Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2018
Το χωριό Ακάκι της επαρχίας Λευωσίας μάς καλεί και φέτος να διασκεδάσουμε στην στην καθιερωμένη του -πια- πασχαλινή εκδήλωση, η οποία διεξάγεται στην πλατεία του χωριού.
Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η Ομάδα Νέων Ακακίου "Ο Σερράχης" και στόχος της και φέτος είναι να διασκεδάσουμε και να κρατήσουμε "ζωντανή" την παράδοση.
Το πασχαλινό φεστιβάλ διεξάγεται την Κυριακή και Δευτερά του Πάσχα, φέτος στις 8 & 9 Απριλίου. Η έναρξη γίνεται με -παράδοση πολλών χρόνων- τις γαϊδουροδρομίες σήμα κατατεθέν του χωριού!
Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην πλατεία όπου ακολουθούν διάφορα παιχνίδια παραδοσιακά και μη. Μερικά από αυτά είναι κρυμμένος θησαυρός, ποδηλατοδρομίες, διτζίμι, διαγωνισμοί μπίρας και γλυκίσματος, καθαρίσματος πατάτας (το πιο γρήγορο μαχαίρι), τράβηγμα σχοινιού, αυγοδρομίες, σακουλοδρομίες κ.ά.

Αργότερα το βράδυ συνεχίζεται με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Ακακίου ''Σερράχης'' , χορός ποτηριών από τον Ντίνο Κκαντή (Ελλάδα έχεις ταλέντο) και μουσική από διάφορα συγκροτήματα.

Μάθε περισσότερα...
Η Εταιρεία Ανάπτυξης Ακακίου ''Ο Σερράχης'', συστάθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία μετά από διαβούλευση και σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο κα τους οργανωμένους φορείς της κοινότητας. Είναι συντονιστικός φορέας ανάπτυξης και η νομική μορφή της εταιρείας είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με εγγύηση, χωρίς μετοχικό κεφάλαιο, η οποία διέπετε από τον Περί Εταιρειών Νόμο, Κεφ.113. Η εταιρεία είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συνάδει δε με τα πρότυπα των αναπτυξιακών δομών και μηχανισμών που λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Εταιρεία έχει γραφεί στον Έφορο Εταιρειών στις 13/3/2009 με αρ. Εγγραφής ΗΕ247057.

Η Ομάδα Νέων δραστηριοποιείται σε εκδηλώσεις όπως την αναβίωση και διοργάνωση των πασχαλινών παιχνιδιών, τη χριστουγεννιάτικη γιορτή και φωταγώγηση του δέντρου στη Πλατεία, μουσικές βραδιές κ. α. Μεγάλο μέρος από τα έσοδα των εκδηλώσεων επιστρέφουν στην κοινότητα ως χορηγίες και δωρεάν εκδηλώσεις/σεμινάρια. Μεταξύ άλλων έχει αγοραστεί απινιδωτής για €1000, έχουν γίνει χορηγίες στο Ταμείο Αλληλεγγύης της κοινότητας, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη δημόσιο νηπιαγωγείο της κοινότητας καθώς επίσης διοργανώθηκε παραδοσιακή μουσική βραδιά με δωρεάν είσοδο, το περασμένο καλοκαίρι.

Σχετικά
Mάθαμε πότε θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λεμεσό
H Λεμεσός ετοιμάζεται από τώρα για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, επιστρέφει (για καλό σκοπό)
Ανακαλύψτε χιλιάδες βιβλία και απολαύστε ένα καφεδάκι στο «Υφαντουργείο The Workplace»!
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε στο Φοινί για αυθεντικό Φοινιώτικο παλουζέ
Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή
Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης αυτή την Κυριακή στον Κάτω Δρυ
Ζωντανεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του Κάτω Δρυ