Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Happy Sundays: Λεμεσό μεριά

Κρυμμένη απόδραση στον κόλπο Πισσουρίου

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2013

Limanaki

Κρυμμένος θησαυρός

 

Η ιστορία ξεκινά το 1979, όταν ο Sam Kazzaz, ιδιοκτήτης και σεφ, άνοιξε το ‘Παλιό Λιμανάκι’, στον κόλπο Πισσουρίου. Η αγάπη του για το καλό φαγητό τον οδήγησε στο Παρίσι όπου σπούδασε μαγειρική και πήρε το Grand Diploma of Cuisine De Marie Blanche & Euro Chef's Association. Το ‘Παλιό Λιμανάκι’ μετονομάστηκε το 2003 σε ‘Λιμανάκι’ (για την ακρίβεια ‘Limanaki’), αποτελώντας μέχρι σήμερα ένα πραγματικό λιμάνι για όλους εμάς που αγαπάμε τις εμπνευσμένες γεύσεις. Η κουζίνα στο ‘Limanaki’ είναι fusion με την πραγματική έννοια του όρου. Είναι ένα μεγάλο ταξίδι στις νοστιμιές ολόκληρης της Μεσογείου. Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις από ορεκτικά μέχρι υπέροχα τραγανά τρίγωνα, γεμισμένα με ελληνικό κεφαλοτύρι και χαλούμι, μελιτζάνες μεσογειακές με γιαούρτι και ταχίνι, γαρίδες με βούτυρο και lime όπως και σκορδάτη σος. Για περισσότερη γεύση δοκίμασε τις ινδικές συνταγές, ενώ για περισσότερη δροσιά απόλαυσε μία σαλάτα, που θα σου χαρίσει το πιο γευστικό γεύμα ή δείπνο με θέα τη θάλασσα. Στο ‘Limanaki’ μπορείς να φας ό,τι πραγματικά θέλεις ακόμα και αν είσαι χορτοφάγος, μιας και το μενού του περιλαμβάνει ποικιλία σε ψάρια αλλά και κοτόπουλο και φυσικά υπέροχες συνταγές με κρέας όπως τα απίστευτα beef steaks του καθώς και το αρνάκι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Αν πάλι είσαι του μεζέ, τότε επέλεξε είτε το μεζέ με κρέας είτε το μεζέ με ψάρι -και τα δύο θα σε αφήσουν πλήρως ικανοποιημένο. Ενώ οι τιμές τους αφού συμπεριλαμβάνουν και το γλυκό είναι πραγματικά δελεαστικές ο μεν κρεατομεζές κυμαίνεται στα €24.95, ο δε ψαρομεζές στα €26.95. Το γκραντ φινάλε, φυσικά, γίνεται με ένα αξεπέραστο floating island chocolate cake ή με ένα new york cheese cake. Στο ‘Limanaki’ το φαγητό γίνεται τέχνη, η τέχνη της απόλαυσης σε ένα μοναδικό περιβάλλον με περιποιημένα ξύλινα τραπεζάκια και με εξαιρετική χαμογελαστή εξυπηρέτηση. Άλλωστε, πίσω από το εστιατόριο υπάρχει ένας άνθρωπος, ο Σαμ, που πιστεύει αυτό που έλεγε και ο Μπέρναρντ Σο, ότι ‘δεν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από την αγάπη για το φαγητό’.

 

Πάντα την Κυριακή

Το ‘Limanaki’ είναι ίσως ο καλύτερος λόγος για να οργανώσεις μια εκδρομή στο Πισσούρι. Ακόμα, μπορείς να απολαύσεις θάλασσα και θαλάσσια σπορ -όσο ο καιρός σ’ το επιτρέπει- στον κόλπο Πισσουρίου και μετά να δοκιμάσεις τις απίστευτες fusion γεύσεις του εστιατορίου.

 

Για τα παιδιά: Η ποιότητα των υλικών και το ταλέντο τού Sam στη μαγειρική εκπαιδεύουν μικρούς και μεγάλους και μας συστήσουν στον υπέροχο και μοναδικό κόσμο των γευστικών απολαύσεων.

 

Και άλλα… Κάθε Δευτέρα από τις 10.00 μέχρι τις 12.00 ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Σαμ, μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε -με αντίτιμο μια εισφορά για φιλανθρωπικό σκοπό. Το γκρουπ αποτελείται από 6 άτομα που αγαπούν τη μαγειρική και θέλουν να μάθουν ακόμα περισσότερα.

 

To ήξερες; Στο χώρο του εστιατορίου πωλούνται βότανα κατάλληλα για τη μαγειρική, τα οποία είναι οργανικά και αρκετά οικονομικά. Για τη συσκευασία των 50γρ. θα δώσεις €5.95 ενώ για τις έτοιμες μαρινάδες θα πληρώσεις €7.95. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις δίνονται στα παιδιά με λευχαιμία.

 

Μυστικό

Το ήξερες ότι στο ‘Limanaki’ μπορείς να κάνεις κράτηση για πριβέ πάρτι μέχρι και 25 άτομα; Ο χώρος είναι ιδανικός για ιδιωτικά πάρτι μακριά από το υπόλοιπο εστιατόριο. Η αίθουσα ‘Jean Paul Lounge’ είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Δευτέρας.

 

Εστιατόριο Limanaki (25221288, 99348270) Κόλπος Πισουρίου, επ. Λεμεσού.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close