Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2018
Το εντυπωσιακά ανακαινισμένο φέτος Napa Plaza Hotel στην Αγία Νάπα, τελικά μας επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις.
Μια εξ αυτών και η ανανεωμένη ταβέρνα του, "Πλατεία" meze restaurant.
Οι λευκές και γαλάζιες τόνενές του καρέκλες, τα άσπρα και με νησιώτικο DNA, τραπέζια κάτω από τον έναστρο αμμοχωστιανό ουρανό και τα καπελωμένα με συστάδες από καλάμια, κιόσκια του, θα αποτελέσουν τη βάση σου για ένα big fat ελληνικό μεζεδοπαιχνίδι που σίγουρα θα θυμάσαι για καιρό.
Ένα παιχνίδι γεύσεων που σε θέλει να κουνάς καταφατικά το κεφάλι σε όσα πιάτα επιθυμείς από την πλούσια λίστα με σαλάτες, σπιτικές αλοιφές, ορεκτικά, ψαρικά, αλλά και πουλερικά, κρεατικά και παραδοσιακά φαγητά. Το plan B, που εμένα με χαροποίησε μεγαλειωδώς, είναι να αναφωνήσεις "κρεατομεζέ" (€19) ή "ψαρομεζέ" (€23), δίνοντας εν λευκώ στην executive chef Μαρία Κουλλαπή, το δικαίωμα να σε ταξιδέψει σε ελληνικά και κυπριακά γευστικά μονοπάτια.
Εμείς ψηφίζουμε "κρεατομεζέ" και βουτάμε αμέσως το ζεστό μας ψωμάκι στις μοναδικές αλοιφές της Πλατείας, από τις οποίες πρέπει απαραίτητα να πεις "ναι" στη φάβα και το χούμους.
Η περιποιημένη σαλάτα με την τριμμένη φέτα, τα κρουτόνια και την εντυπωσιακή, γεμιστή με ξύδι, μοριακή ελιά, θα κλέψει την παράσταση, αλλά και θα ανοίξει την όρεξή σου για το χαλούμι, τη λούντζα και το λουκάνικο σχάρας. Δώσε σημασία στα ρολάκια με γέμιση σπανάκι και φέτα, στα τηγανιτά κολοκυθάκια με αυγά και σπανάκι και σίγουρα στα τρυφερά χοιρινά πανσετάκια, στα μανιτάρια σχάρας και αναμφίβολα στο κοντοσούβλι, το σουβλάκι κοτόπουλο και τα αρνίσια παϊδάκια.
Κράτα γερά γιατί η κουζίνα, ετοιμάζει για σένα και τους φίλους σου, αρωματικό γύρο κοτόπουλο, αφέλια από τον τόπο σου και μοσχομυριστό στιφάδο βοδινό. Σίγουρα πριν φύγεις θα γλυκάνεις το στόμα σου με μαχαλεπί, ενισχυμένο με κανταΐφι.
(23816555/ www.napaplaza.com) Μακαρίου 12, Αγία Νάπα.
Σχετικά

Πλούσιο μπουφέ την Πρωτομαγιά σε 7 εστιατόρια σε πόλεις και χωριά
Εφτά καλά εστιατόρια που ξέρουν από καλό μπουφέ και φιλοξενία

Ένα νέο στέκι στη Λευκωσία παντρεύει την κυπριακή σχάρα με παραδοσιακές περσικές γεύσεις
Η νέα άφιξη της πρωτεύουσας θα μας μαγειρεύει περσική κουζίνα


Μία από τις πιο νόστιμες αλυσίδες πίτσας, βγαίνει αύριο ξανά στον δρόμο
Mάθε πού θα κάνει τις επόμενές του στάσεις

15 εστιατόρια και ταβέρνες για ψάρια και θαλασσινά την αργία της Πρωτομαγιάς
Η αργία της 1ης Μαΐου θα μας βρει με μαλάκια και γευστικά πιάτα θαλασσινών στο τραπέζι μας

Grand opening για το νέο μπεργκεράδικο της Λάρνακας με δωρεάν μπέργκερ και ποτά
Μία νέα πρόταση για τους φίλους του καλού μπέργκερ

Οι Dudes φτιάχνουν αλύπητα burgers στη νέα άφιξη της πόλης
Ένα νέο μπεργεράδικο μόλις άνοιξε και μας συστήνεται

Στάση για φαγητό σε 15 εστιατόρια και ταβέρνες με μοναδική θέα την Πρωτομαγιά
Νόστιμο φαγητό και θέα που θα λατρέψεις

Η νέα ψησταριά της Λευκωσίας ξέρει από μαμαδίστικα μαγειρευτά και φτιάχνει νόστιμα πιάτα ημέρας
Μία καινούργια πρόταση για ποιοτικό, σπιτικό φαγητό για όλη την οικογένεια


Μάθαμε πού ανοίγει η PHC το επόμενο εστιατόριο του Jamie Oliver
To επόμενο επιχειρηματικό βήμα της κυπριακής αλυσίδας

Το Street Food Party που αγαπήσαμε επιστρέφει την Πρωτομαγιά
Με νόστιμο φαγητό, άφθονο ποτό και ξεσηκωτική μουσική από DJ!