Shopping , Fashion & Beauty

Κυπριακό design από "Kougri"

Δυο Κύπριοι αρχιτέκτονες δημιουργούν με Κουγκρί!

Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2018

Ο Μάριος και η Χριστίνα (26 ετών και οι δυο), οι οποίοι κατάγονται από τη Λάρνακα, αφού ολοκλήρωσαν αρχικά τις βασικές τους σπουδές στον κλάδο της αρχιτεκτονικής, συναντήθηκαν τυχαία στο Τορίνο. Κι εκεί αποφάσισαν και οι δυο να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Η όρεξη και η δημιουργικότητά τους, τους ένωσε και έτσι γεννήθηκε το “KOUGRI”.

Ο Μάριος και η Χριστίνα μας μίλησαν για το πώς γεννήθηκε η ιδέα αλλά και πώς η ιδέα έγινε πράξη στο Capital Today και στη Μόνικα Κουρουφέξη, λέγοντας ότι:

"Καταρχάς να αναφέρουμε ότι το «Κουγκρί» είναι λέξη της κυπριακής διαλέκτου η οποία προέρχεται από την αγγλική λέξη concrete, που σημαίνει μπετόν.

Το «κουγκρί» αποτελεί στην εποχή μας, ίσως, το πιο διαδεδομένο υλικό, που εφαρμόζεται κυρίως σε κατασκευές μεγάλης κλίμακας. Η χρήση του μετρά δεκαετίες στον χώρο της αρχιτεκτονικής και εμφανίζεται σε εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα. Στο μέσο άνθρωπο δεν παύει να είναι όμως ένα παρεξηγημένο υλικό, συχνά συνυφασμένο με «άδικους» χαρακτηρισμούς όπως αυστηρό, άσχημο και «χονδροκομμένο».

Η ιδέα για το «Κουγκρί» προέκυψε από τα φοιτητικά μας χρόνια, μέσα από την διαδικασία μελέτης και εξερεύνησης υλικών και υφών που απαιτεί ο κλάδος μας. Η μέχρι στιγμής χρήση του, οι προαναφερόμενες «παρεξηγήσεις» και η πορώδης υφή του, δεν του έχουν δώσει την ευκαιρία να εφαρμοστεί σε κατασκευές μικρότερης κλίμακας και να αποκτήσει μια σημαντική θέση στο χώρο του design. Το «κουγκρί» λοιπόν, αποτέλεσε για μας ένα υλικό πρόκληση για την εφαρμογή του σε προϊόντα καθημερινά, μικρά και κομψά. Είναι αξιοσημείωτη η ανθεκτικότητα του, η ζεστή, «γήινη» και φυσική υφή του. Παρ’ όλα αυτά δεν παύει να αποτελεί ένα ακατέργαστο υλικό που δίνει την απόλυτη ελευθερία στον σχεδιαστή να διερευνήσει και να διευρύνει την χρήση του, εξασφαλίζοντας την εφαρμογή του σε μια ευρείας κλίμακας κατασκευών".

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Capital Today.

 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close