεί στο δρόμο Δεκέλειας, και αναμένεται να είναι έτοιμο σε ένα περίπου χρόνο.
Σκέψεις για Λεμεσό και Κίτι
Εξάλλου, η Family Restaurants Andreou Co βρίσκεται σε συζητήσεις και για το ενδεχόεμενο ανοίγματος ακόμη ενός καταστήματος στη Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στον Μόλο. Η όλη διαδικασία βρίσκεται σε διερευνητικό στάδιο. Στα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας, περιλαμβάνεται εξάλλου και το άνοιγμα ακόμα ενός καταστήματος στο Κίτι, όπου έχει αγοραστεί συγκεκριμένο ακίνητο.
Στόχος τα 25 καταστήματα
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμή η αλυσίδα διαθέτει συνολικά 18 εστιατόρια παγκύπρια, ενώ σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, στόχος είναι ο αριθμός τους να σφάσει τα 25 μέσα στα επόμενα οκτώ με 10 χρόνια.
Σχετικά
Ένα νέο lounge bar ανέβασε τον πήχη της νυχτερινής ζωής στη Λάρνακα
Ένα νέο σημείο διασκέδασης άνοιξε σε γωνιακό κτήριο στη Λάρνακα και υπόσχεται βραδιές με μουσική, show και ατμόσφαιρα μέχρι αργά
Pinolo: Γιορτινή διάθεση και αυθεντικές ιταλικές γεύσεις στο κέντρο της Λευκωσίας
Στο Pinolo, η ιταλική κουζίνα δεν είναι απλώς φαγητό, είναι εμπειρία
Το εντυπωσιακό γλυκό που έβαλε στο μενού του πολυβραβευμένο εστιατόριο της Λευκωσίας
Στο Tocayo μην παραλείψεις να παραγγείλεις γλυκό!
Μοντέρνα ελληνική κουζίνα στη Λεμεσό, διά χειρός ενός καταξιωμένου σεφ!
Το Musa στη Λεμεσό συνεχίζει να επιβεβαιώνει γιατί θεωρείται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά στέκια της πόλης
Τα δύο ελληνικά πιάτα στο τοπ 10 με τα καλύτερα φαγητά λαχανικών στον κόσμο
Δύο ελληνικά πιάτα βρέθηκαν στην πρώτη 10άδα της λίστας του Taste Atlas με τα καλύτερα φαγητά λαχανικών στον κόσμο για το 2026.
Τα 10 πιο εντυπωσιακά Christmas cakes για τις φετινές γιορτές
Με εξαιρετική εμφάνιση αλλά και μοναδική γεύση
15 εντυπωσιακά εστιατόρια για γιορτινή εξοδο, καλό φαγητό και οινική κατάνυξη
15 εστιατόρια και wine bars στην Κύπρο για γιορτινή έξοδο, με ενημερωμένες λίστες κρασιών, σομελιέ και ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες
Τοπ 10 artisan bakeries της Κύπρου που αξίζει να γνωρίσεις
Η νέα γενιά φούρνων που τιμά την τέχνη της αρτοποιίας
GRAPES / Sips & Scenes: Ένα διαφορετικό event για το κρασί
Ένα μοναδικό bar, μουσική, επώνυμα κρασιά, ένα premium tasting και τα Grapes Talks, συνδυάζονται ώστε οι συμμετέχοντες να ζήσουν ένα διαφορετικό πάρτι για όλους!
Κατεβάζει ρολά ένα από τα πιο νόστιμα food truck της Λεμεσού
Αλλά ετοιμάζεται να επιστρέψει αλλιώς!
Το καλύτερο μπισκότο στον κόσμο για το 2025 είναι ελληνικό
Το μελομακάρονο, το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό της Ελλάδας, κατέκτησε την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του TasteAtlas
Το Maestro του Ηλία Λέκα, έφτιαξε ένα γιορτινό μενού για την Παραμονή Χριστουγέννων
Ελληνικές γεύσεις και παράδοση σε γιορτινή εκδοχή, στη Λευκωσία