Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

20 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτό το weekend

Τα events που ξεχωρίζουν αυτό το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2018

Το τελευταίο σαββαοκύριακο του Φλεβάρη είναι ήδη εδώ κι εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε ραντεβού σε ωραία στέκια, παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή!

Πιο κάτω ρίχνουμε ματιές στο νησί, για να πάρουμε μία μικρή γεύση από όλα όσα μάς περιμένουν το σαββατοκύριακο που έρχεται.

 

Το Φεστιβάλ "Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου" αλλάζει
Το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου» αλλάζει από φέτος την περίοδο διεξαγωγής του, από τον Ιούνιο που πραγματοποιείτο μέχρι πέρυσι σε Φεβρουάριο, αλλά παραμένει η κυριότερη πλατφόρμα προβολής εναλλακτικού κινηματογράφου στο τόπο μας. Το Φεστιβάλ αποτελεί μια πρωτοβουλία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Brave New Culture.
Με ένα ακόμη εξαιρετικά πλουραλιστικό και εναλλακτικό πρόγραμμα προβολών, το Φεστιβάλ επιχειρεί να αναδείξει την πρωτοπορία, απ' όπου και από όποια εποχή και αν προέρχεται, και να ανατρέψει συμβάσεις και συστήματα στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Ήδη, στη 16η χρονιά του, το Φεστιβάλ έχει ανταποκριθεί με επιτυχία στην απαίτηση του κοινού για μια σύγχρονη εστία η οποία θα καλλιεργήσει την κινηματογραφοφιλία, στην πιο πολυδιάστατη μορφή της.
Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ αποτελείται από αφιερώματα στους John Waters, Ken Russell και Jessica Hausner, ενώ ο Κυπριακός Κινηματογράφος αντιπροσωπεύεται με ένα αφιέρωμα στον Κύρο Παπαβασιλείου και στις πρώτες του εξερευνήσεις με τις ταινίες μικρού μήκους. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται και με ένα μοναδικό θεματικό αφιέρωμα σε πειραματικές ταινίες τύπου 'Western'.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πέρα από τις προβολές, το Φεστιβάλ αποβλέπει στη δημιουργία ενός φόρουμ συζητήσεων και διαλέξεων, ενώ επιχειρεί να φέρει σε επαφή επαγγελματίες, κριτικούς και θεωρητικούς του κινηματογράφου, εικαστικούς, φιλότεχνους και φίλους του εναλλακτικού σινεμά.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου, Λέσχη Βιβλίου "Υφαντουργείο", Λευκωσία, 20.30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Όλες οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99 517 910 ή στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook Images & Views of Alternative Cinema Film Festival.

 

Εκπαιδευτική έκθεση στη Λευκωσία
Η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα» 2018 ανοίγει τις πύλες της και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και σε άλλους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στην Κύπρο και το εξωτερικό.
Την έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα» συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, σε συνεργασία με το British Council Cyprus και την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας, από τις 23 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2018 στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης (Ηλία Παπακυριακού, Μακεδονίτισσα, 2415 Έγκωμη, Λευκωσία) στη Λευκωσία.
Περισσότερα από 150 Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αμερική, Ρωσία, Σουηδία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Ελβετία, Τσεχία, Ολλανδία, Ισπανία, Σλοβακία και Ιρλανδία θα παρέχουν πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών τους, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές απασχόλησης και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 08:30-3:30 και 16:00-20:00, Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, 14:00-20:00, Διεθνής Έκθεση, Έγκωμη, Λευκωσία.

 

Κανών & Θύτης
Το δίδυμο των RNS, Κανών & Θύτης, κάνει την πρώτη εμφάνιση στη Λευκωσία και το συναυλιακό χώρο της Μουσικής Σκηνής RED για για να παρουσιάσει τα "Βίος και Αλητεία" & "Αποστολή Αυτοκτονίας" αλλά και παλιά αγαπημένα κομμάτια.
Warm up: DJ Andreas Alex aka DJ Ice.
> Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 21.00. Είσοδος: €10 (προπώληση) & €20 (στην είσοδο). Πληροφορίες: 22767711 & 99059257.

 

Με Απόκρυψη (El desconocido)
Ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου προβάλλει στο Cine Studio την ταινία "Με Απόκρυψη (El desconocido)". Κάρλος, στέλεχος τράπεζας και οικογενειάρχης, ξεκινά την ημέρα του πηγαίνοντας τα παιδιά του στο σχολείο. Καθώς οδηγεί, δέχεται μια ανώνυμη κλήση από κάποιο τηλέφωνο που βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητό του. Μια άγνωστη φωνή τον πληροφορεί ότι υπάρχει βόμβα κάτω από το κάθισμά του και ότι έχει λίγες ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Διαφορετικά, το αυτοκίνητό του θα ανατιναχθεί.
Πρωταγωνιστούν: Luis Tosar, Elvira Mínguez, Javier Gutiérrez, Fernando Cayo. Σκηνοθεσία: Dani de la Torre. Διάρκεια: 102'.
Είδος ταινίας: Θρίλερ. Γλώσσα: Ισπανικοί. Υπότιτλοι: Ελληνικοί. Χρονολογία παραγωγής: 2015.
> Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00. Τηλέφωνο: 96420491.

 

Πίντερ Χ 8
Η θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρείς» παρουσιάζει οκτώ μονόπρακτα του κορυφαίου Άγγλου θεατρικού συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ σε μια ενιαία παράσταση, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου - Καρσερά, σε Παγκύπρια πρώτη, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 20:30, στο Θέατρο Χώρα.
Ο νομπελίστας Χάρολντ Πίντερ με τα μονόπρακτά του "Απλώς" , "Άσπρο - Μαύρο», Στάση Λεωφορείου", "Νύχτα", "Αλάσκα", "Ακριβώς", "Ένα ακόμα και φύγαμε" , "Συνέντευξη τύπου", σκιαγραφεί την ύπαρξη, τον έρωτα, την οικογένεια και την εξουσία, δημιουργώντας ουσιαστικά κάτι που σχεδόν έχουμε χάσει: μια κοινή μνήμη, έναν κοινό τόπο, ένα σημείο αναφοράς ξεκάθαρο.
Τα μονόπρακτα του Πίντερ ενώνονται για πρώτη φορά σε αυτήν τη θεατρική σύνθεση με σκοπό η ποιητική και φιλοσοφική ματιά του Πίντερ να γίνει το όχημα για να επαναπροσεγγίσουμε τον σύγχρονο άνθρωπο στον πυρήνα του, στις πιο κοντινές του σχέσεις, στην ιδιωτική αλλά και στη δημόσια σφαίρα.
Ο Χάρολντ Πίντερ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Άγγλους θεατρικούς συγγραφείς που σημείωσε μεγάλη διεθνή επιτυχία ως ένας από τους πιο πολύπλοκους και ιδιαίτερους δραματουργούς μετά τον Β ΄Παγκόσμιο Πόλεμο. To χαλαρό του ύφος και το χάρισμά του να δημιουργεί ένταση και τρόμο μέσα από εξαιρετικά λιτές περιγραφές και ελάχιστα λόγια τον έκαναν έναν από τους πιο σεβαστούς θεατρικούς συγγραφείς της εποχής του, ενώ μέχρι το θάνατό του το 2008, ο Πίντερ αναφερόταν ως ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς που βρισκόταν εν ζωή.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές, Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου - Καρσερά, Σκηνικά - Κοστούμια: Ηλέκτρα Κυθραιώτου, Μουσική Επιμέλεια: Αντρέας Καρσεράς, Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Δημήτρης Αντωνίου, Θανάσης Δρακόπουλος, Ηλιάνα Κάκκουρα, Χριστιάνα Λάρκου.
> Πρεμιέρα: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, Θέατρο Χώρα - Κοραή 1 (Πλατεία Αρχιεπισκοπής), Λευκωσία, 20:30. Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 & Κυριακή στις 18:30 μέχρι και τις 18 Μαρτίου. Για πληροφορίες και κρατήσεις: 97829257 / 99544934.

 

Πορτρέτα: Αύρα Ζωής και Θανάτου
Το Ίδρυμα Ευαγόρα και Καθλήν Λανίτη παρουσιάζει από τις 23 Φεβρουαρίου μέχρι τις 24 Μαρτίου την έκθεση «Πορτρέτα: Αύρα Ζωής και Θανάτου». Σημαντικές όψεις της νεότερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, που συνδέονται οργανικά με την έννοια της προσωπογραφίας, συνδιαλέγονται και συνυπάρχουν με ένα σύνολο πολιτισμικών αντικειμένων της κουλτούρας του τόπου μας, σε μία έκθεση που επιχειρεί να διερευνήσει το ιστορικό, καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό ερώτημα τι είναι ένα Πορτρέτο. Μέσα από την παρουσίαση τριάντα επτά δημιουργών και την επιλογή αντιπροσωπευτικών έργων από τις συλλογές της Κρατικής Πινακοθήκης, Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, το Ίδρυμα Τηλέμαχος Κάνθος καθώς και από σημαντικές ιδιωτικές συλλογές της χώρας, αρχαιολογικών ευρημάτων από το Κυπριακό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού, το Μουσείο Πιερίδη - Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου ,εικόνων από το Ίδρυμα Μακαρίου Γ', ιστορικών τεκμηρίων από το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR), το Κέντρο Μελετών Λεμεσού και το Αρχείο Φοίβου Σταυρίδη, χαρτογραφείται η πρόσληψη του πορτρέτου στην κυπριακή κουλτούρα.
Η έκθεση δομείται σε τέσσερις γενικές ενότητες. Η πρώτη πραγματεύεται το πορτρέτο ως απεικόνιση μιας ανώτερης αρχής, θεϊκής, στρατιωτικής ή πολιτικής εξουσίας. Η δεύτερη ενότηα αναφέρεται στην αυτοπροσωπογραφία και στην απεικόνιση ομοτέχνων, ενώ η τρίτη αναφέρεται στο πορτρέτο ως έκφανση της καθημερινής ζωής και πρακτικής. Η τέταρτη ενότητα, τέλος, εξετάζει την έννοια του πορτρέτου ως κατασκευή μιας ανάμνησης, ως ένα memento mori που σηματοδοτεί μια προσμονή ή μια υπενθύμιση του θανάτου του απεικονιζόμενου προσώπου.
Η επιλογή των εκθεμάτων έγινε με στόχο να παρουσιαστούν έργα καλλιτεχνών που ανήκουν σε διαφορετικές "κατηγορίες", ώστε αφενός να αμφισβητηθεί η γραμμικότητα στην εξέλιξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, και αφετέρου να διευκολυνθεί η διερεύνηση της φύσης της τέχνης και πρακτικής της προσωπογραφίας. Στην έκθεση ενσωματώνονται αντικείμενα αρχαιολογικής και μεσαιωνικής - βυζαντινής κληρονομιάς, έργα τέχνης από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών μέσων - από τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη φωτογραφία μέχρι τις εγκαταστάσεις, τη βίντεο τέχνη και τη διαδραστική βιντεοπροβολή - όπως, επίσης, και αντικείμενα καθημερινής και λαϊκής κουλτούρας.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι Χρίστος Αβραάμ, Μαρία Ανδρέου, Ιωάννης Αντωνίου, Κλίτσα Αντωνίου, Στέλιος Βότσης, Βίκτωρας Ιωαννίδης, Τηλέμαχος Κάνθος, Ανδρέας Καραγιάν, Κυριάκος Κουσουλίδης, Μαριάννα Κωνσταντή, Κυριακή Κώστα, Πήτερ Λοϊζος, Άγγελος Μακρίδης, Νίκη Μαραγκού, Γεώργιος Μαυροϊδης, Νίκος Νικολαϊδης, Λουκία Νικολαϊδου, Κώστας Οικονόμου, Λευτέρης Οικονόμου, Λευτέρης Ολύμπιος, Μάριος Πιπερίδης, Ανδρέας Σάββα, Έφη Σαββίδη, Λεωνίδας Σπανός, Κώστας Στάθης, Καίτη Στεφανίδου, Αντώνης Τζιαρρίδης,, Σολωμός Φραγκουλίδης, Ελένη Χαρικλείδου, Άντης Χατζηαδάμος, Γιούλα Χατζηγεωργίου, Σάββας Χριστοδουλίδης, Helene Black, Peter Eramian, Glyn Hughes, PASHIAS, Two for Two
Την έκθεση επιμελείται η δρ Έφη Κυπριανίδου.
> Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, Λεμεσός. Καθημερινά: 09:00 - 13:00 και 17:00 - 20:00 & Σάββατο και Κυριακή: 14:00 - 19:00. Κλειστά τη Δευτέρα.

 

Τρεις Αδελφές
Οι «Τρεις Αδελφές» του Άντον Τσέχωφ από την Άνω Θρώσκω Παραγωγές. Η θεατρική σεζόν 2018 ξεκινά με μια φιλόδοξη παραγωγή της Άνω Θρώσκω με μεγάλο πρωταγωνιστή τον συγγραφέα που καθόρισε το θέατρο, τον μεγάλο Ρώσσο θεατρικό δημιουργό Άντον Τσέχωφ. «Μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες, μαραμένα και τα γιασεμιά, μαραμένες οι ελπίδες μας όλες… Αλλά μήπως έχει καμιά σημασία; Τίποτα δεν έχει σημασία πια!».
Τρεις αδελφές ονειρεύονται την ευτυχία στη γη της επαγγελίας, στην πόλη τους τη Μόσχα, που από μικρές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν. Ο Τσέχωφ γράφει το 1901 ένα από τα μεγαλύτερα έργα του 20ου αιώνα με έντονους υπαρξιακούς και κοινωνικούς προβληματισμούς στο οποίο οι ήρωες στρέφουν το βλέμμα στο παρελθόν εξιδανικεύοντάς το, παραμελώντας το παρόν και προσβλέποντας σε ένα καλύτερο σχεδόν ουτοπικό μέλλον. Οι χαρακτήρες του Τσέχωφ φαινομενικά «αδρανούν διασκεδάζωντας», μα μέσα τους βράζουν, πονούν, υποφέρουν. Η ζωή τους είναι σαν δηλητήριο που λίγο λίγο κατατρώει τα σωθικά τους. Ο καθένας ζει το δράμα του μέσα σε μια στατικότητα που καταδεικνύει τη βαλτώδη καθημερινότητά τους, που θυμίζει κινούμενη άμμο η οποία πρόκειται να καταπιεί έως και τον πιο αθώο, τον πιο άφθαρτο όπως η Ιρίνα στις "Τρεις αδελφές".
> Πρεμιέρα: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, Θέατρο Πάνθεον, Λευκωσία, 20:30. Τακτικές παραστάσεις: κάθε Παρασκευή στις 20:30 και Σάββατο - Κυριακή στις 18:00 μέχρι τις 11 Μαρτίου. Για πληροφορίες και κρατήσεις: 70005151.

 

Μίλτος Πασχαλίδης
O Μίλτος Πασχαλίδης έρχεται για δύο μοναδικές εμφανίσεις. Από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς τις γενιάς ο Μίλτος Πασχαλίδης φημίζεται κυρίως για τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη ροκ μουσική με την παραδοσιακή και σε κάθε του παράσταση οδηγός είναι το αίσθημα της στιγμής.
Ταυτόχρονα με τις εμφανίσεις στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, θα κυκλοφορήσει και μια νέα δισκογραφική εργασία με ακυκλοφόρητα τραγούδια σε στίχους Άλκη Αλκαίου και μουσική Μάριου Τόκα. Δείγμα από αυτή θα παρουσιασει ο Μίλτος με μεγάλη χαρά σε αυτές τις βραδιές στις βραδιές στο Σταυρό Του Νότου.
Μαζί του η Νίκη Γρανά (πιάνο, ακορντεόν και τραγούδι), ο Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστα) ο Δημήτρης Σινογιαννης (ηλ. Κιθαρα), ο Πάρις Περυσινάκης (λύρα) ο Δημήτρης Μουτάφης (μπάσο) και ο Ηλίας Δουμάνης (τύμπανα). Στην ηχοληψία ο Πασχάλης Κολεντσης και στο φώτα ο Μανώλης Μπράτσης.
> Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, DownTown Nicosia, 22.00. Πληροφορίες/ κρατήσεις: 99810011.
> Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, Ravens Music Hall Limassol, Λεμεσός, 22.00. Πληρ. 99614100.

 

Τα Παιδιά της Γάζας
Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το συγκλονιστικό έργο «Τα Παιδιά της Γάζας», μια συρραφή μαρτυριών παιδιών από τη Γάζα, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Αλεξίας Παπαλαζάρου, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, στη θεατρική σκηνή Flea Theatre στη Λευκωσία.
Αποτελεί το δεύτερο έργο από το αφιέρωμα - τριλογία του θεάτρου ΑντίΛογος με θέμα την προσφυγιά - την Παλαιστίνη και τους πολέμους που ακόμα μένονται στη Μέση ανατολή. Το πρώτο έργο ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ των Κώστα Γάκη και Βασίλη Μαυρογεωργίου (Οκτώβρης 2017), το δεύτερο «Τα παιδιά της Γάζας» και το τρίτο «Ένας γέρος, μια θάλασσα» της Μαρίας Χρυσάνθου (Νιόβρης 2018).
Οι μονόλογοι αυτοί προέκυψαν με πρωτοβουλία του ASHTAR Theatre της Παλαιστίνης, από το Νιόβρη 2009 μέχρι τον Απρίλη 2010, όταν μαθητές δεκατριών ως δεκαεπτά ετών στη Γάζα με τη βοήθεια ενός θεατροπαιδαγωγού και ενός ψυχολόγου επεξεργάστηκαν και κατέγραψαν σε μορφή μονολόγων τις εμπειρίες, τις σκέψεις , τις ελπίδες , τα όνειρα και τους φόβους τους κατά τη διάρκεια και μετά την εισβολή και τον πόλεμο το Δεκέμβριο 2008 - Ιανουάριο 2009. Η προσέγγιση έγινε με τη βοήθεια τεχνικών του θεάτρου, της δραματοθεραπείας και της αφήγησης παραμυθιών.
> Πρεμιέρα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, θεατρική σκηνή Flea Theatre, Λευκωσία, 20:30. ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 19:00 μέχρι και τις 18 Μαρτίου. Πληροφορίες & Κρατήσεις: 99 251 331 & 99 907 651. Είσοδος: €12 Κανονικό & €10 Μειωμένο (συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, άνεργοι).

 

H διαχρονική "Μποέμ" του Puccini live στο Ριάλτο
Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», μετά την φαντασμαγορική παράσταση «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Donizetti, παρουσιάζει την διαχρονική «Μποέμ» του Puccini, την πιο δημοφιλή όπερα στην ιστορία της Met Opera!
Μια συναρπαστική νεανική διανομή πρωταγωνιστεί στην κλασική σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli στην Μποέμ. Η κορυφαία Sonya Yoncheva πρωταγωνιστεί ως Μιμί, στην 2η φετινή της εμφάνιση στο πρόγραμμα "The Met: Live in HD" μετά την εκπληκτική της ερμηνεία στην Τόσκα, τον περασμένο Ιανουάριο. Απέναντι της είναι ο Michael Fabiano, στον ρόλο του παθιασμένου συγγραφέα Ροντόλφο. Η Susanna Phillips επαναλαμβάνει τον ρόλο της κοκέτας Μουζέτας και ο Lucas Meachem ερμηνεύει τον ρόλο του εραστή της, του ζωγράφου Μαρτσέλο. Συμμετέχουν ακόμα οι Alexey Lavrov και Matthew Rose στους ρόλους των φίλων του Ροντόλφο, Σονάρ και Κολίν, και ο Paul Plishka ως Μπενουά και Αλτσίντορο. Την παράσταση διευθύνει ο Marco Armiliato.
> Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 19:30. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45 Εισιτήρια: € 18 / 14 E-ticket: www.rialto.com.cy.

 

Έκθεση Μωρό, Παιδί και Βάφτιση
Μια έκθεση που καμία έγκυος, νεαρή μητέρα και νονά δεν πρέπει να χάσει! Μια ολοκληρωμένη πρόταση με όμορφες λύσεις για τη διοργάνωση πάρτι γενεθλίων και βάφτισης. Η πιο ολοκληρωμένη έκθεση με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μωρά σας, τα παιδιά σας και την εγκυμοσύνη. Γνωρίστε την MOANA και αφήστε τα παιδιά σας να διασκεδάσουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ψυχαγωγίας σε Χαβανέζικους ρυθμούς, την ίδια ώρα που εσείς θα απολαμβάνετε την έκθεση.
Μικρές διαλέξεις με ενδιαφέροντα θέματα για την εγκυμοσύνη, τον ανώδυνο τοκετό, το θηλασμό, την περιποίηση του βρέφους, baby massage και αλλά θέματα που αφορούν έγκυος, νέους γονείς αλλά και παιδάκια.
Στο πλαίσιο της διήμερης έκθεσης θα γίνουν και κληρώσεις με δωράκια, όπως και ενδιαφέροντες διαγωνισμοί.
Μάθετε περισσότερα στη σελίδα τους στο Facebook. Διοργανωτής: Arvani Invetsments, τηλ. 22315477.
> Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 15.00-20.00 & Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 11.00-9.30 στο Metropolitan Square (κοντά στο Mall Of Cyprus) Λευκωσίας.

 

Δωρεάν λογοτεχνικός περίπατος, αφιερωμένος σε Κύπριο ποιητή
Οι βραβευμένος θεσμός των λογοτεχνικών περιπάτων των Public και της Εταιρείας Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture συνεχίζεται το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στη Λευκωσία, με ένα αφιέρωμα στον πολυβραβευμένο Κύπριο ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη. Τον ποιητή που με το σημαντικό έργο του μας έθεσε, με τρόπο μοναδικό, ενώπιον της ιστορίας και των παθών του τόπου μας, καθώς, ως ποιητής ακριβώς, «από μας καλύτερα γνωρίζει / πατρίδα τι λογιέται, τι σημαίνουν / η γλώσσα των βουνών και της θαλάσσης / τ' άδυτο κάλλος». Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 10:30 από το Book Lounge των Public στην Λευκωσία (The Mall of Cyprus), από όπου οι συμμετέχοντες θα επιβιβαστούν σε πούλμαν για να μεταφερθούν στο κέντρο της πόλης. Εκεί θα επισκεφθούν διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του Κυριάκου Χαραλαμπίδη. Μετά το πέρας του περιπάτου οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στο Public Λευκωσίας, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον ίδιο τον ποιητή, να τον ακούσουν και να συζητήσουν μαζί του για τη μεγάλη πορεία του στην ποίηση.
> Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, Book Lounge των Public, Mall of Cyprus, Λευκωσία, 10.30. Είσοδος: Δωρεάν (περιορισμένος αριθμός θέσεων - θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Δήλωση συμμετοχής: info@public-cyprus.com.cy & στο 7777-0300 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-18:00).

 

"Dystopia: il Paradiso" στο Παλιό Ξυδάδικο
Ο δραματικός μονόλογος Dystopia: il Paradiso αποτυπώνει τη σχέση φυσικού και ψυχικού κόσμου καθώς προσκαλεί τους θεατές σε μία βιωματική εμπειρία και μύηση στον κόσμο των συμβολισμών, της ψυχολογίας και της αναπηρίας. Ο μονόλογος προβάλλει μία αντίφαση ευαίσθητη αλλά, συνάμα, πλήρως λογική. Τι συμβαίνει όταν ένα άτομο με χρόνια νευρολογική πάθηση αναλαμβάνει το ρόλο της ηθοποιού; Η πρωταγωνίστρια του μονολόγου είναι η ίδια φορέας της «δυστοπίας», μιας δυστοπίας εσωτερικευμένης και ερμηνευμένης με βάση τη ψυχική διαταραχή και τη μορφοποίησή της σε σωματική αναπηρία.
Το προβαλλόμενο, στο φόντο, δάσος, είναι, ουσιαστικά, ο τόπος του ασυνείδητου, τον οποίον ο συνειρμικός μονόλογος αποτυπώνει. Τίποτα δεν ωραιοποιείται, τίποτα δε μένει κρυφό. Μήπως όλοι ζούμε σε ένα τεχνητό παράδεισο και η υποτιθέμενη «ευτοπία» μας δεν είναι παρά μια δυστοπία πολλαπλών αναπηριών; Η ιστορίας μιας διάγνωσης δραματοποιείται, προσκαλώντας τον καθένα σε μια περιήγηση στο πολυσχιδές δάσος του ανθρώπινου ψυχισμού.
> Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, Παλιό Ξυδάδικο Λεμεσός, 20.00. Πληροφορίες και κρατήσεις: 97793188 & 99582387. Διάρκεια: 45΄ λεπτά.

 

"Αψίνθιον = Δηλητήριο", μία ιστορία 4 νεκρών κοριτσιών στο Θέατρο Σκάλα
Με ένα συγκλονιστικό σύγχρονο νεοελληνικό έργο που για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί από Κυπριακό θέατρο θα εγκαινιάσει τη νέα χρονιά το Θέατρο ΣΚΑΛΑ - το έργο Αψίνθιον = Δηλητήριο της ηθοποιού και συγγραφέως Μαίης Σεβαστοπούλου, που θα δώσει επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018-ώρα 8.30 μ.μ. στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».
Η Μαίη Σεβαστοπούλου, ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφράστρια, συγγραφέας και καθηγήτρια σε Δραματική Σχολή έχει μια πλούσια και μακρόχρονη πορεία στο Ελληνικό Θέατρο, Κινηματογράφο, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους σκηνοθέτες ανάμεσα στους οποίους τον Δ. Μυράτ, Κ. Μιχαηλίδη, Κ.Τσιάνο, Σ. Χατζάκη, Μ. Μανουσάκη, Β. Γεωργιάδη, Π. Κοκκινόπουλο, Κ.Ρωσίδη κ.α. Θεατρικά της έργα που έχουν ανεβεί είναι «Μπάμπουσκα έχει πελμένι;», «Κλαυσίγελος πέντε αστέρων», «Με αφορμή..», Περμαγκανάτ», «Ο Αλέξανδρος ηγάπησεν ματαίως..», Αψίνθιον = Δηλητήριο κ.ά.
Σκηνοθεσία : Μόνικα Μελέκη. Μουσική : Λευτέρης Μοσχοβίας.
> Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο - 8.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή - 6.30 μ.μ. (μέχρι 11 Μαρτίου 2018), Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ». Πληροφορίες/Κρατήσεις : τηλ. 24652800/1 - 99490102.

 

 

Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!
Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται; Πώς θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον; Οι απαντήσεις δίνονται στη διαδραστική ψηφιακή έκθεση «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!» που παρουσιάζεται στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου στη Λευκωσία. Η έκθεση σχεδιάστηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου (Science Museum) και έχει δεχτεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο (Ν.Α. Ασία, Η.Π.Α., Ευρώπη). Απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και άνω, σε οικογένειες, ενήλικες αλλά και σχολεία!
> Παρασκευή 16- Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, Κρατική Έκθεση Κύπρου, Λευκωσία, 10.00-19.00. Εισιτήριο €10/€5 (σχολεία). Πληρ. 70000723.
www.planetneedsyou.com

 

Η μεγαλύτερη αλυσίδα χαμογελαστών ανθρώπων θα σχηματιστεί στη Λευκωσία
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων "Μοναδικά Χαμόγελα", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων στις 28 Φεβρουαρίου, μας καλεί και πάλι να γίνουμε γκρίκος αγάπης!
Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις σπάνιες γενετικές παθήσεις, μας καλεί και φέτος να προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε τη μεγαλύτερη αλυσίδα χαμογελαστών ανθρώπων.
Το ραντεβού, δόθηκε φέτος στη Λευκωσία την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 11:00 π.μ., στο Mall of Cyprus, στη Λευκωσία.
Την αλυσίδα θα ενώνει το Ράδιο Πρώτο που θα βρίσκεται στο χώρο, με ένα live link που θα χαρίσει χαμόγελα με τις μουσικές του νότες.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ακόμα, μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν με παιχνίδια όπως face painting, κατασκευές και ξυλοπόδαρο. Πάμε όλοι, γιατί τα μοναδικά χαμόγελα θα αυξηθούν μόνο με τη δική μας βοήθεια.
> Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, The Mall of Cyprus, Λευκωσία, 11:00-15:00. Πληροφορίες 99219079.

 

Μία ακόμη παράσταση για το "Dark Vanilla Jungle"
Μετά από τις sold-out παραστάσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό το Dark Vanilla Jungle επιστρέφει για ακόμα μια παράσταση στη Λευκωσία την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο ίδρυμα ARTos.
Σε αυτό τον καταπιεστικό μονόλογο μας παρουσιάζεται μια ζωή που βιώνεται μέσα από ατέλειωτες μέρες τρόμου από την Άντρεα. Ένα κείμενο ωμό, ανενδότως σκληρό και καταστροφικό. Στο Dark Vanilla Jungle το τραύμα προσπαθεί να επικοινώνησει αδιαφορώντας για την φυσική ανθρώπινη παρόρμηση να αποφύγουμε οτιδήποτε φρικτό.
Αυτό που μας διαταράσσει στο έργο του όμως δεν είναι η βια του, αλλά η σαγηνευτική φωνή εκέινης που την διαπράττει. Χαρίζει στην ρημαγμένη του ηρωίδα το δώρο της ποίησης , μιας ποίησης που ψηλαφά μοτίβα σε έναν κόσμο τυχάιο που δεν ξέρει να συγχωρεί. Σε αυτό το βαθύ και οδυνηρό one woman show η Άντρεα γίνεται το αλεξικέραυνο στο οποίο όλες οι αποτυχίες μας σαν σύγχρονη κοινωνία συγκλίνουν.
> Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ίδρυμα ARTos, Λευκωσία, 20:30. Είσοδος: €10. Κρατήσεις: 99 629610.

 

"Το φως του γκαζιού": ένα ψυχολογικό θρίλερ στη σκηνή του θεάτρου Διόνυσος
Το Θέατρο Διόνυσος ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ "Το φως του γκαζιού" (Gaslight) του Πάτρικ Χάμιλτον, σε μετάφραση-διασκευή,σκηνοθεσία του Έλληνα σκηνοθέτη Ιωσήφ Βαρδάκη.
Το κλασσικό ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, γραμμένο το 1938, περιγράφει την ψυχολογική κακοποίηση μιας γυναίκας από τον σύζυγό της. Η αγγλική λέξη "gaslighting" που σημαίνει "ψυχολογική χειραγώγηση", προέρχεται από τον τίτλο του έργου. Έγινε ταινία δύο φορές: μια Βρετανική το 1940 και μια Αμερικανική το 1944. Στην Αμερικανική ταινία πρωταγωνιστούσε η Ίνγριντ Μπέργκμαν και η ερμηνεία της αυτή, της χάρισε το πρώτο από τα τρία Όσκαρ της. Ο Χάμιλτον είναι ο συγγραφέας και της "Θηλειάς", του θεατρικού έργου που αργότερα έγινε μια κλασσική ταινία σκηνοθετημένη από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ.
> Παρασκευή 23 & Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, 20.30 & Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, 18.30, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία. Εισιτήρια: 15 ευρώ/κανονικό, 12 ευρώ/ μειωμένο, 10 ευρώ παιδικό. Κρατήσεις: 22818999 & 99621845.

 

Η κουκουβάγια που ζήλευε...
Οι Little Worry People παρουσιάζουν, μια ευρηματική παράσταση που πραγματεύεται το πολυδιάστατο θέμα της ζήλειας. Η παράσταση έχει ΣΤΟΧΟ να βοηθήσει τα παιδιά να απαλλαγούν από το αρνητικό συναίσθημα της ζήλειας. Παράλληλα ενισχύεται ο συναισθηματικός κόσμος των παιδιών με αρχές & αξίες όπως είναι η αγάπη, η προσφορά & η ανιδιοτέλεια.
Η πρωτότυπη ιστορία μιας κουκουβάγιας που βγαίνει για βόλτα στο δάσος, γιατί δεν αντέχει να μοιράζεται την αγάπη των γονιών της, με το αδελφάκι της. Η βόλτα αυτή όμως θα εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικό ταξίδι αυτογνωσίας. Το ταξίδι αυτό βέβαια θα είναι πολύ διασκεδαστικό γιατί στο δρόμο της, η κουκουβάγια, θα συναντήσει τους πιο απίθανους χαρακτήρες- μια γιαγιά, ένα κορίτσι, μια αλεπού, ένα γάτο και ένα επιστήμονα. Όλοι μαζί θα βοηθήσουν την κουκουβάγια να απαλλαγεί από κάθε αρνητικό συναίσθημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά θα έρθουν σε άμεση επαφή με πολλά μουσικά όργανα ταυτόχρονα. Ο ηθοποιός Αντρεί Κρουπά χρησιμοποιεί τις εξαιρετικές μουσικές του γνώσεις & δημιουργεί επί σκηνής το απίστευτο εύρημα του ανθρώπου ορχήστρα! Με αυτή του την έμπνευση η παράσταση προσφέρει μια μοναδική εμπειρία & ευκαιρία να έρθουν τα παιδιά σε άμεση επαφή με ζωντανά μουσικά όργανα σε απόσταση αναπνοής.
> Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, The Little Worry People Art and Drama Studio, Λευκωσία, 11.00. Τιμή εισιτηρίου: €5. Τηλέφωνο κρατήσεων: 99358663, 99621669, 22590197.

 

Λατρεύω τα σύννεφα
Παρουσίαση παιδικού βιβλίου "Λατρεύω τα σύννεφα" της Νεοφύτας Πολυδώρου στο ANANAs 8Bit Coffee, την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, στις 04:30 μ.μ. Πάμε να περάσουμε ένα διαφορετικό δημιουργικό απόγευμα με τα παιδιά, συννεφοπλέκοντας με την φαντασία μας πολλές φιγούρες συννέφων. Ρίχνοντας μια ματιά στη συννεφοσυλλογή του κοριτσιού με τα κόκκινα μαλλιά.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
- Συζήτηση με την συγγραφέα για την πηγή έμπνευσης
και την διαδικασία εκτύπωσης του παραμυθιού.
- Προβολή φωτογραφιών από το εργοστάσιο εκτύπωσης.
-Αφήγηση του παραμυθιού που θα τη συνοδεύσει
κινηματογραφική προβολή της εικονογράφησης.
- Επί τόπου πώληση των βιβλίων.
> Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, ANANAs 8Bit Coffee, Πάφος, 16.30. Κατάλληλο για παιδιά από 3 μέχρι 103 ετών. Ελεύθερη είσοδος. Πληροφορίες: 97665665

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close