Shopping , Fashion & Beauty

H Στέλλα Παπαθεοδούλου φτιάχνει μοναδικές χειροποίητες τσάντες

Η δημιουργός που βρίσκεται πίσω από το brandAriesQueen, μιλά στο Check In

Δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου 2018

Τις είχα δει να "κυκλοφορούν" αρκετά κι αναρωτήθηκα ποιες είναι αυτές οι τσάντες και ποια είναι η δημιουργός τους.

Όλες οι απορίες μου λύθηκαν όταν μίλησα με τη Στέλλα Παπαθεοδούλου... που αν και σπούδασε Ελληνική Φιλολογία, αυτό δεν την εμπόδισε να καταπιαστεί με ένα πολύ πιο δημιουργικό αντικείμενο! 

-Πώς προέκυψε η δημιουργία του brand AriesQueen και η δική σου συλλογή από χειροποίητες τσάντες;
Μια από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες είναι να ταξιδεύω σε νέους τόπους και να μαθαίνω για την κουλτούρα, την τέχνη και τις στιλιστικές τους συνήθειες. Σε ένα από τα ταξίδια μου στην Ιταλία αποφάσισα να συνδυάσω τις δύο μου αγάπες, την τέχνη και τη μόδα, με σκοπό να δημιουργήσω κάτι εξ ολοκλήρου μοναδικό και χαρακτηριστικό. Προσπαθώντας να περιγράψω την ιδέα μου με λέξεις, εφηύρα ένα δικό μου motto, το "Art in Motion", το οποίο σημαίνει «Τέχνη εν κινήσει» και υποδηλώνει ότι κάθε έργο τέχνης μπορεί να μετατραπεί από ένα έκθεμα σε κάτι που μπορεί να φορεθεί, όπως μια τσάντα ή/και μια ζώνη ή κάποιο άλλο ένδυμα ή αξεσουάρ. Στη συνέχεια, ίδρυσα το brand, AriesQueen, εμπνευσμένο από το αστρολογικό μου ζώδιο, το οποίο αρχίζει την άνοιξη, όταν όλα αποκτούν ζωή.

 

-Τι υλικά χρησιμοποιείς για τις τσάντες σου;
Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιώ, είναι το καραβόπανο και οι ακρυλικές μπογιές, τα οποία είναι αδιάβροχα και αρκετά ανθεκτικά. Ο καμβάς καθώς και οι μπογιές ήταν δύο υλικά γνώριμα σε εμένα. Γι' αυτό σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω το καραβόπανο ως το βασικό ύφασμα για τις δημιουργίες μου, δίνοντας μορφή και χαρακτήρα στην ιδέα μου, ενώ τις μπογιές αλλά και τα πινέλα ως τα κύρια εργαλεία που θα της έδιναν ζωή.

 

-Τι είναι αυτό που τις κάνει μοναδικές;
Αυτό που τις χαρακτηρίζει είναι τόσο η λεπτομέρεια και η προσοχή στην κατασκευή τους όσο κι η μοναδικότητα στα σχέδια αλλά και στην επωνυμία τους. Επίσης, έχουν διαχρονικότητα και μπορούν να ικανοποιήσουν εύκολα όλα τα γούστα. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να διαμορφώσει κανείς το στυλ του για να ταιριάξει με κάποια από τις δημιουργίες μου, αλλά μπορεί να δημιουργήσει κάτι εντελώς βασισμένο στο δικό του στυλ. Εξάλλου, αυτό που έχει σημασία είναι να φοράμε αυτό που μας αρέσει και μας εκφράζει!

 

-Τα σχέδια και τα μεγέθη πώς προκύπτουν;
Σχεδιάζω και δημιουργώ από μικρά τσαντάκια και clutches μέχρι μεγαλύτερες τσάντες διαφόρων στιλ, για καθημερινές ή βραδινές εξόδους, ακόμη και για την παραλία. Τα σχέδια για τις τσάντες, που ζωγραφίζονται απευθείας στο ύφασμα, είναι εμπνευσμένα από τα μικρά πράγματα της καθημερινότητας καθώς και από τα μοτίβα, τα χρώματα και τους συνδυασμούς της φύσης. Όσον αφορά την εξ ολοκλήρου κατασκευή καθώς και τα μεγέθη τους, εξαρτώνται τόσο από τη γενική εικόνα της κάθε τσάντας όσο κι από τις προτιμήσεις του πελάτη.

 

-Η συλλογή σου για τη νέα σεζόν τι περιλαμβάνει;
Η μόδα αυτή την εποχή επιτάσσει διάφορα στυλ και συνδυασμούς, με floral, έντονα χρώματα και γεωμετρικά σχήματα. Με άλλα λόγια, υπάρχει μια mix' n' match διάθεση που επιτρέπει τα πάντα. Επίσης, κύριο ρόλο παίζουν τα animal prints σε πολλούς χρωματισμούς και παραλλαγές. Στη συλλογή μου αυτή τη σεζόν συμπεριλαμβάνονται οι τσάντες Raviolo, που έχουν μια εξωτική διάθεση καθώς και καινούργια τσαντάκια clutches για πιο cool summer night εμφανίσεις.

 

-Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε μία AriesQueen bag;
Υπάρχουν οι σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram, με το όνομα AriesQueen store, όπου κανείς μπορεί να δει ολόκληρη τη συλλογή μου, με φωτογραφίες και περιγραφή των προϊόντων, και να κάνει την δική του παραγγελία, ακόμη και για μια custom made τσάντα!

-> Facebook & Instagram: AriesQueen store

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close