Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2018
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου στις 12.00. Η χορωδιακή παρέλαση θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Λευκωσίας και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες με τα μουσικά σχήματα να τραγουδούν στους πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου. Μετά τη λήξη της παρέλασης, στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου μπροστά από το Γυμνάσιο Φανερωμένης θα παρουσιαστούν μουσικά σύνολα με ποικίλο ρεπερτόριο από τις 3:00 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται σχολικές χορωδίες, σχολικό ροκ συγκρότημα, ένα φωνητικό σύνολο με τραγούδια από musicals, ο βραβευμένος dj Anthony και ο guest star, γνωστός από το Voice Ελλάδος, Γιούρη Μελίκοφ.
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τόνισε ότι «επιθυμία του Δήμου Λευκωσίας είναι να γίνει η δράση αυτή θεσμός, να γίνει ανάγκη για πολιτιστικές δράσεις που συμβάλλουν στην εκπαίδευση και πολιτιστική ανάπτυξη της νέας γενιάς, που ενώνουν τους δημότες κάθε ηλικίας. Έρευνες έχουν δείξει τη διαχρονική δια βίου επίδραση των μουσικών εμπειριών και ειδικότερα του τραγουδιού κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, όπως επίσης και στην ανάπτυξη της μουσικής ταυτότητας.Τα πολλαπλά οφέλη του τραγουδιού συμπεριλαμβάνουν, σωματικά οφέλη, ψυχοσυναισθηματικά οφέλη και κοινωνικά οφέλη.»
Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λεώνη Ορφανίδου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η έντεχνη, η δημοτική, η παραδοσιακή και άλλες μορφές μουσικής, θα σμίξουν για να φτιάξουν ένα πολύχρωμο παζλ και να δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να συνδυάσουν τη βόλτα τους στη Λευκωσία, με μια μοναδική μουσική εμπειρία. Αξιόλογα μουσικά σχήματα και χορωδίες, θα μας ταξιδέψουν στο δικό τους μουσικό κόσμο σε μια εποχή που ο πολιτισμός περιθωριοποιείται και τη θέση του παίρνουν άλλες προτεραιότητες και άλλες αξίες.»
Η Επιθεωρήτρια Μουσικής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Νεοφύτου δήλωσε ότι η εκδήλωση είναι ένα αφιέρωμα στα τραγούδια που αγγίζουν τις καρδιές μας. Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η ανάδειξη της σημασίας του τραγουδιού, της αξίας της μουσικής στην ζωή μας αλλά και του μηνύματος ότι τις μέρες της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης απαντάμε με πολιτισμό. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν πάνω από 1000 χορωδοί με χορωδιακά και φωνητικά σύνολα από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, Ωδεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει έργα Ελλαδιτών και Κυπρίων συνθετών, έργα κλασικού ρεπερτορίου, μουσικές του κόσμου, παραδοσιακή μουσική, κ.λπ.
Σχετικά

Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν
Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό

Ο Κέντρικ Λαμάρ ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία
Ακολουθούν οι Post Malone, Μπίλι Άιλις, Chappell Roan και Shaboozey


Ανακοινώθηκε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Με ένα αγαπημένο δίδυμο

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με την MorFarm Big Band στην Πλατεία Ελευθερίας
Ελεύθερη είσοδος

Αφιέρωμα στην Άννα Βίσση: Ένα εκρηκτικό βράδυ με τα τραγούδια της απόλυτης σταρ
Με ζωντανή μουσική από εξαιρετικούς τραγουδιστές

7 μουσικά ραντεβού με αγαπημένους καλλιτέχνες την παραμονή Πρωτομαγιάς
Το νησί φορά τα ανοιξιάτικά του και γεμίζει μουσική: Πού θα πας την παραμονή της Πρωτομαγιάς

Ο Wim Mertens έρχεται στην Κύπρο για μια ξεχωριστή συναυλία
Ο Βέλγος συνθέτης, γνωστός για τη μοναδική του προσέγγιση στη μουσική

H Γλυκερία επί σκηνής στην Κύπρο μαζί με 200 κιθάρες
Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττει με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια

Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου με την Τόνια Ιωάννου και τον Ρομπέρτας Γκροντ
Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου παρουσιάζουν σε Λευκωσία και Λάρνακα η Τόνια Ιωάννου και ο Ρομπέρτας Γκροντ.

Στο νοσοκομείο ο Κάρλος Σαντάνα
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη του εμφάνιση του στο Τέξας
