Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Best Breakfast

Γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2013

Είναι σίγουρο ότι θέλεις να απολαμβάνεις το πρωινό σου σε γερές δόσεις. Έτσι κι εμείς σου βρήκαμε 10 μέρη όπου θα ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον πιο νόστιμο τρόπο!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

1. The Coffeeshop Company

Είναι Κυριακή και θέλεις να απολαύσεις ένα ονειρεμένο πρωινό. Αντί, λοιπόν, να κάτσεις να το κάνεις μόνο σου, πήγαινε στο ‘Coffeeshop Company’, όπου μπορείς να βρεις από ζεστό ψωμάκι και ομελέτα μέχρι λουκάνικο και κρουασάν, μαζί με ένα ωραίο καφεδάκι για να φτιάξει η μέρα σου. Κάθε Κυριακή, μάλιστα, προσφέρει πλούσιο πρόγευμα από τις 10.00 μέχρι τις 13.00. Τιμή ανά άτομο €9.50 (€5 για παιδιά). Στην τιμή περιλαμβάνεται ένα ρόφημα της αρεσκείας σου και ό,τι και όσο επιθυμείς από τον πλούσιο μπουφέ του.

ID: Βιέννη- Αυστρία.

Info: (22672626/facebook.com/coffeeshopcompanycyprus, coffeeshopcyprus@cytanet.com.cy) Θεμιστοκλή Δέρβη 9Α-Δ & Στασικράτους.

 

2. Get fresh

Το Σάββατο τρώμε υγιεινό πρωινό, το οποίο ακροβατεί μεταξύ Κύπρου και Βρετανίας. Επίλεξε αβγά benedict όπου το χαμ αντικαθίσταται από γκάμον ή σολομό ή μπέικον. Μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις το Charlie’s breakfast με τηγανητά αβγά, λουκάνικο κυπριακό ή βρετανικό, χαλούμι, ντομάτα ψημένη στο φούρνο, μανιταράκια, baked beans και ψωμάκι toast κομμένο σε λωρίδες (τα παιδιά το φωνάζουν στρατιωτάκια!). Δοκίμασε όμως και τα δικά τους δημητριακά, τα γκρανόλα, προσθέτοντας γιαουρτάκι, φρέσκα φρούτα, μέλι και καρύδια ή αμύγδαλα για πιο υγιεινή επιλογή. Φυσικά μπορείς να τα συνοδεύσεις με φρέσκους χυμούς.

ID: Κύπρος & Μεγάλη Βρετανία.

Info: (22667332/www.getfresh.com.cy) Ανδρέα Δημητρίου 4.

 

3. Δυόσμος και Κανέλα

Info: (22681070) Ονασαγόρου 24Γ, παλιά Λευκωσία. Δ-Κ 10.00-23.00.

 

4  Καρβουνομαγειρέματα

Το έχεις αγαπήσει ως ταβερνάκι, τώρα όμως θα το ερωτευθείς και για το πρωινό του! Οποιαδήποτε ώρα και να πας, θα σε υποδεχθεί ένα λαμπερό χαμόγελο και μαζί με αυτό χιλιάδες μεσογειακά καλούδια. Παράγγειλε την ομελέτα σου όπως εσύ θέλεις -ακόμα και με μανιτάρια ή κρεμμυδάκι και απόλαυσέ τη στο μάξιμουμ. Οι γνωστές πιτούλες θα ψηθούν, θα γεμιστούν στη μέση με βουτυράκι, μέλι και κανέλα και αφού γίνουν ένα νοστιμότατο πρωινό, θα φτάσουν κοντά σου για να σε χορτάσουν! Οι παραδοσιακές πίτες δε, όπως σπανακόπιτα, μελιτζανόπιτα και τυρόπιτα, θα γίνουν το αγαπημένο σου σνακ! Όλα αυτά τα συνδυάζεις με τσαγάκι του βουνού, παραδοσιακό καφέ, φραπέ, ή ακόμα και με καπουτσίνο.

ID: Μεσόγειος.

Info: (77777729) Λήδρας 154.

 

 

ΛΕΜΕΣΟΣ

 

5. La Maison Fleurie

Αν θέλεις να ζήσεις την εμπειρία του γαλλικού πρωινού, τότε δοκίμασε στο ‘La Maison Fleurie’, στη Λεμεσό, breakfast & brunch κάθε Κυριακή από τις 10.00-14.00 με μόνο €10. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται πολλά είδη από καφέ ή τσάι, τα οποία μπορείς να τα συνοδεύσεις με 6 διαφορετικά ψωμάκια, κρουασάν, αλλαντικά, τυριά -ντόπια και γαλλικά- καθώς και με 6 διαφορετικά είδη γλυκών. Αν ωστόσο επιθυμείς κάτι έξτρα, μπορείς να ζητήσεις ομελέτα ή αβγά benedict ή ακόμα και σάντουιτς.

ID: Γαλλία.

Info: (25320680) Χρηστάκη Κρανού 18, Γερμασόγεια.  

 

6. Chesters

Σερβίρει το κλασικό English breakfast που αποτελείται από αβγά, μπέικον, λουκάνικο, baked beans και ντομάτα, καθώς και το Chesters breakfast που εκτός από τα προαναφερθέντα, περιλαμβάνει επίσης χαλούμι και μανιτάρια. Σερβίρονται με toasts, βούτυρο και μαρμελάδα.

ΙD: Μεγάλη Βρετανία.

Info: (25635155) Λεωφόρος Αμαθούντος, απέναντι από το ξενοδοχείο Grand Resort.

 

 

ΛΑΡΝΑΚΑ

 

7. Γλυκολέμονο

Στο ‘γλυκύτατο’ αυτό μαγαζάκι μπορείς να απολαύσεις πρωινό ιδιαίτερα πλούσια φτιαγμένο, παρόλο που δεν θα το βρεις στο μενού. Μπορείς να φας αβγά με μπέικον καθώς επίσης και χαλούμι με ντομάτα και αγγουράκι. Αν όμως θέλεις κάτι πιο ελληνικό, τότε μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μπουγάτσα με τυρί και σπανάκι, αλλά και διαφόρων ειδών πίτες.

ID: Ελλάδα-Κύπρος.

Info: (24623010) Ζήνωνος Κιτιέως 105.

 

 

ΠΑΦΟΣ

 

8. Hobos

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 3 προγεύματα: Το γνωστό full English breakfast, το full Hobos (περιλαμβάνει χαλούμι, μπέικον, λουκάνικο, σπιτική μαρμελάδα, φρέσκο χυμό, καφέ, αβγά και ψωμάκι) αλλά και το full breakfast brunch το οποίο θα σε χορτάσει με αβγά, μανιτάρι, μπέικον, χαλούμι, ντομάτα, βούτυρο και μαρμελάδα (σπιτική).

ID: Μ. Βρετανία –Κύπρος.

Info: (26910501) Αποστόλου Παύλου 4, Λιμανάκι, Κάτω Πάφος.

 

9. Tea for two

Με όχι ένα αλλά τρία εστιατόρια, το ‘Tea for two’ σερβίρει κλασικό βρετανικό πρωινό που θα ικανοποιήσει την πρωινή σου πείνα. Δοκίμασε αβγά (ψημένα στην πλάκα), φασόλια, λουκάνικο, μπέικον, τηγανητό ψωμί και μια μερίδα τοστ με μαρμελάδα (πορτοκάλι, βερίκοκο ή φράουλα) και βούτυρο. Ή αν είσαι vegetarian επίλεξε το πρωινό που περιλαμβάνει φασόλια, αβγά, χαλούμι, μανιτάρι, ντομάτα και μια μερίδα τοστ με μαρμελάδα (πορτοκάλι, βερίκοκο ή φράουλα) και βούτυρο.

ID Μ. Βρετανία.

Info (26934035) Νικοδήμου Μυλωνά 109/ (26937895) Τάφοι των Βασιλέων 50/ (26937702) Λεωφόρος Ποσειδώνος, Κάτω Πάφος.

 

 

ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

 

10. Jello

Δοκίμασε ένα κλασικό English breakfast ή ένα κυπριακό πρόγευμα, όπου τη θέση των baked beans παίρνουν το χαλούμι και το λουκάνικο. Προσφέρεται επίσης Continental breakfast και διάφορα είδη ομελέτας, τα οποία μπορείς να απολαύσεις και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ID: Μ. Βρετανία-Κύπρος.

Info: (23724128) Λεωφόρος Μακαρίου Γ’ 43, Αγία Νάπα.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close