Δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου 2018
Εδώ και 20 χρόνια, η πολυβραβευμένη και διάσημη Σπονδή, υποδέχεται τον κόσμο της στο Παγκράτι με πιάτα γεμάτα εκλεκτά υλικά, πολλή φαντασία και εικαστικότητα.
H Σπονδή, όχι μόνο βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste, αλλά είναι το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα. Είναι επίσης το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα που βραβεύτηκε, όχι με ένα, αλλά δύο αστέρια Michelin. Ζωγραφική στο πιάτο θυμίζουν πολλά από τα φημισμένα sos του μενού του.
Η κουζίνα ακροβατεί ανάμεσα στις κουζίνες του κόσμου: γαλλικές βάσεις, μεσογειακά υλικά, εξωτικές λεπτομέρειες και η δημιουργική έμπνευση του σεφ Άγγελου Λάντου, συνθέτουν ένα restaurant με μοναδικό dna.
Ανάμεσα στα κλασικά πιάτα της Σπόνδής είναι Η Καραβίδα (Λεμόνι, Χαβιάρι Daurenki Petrossian, Γκρέιπφρουτ, Γεντιανή και Σέλερι), το Καβούρι (Ρέβα, Μέλι Ακακίας, Εστραγκόν και Φρούτα του Πάθους) αλλά και η Σοκολάτα Άλπακο από το Εκουαδόρ (Κρεμέ, Σαμπλέ Κανέλα, Μαλακή Καραμέλα, Αλατισμένα Φιστίκια, Παγωτό Φιστίκι Αιγίνης).
Για να γνωριστούμε με την κουζίνα της Σπονδής, μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποιο από τα μενού της, όπως είναι το «Μενού Γνωριμίας», που διαθέτει τρία πιάτα συν επιδόρπιο (Καβούρι, Μους Σφυρίδας, Χοιρινό φιλέτο και γλυκό, στα 75€). Βέβαια εδώ όπως λένε οι φανατικοί εμμονικοί των γλυκών, αξίζει κανείς να έρθει έστω και μόνο για τα γλυκά, αφού τα εκλεκτά υλικά τους δεν βρίσκονται αλλού -χώρια που το σερβίρισμά τους είναι φουτουριστικό.
Το νεοκλασσικό κτίριο της Σπονδής, διαθέτει αυλή για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το χειμώνα μας φιλοξενεί στο ζεστό εσωτερικό του. Όταν φτιάχνει ο καιρός, στρώνει τα τραπέζια της στην πράσινη, ανθισμένη «ανθρωπένια» αυλή της στο Παγκράτι, με την αίσθηση αστικού σπιτιού ωραίων Αθηναϊκών χρόνων. Την ώρα που νυχτώνει, τα βραβευμένα πιάτα αρχίζουν να κατακλύζουν τις αισθήσεις και από τα τραπέζια ακούγονται γλώσσες απ΄όλο τον κόσμο.
Πηγή: doctv.gr
Σχετικά

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας: Τα 5 street food στέκια για να "παρανομήσεις"
Δες τι θα παραγγείλεις απόψε

Summer Vibes στον πιο όμορφο κήπο της Λευκωσίας
Μεζέδες, μουσικές και chill διάθεση κάτω απ’ τα αστέρια: ο "Κήπος της Χρυσαλινιώτισσας" επιστρέφει για να κάνει κάθε βράδυ εμπειρία

Check-in με άρωμα καλοκαιριού στον Άγιο Δομέτιο: Το Ιστορικόν άνοιξε ξανά την αυλή του!
Η αυλή που αγαπήσαμε ξανάνοιξε, γεμάτη φώτα, αρώματα και πιάτα που μιλούν στην καρδιά

Με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι: Τα οινικά ραντεβού της σεζόν, που δεν πρέπει να χάσεις!
Κάποιες από τις ημερομηνίες και τα events που κάθε οινόφιλος οφείλει να σημειώσει.

Μάθαμε πότε ανοίγουν τα ταβερνάκια της (ανανεωμένης) Πλατείας Ηρώων
Ποια μαγαζιά θα μας υποδεχθούν ξανά στην ανανεωμένη πλατεία

Στα 7 Κλειδιά τα ποτήρια μας θα γεμίσουν με τα κρασιά του Μάη και του Ιούνη
Την Τετάρτ' Οιν απολαμβάνουμε 9 ετικέτες (κυπριακού) κρασιού

Ετοιμάσου και φέτος για μπίρα, σουβλάκια και τόμπολα στου Ορφέα
Η τόμπολα του Ορφέα επιστρέφει και ανακοίνωσε ημερομηνία

Δημοφιλές απάχικο ταβερνάκι της Αγλαντζιάς έκλεισε και αλλάζει σύντομα διεύθυνση
Ένας παρεϊστικος χώρος που θα μας λείψει

Δοκιμάζουμε κρασιά από 25 οινοποιεία της Κύπρου στην έκθεση "Οίνος Άρωμα Κύπρου"
Πάμε για να ανακαλύψετε ετικέτες από γνωστά και ανερχόμενα κυπριακά οινοποιεία

Ο καταπράσινος και πιο νόστιμος κήπος της πόλης, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του!
Το opening που μάς φέρνει κάθε χρόνο πιο κοντά στο καλοκαίρι

Διαρροή υγραερίου σε εστιατόριο στην Έγκωμη
Αποκοπή δρόμων και διακοπή της ηλεκτροδότησης

Δοκιμάζουμε κυπριακό κρασί από 25+ οινοποιεία, στην Πλατεία Ελευθερίας
Η φιλανθρωπική εκδήλωση "Η Λευκωσία στηρίζει το Κυπριακό Κρασί" επιστρέφει και φέτος