Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2018
Μετά από μια μακρά διαδικασία με ταξίδια σε Βαρκελώνη, Λονδίνο και Μιλάνο, επιστροφή στην κουζίνα του MasterChef και πολλά πιάτα, αναδείχθηκε ο κορυφαίος μάγειρας του διαγωνισμού.
Στην αρχή του επεισοδίου, οι κριτές ανοίξαν τον σφραγισμένο φάκελο από τη Βαρκελώνη, όπου ο Χρήστος βρέθηκε μπροστά με έναν πόντο, καθώς βαθμολογήθηκε από τους σεφ του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin και διεθνούς φήμης εστιατόριο «Disfrutar», με 8/10, ενώ ο Τιμολέων με 7/10.
Στη συνέχεια, Τιμολέων Διαμαντής και Χρήστος Γλωσσίδης βρέθηκαν για τελευταία φορά στην κουζίνα του MasterChef και κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα μενού για τους τρεις σεφ. Οι δύο μάγειρες μέσα από τα πιάτα τους είπαν τη δική τους ιστορία. Οι τρεις κριτές δοκίμασαν και έκριναν τις δημιουργίες των δύο διαγωνιζομένων με αρκετή προσοχή στις λεπτομέρειες, βαθμολογώντας τους διαγωνιζόμενους για τελευταία φορά.
Ο Τιμολέων βαθμολογήθηκε με 7/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά, με 8/10 από τον Πάνο Ιωαννίδη και με 9/10 από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Σύνολο 25/30.
Από την άλλη ο Χρήστος έλαβε 7/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά, 8/10 από τον Πάνο Ιωαννίδη και 9/10 από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Σύνολο 24/30.
Μετά τη δοκιμασία του μενού για τους τρεις κριτές, ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης του φακέλου από τη βαθμολογία στο Μιλάνο και του σεφ από το πολυβραβευμένο εστιατόριο Ceresio7. Ο Τιμολέων πήρε 8/10, ενώ ο Χρήστος 7/10, με τον διαγωνισμό να γίνεται ντέρμπι.
Στη βαθμολογία του Λονδίνου ο Τιμολέων πήρε 5/10, ενώ ο Χρήστος 7/10.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Χρήστος ήταν ένα βαθμό μπροστά από τον Τιμολέοντα.
Οι δοκιμασίες για τους δύο διαγωνιζόμενους δεν τελείωσαν, καθώς στην κουζίνα του MasterChef μπήκαν οι κορυφαίοι σεφ του Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος.
Αποστολή των παικτών ήταν να αντιγράψουν ένα μενού γευσιγνωσίας: Το πρώτο πιάτο ήταν ένα γλαστράκι με παντζάρι, σκορδαλιά και άγρια χόρτα, ενώ το «χώμα» ήταν ψωμί από μελάνι σουπιάς. Το δεύτερο πιάτο, αν και φαινόταν πως ήταν ένα αυγό βραστό με ψωμί, η αποκάλυψη των γεύσεων άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Πρόκειται για ένα αυγό με βρώσιμο τσόφλι από βούτυρο κακάο, το ασπράδι ήταν σορμπέ καρύδας και ο κρόκος από μάνγκο και passion fruit, ενώ το ψωμάκι ήταν από βανίλια. Το τρίτο και τελευταίο πιάτο ήταν ένα βραχιόλι-μπακλαβάς με πέτσα γάλακτος.
Αυτή ήταν και η βαθμολογία που έβγαλε τον τελικό νικητή, με τον Χρήστο να παίρνει 6/10 και τον Τιμολέοντα 8/10, αναδεικνύοντας τον στον μεγάλο νικητή.

Σχετικά
Michelin Guide: Διατηρεί το αστέρι του το Mavrommatis
Η συγκινητική αφιέρωση στον Ανδρέα Μαυρομάτη
Ο Μανώλης και η Άντρια φτιάχνουν φινετσάτα γλυκά και (gluten free) αλμυρά, με καλή πρώτη ύλη
Mou Floon & Puta Gluta: Το spot που συνδυάζει γλυκά υψηλής ζαχαροπλαστικής και ποιοτικά αρτοποιήματα, από το δίδυμο που ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που τρώμε
Το άνοιγμα που σηματοδοτεί το summer mood στoν Πρωταρά
Hippocampus Lounge Restaurant: Ένα διαχρονικό καλοκαιρινό στέκι για θέα, γεύση και εμπειρία
Ένας all day προορισμός που δε μοιάζει με κανέναν
Black Brick ο χώρος στην πρωτεύουσα που συνδυάζει γεύση, διασκέδαση και πολιτισμό
Taste the Asian Fusion στο Akakiko!
Μια όμορφη εμπειρία όπου η ιαπωνική παράδοση συναντά σύγχρονες τεχνικές και δημιουργικές γεύσεις.
Αυτήν την (ιαπωνική) εμπειρία πρέπει να τη ζήσεις
Η άνοιξη σερβίρεται στα wagamama με το Hanami menu
Tο wine gathering της IconVines, που μας ταξίδεψε στον κόσμο του καλού κρασιού
Μια ολοκληρωμένη εμπειρία γαστρονομικής αισθητικής και υψηλής ποιότητας
Από το Bugatsan μέχρι τη Dubai Chocolate και το Brookie: Οι viral λιχουδιές που «έσπασαν» το ίντερνετ (και μας έστησαν στις ουρές)
Όλα όσα προκάλεσαν ντελίριο.... στο κυπριακό κοινό!
Η πρώτη εφαρμογή δωρεάς τροφίμων στην Κύπρο
Η νέα πλατφόρμα Food Connect παρουσιάστηκε με επιτυχία
10+1 μαγαζιά με σοκολατένια αβγά-υπερπαραγωγή
Πασχαλινές νοστιμιές, μικρά έργα τέχνηςαπό 10 καταστήματα σε όλη την Κύπρο
Ζήσε το Πάσχα αυθεντικά στο Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη!
Σε έναν ζεστό, αυθεντικό χώρο που αποπνέει παράδοση, η ταβέρνα ετοιμάζει μια γιορτή γεμάτη γεύση και κυπριακή φιλοξενία