Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

10 προτάσεις για Καθαρά Δευτέρα στη φύση

Εκδηλώσειςσε δήμους, κοινότητες καιδημοφιλή πάρκατης Κύπρου, ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2018

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με εδέσματα προσφορά των Δήμων, χωριών και κοινοτήτων και πέταγμα χαρταετού, τραγούδι και χορό. Εναλλακτικά, φέτος μπορούμε να κάνουμε Καθαρά Δευτέρα και σε αγαπημένες φάρμες και πάρκα για παιδιά, τα οποία ήδη έφτιαξαν πρόγραμμα!

Το Check In έψαξε, βρήκε και συγκέντρωσε οργανωμένες εκδηλώσεις γιανα περάσεις υπέροχα την Καθαρά Δευτέρα, σε χωριά και πάρκα, εντός και εκτός πόλης, με την απαραίτητη πάντα προϋπόθεση ότι ο καιρός θα το επιτρέψει.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 

Καθαρά Δευτέρα στη Φύση Petrides Farm Park
To Petrides Farma Park, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λευκωσία, στο μικρό χωριουδάκι Μαρκί, δίπλα στο Τσέρι, δεν φιλοξενεί μόνο ζώα φάρμας, αλλά δημιούργησε κι έναν παραμυθένιο χώρο με διάφορα παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους. Η Petrides Farm Park λοιπόν, φιλοξενεί κάθε βδομάδα μικρούς και μεγάλους στο χώρο της διοργανώνοντας ποικίλες δραστηριότητες στην φύση, και ετοιμάζεται να μας φιλοξενήσει και την Καθαρά Δευτέρα για να περάσουμε μια ξέγνοιαστη μέρα κοντά στη φύση και τα ζώα! Άλλη μια γιορτή με εορταστικό νηστίσιμο φαγητό, διασκέδαση, ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και καλή διάθεση στην Petrides Farm Park!
Θα σερβίρεται ένα εορταστικό νηστίσιμο μπουφέ με διάφορα χόρτα και λαχανικά ωμά: καρότο, σέλινο, κουλούμπρα, ντομάτα, αγγουράκι, παντζάρια, πατάτες βραστές, ταχίνι, ταραμά, χούμους, ελιές, ξυδάτα, πίκλες, ψωμί: λαγάνα και κουλούρι, ελιωτές, νηστίσιμο χαλβά και άλλα.
> Γενική είσοδος €3 ανά άτομο και παιδιά κάτω των 2 ετών δωρεάν. Επιπρόσθετα €3 ανά άτομο για το Σαρακοστιανό μπουφέ!
Πληρ. 22 525255.

 

Δήμος Λακατάμιας
Στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου θα κόψει τη "μούττη" της Σαρακοστής η Λακατάμια. Συγκεκριμένα ο Δήμος Λακατάμιας διοργανώνει μια γιορτή όπως άλλωστε επιβάλλει και η μέρα και ετοιμάζεται για μεγάλο γλέντι.
Τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου στον όμορφο χώρο του Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου (δίπλα στο Ιατρικό Κέντρο Λακατάμιας, στην όδο Αιγαίου) θα στηθεί παραδοσιακό γλέντι με μουσική και τραγούδια, και χορό από το Λαογραφικό όμιλο του Δήμου Λακατάμιας. Ακόμα η γιορτή θα περιλαμβάνει διαγωνισμό τσιατιστών, παραδοσιακά παιχνίδια, πέταγμα του χαρταετού και άλλα πολλά.
Θα προσφέρεται δωρεάν κρασί και φασολάδα, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Ο Δήμος Λατσιών γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα
Θα γιορτάσει και ο Δήμος Λατσιών την Καθαρά Δευτέρα, μαζί με όλους τους δημότες του, τους οποίους προσκαλεί στο χώρο πρασίνου στο συνοικισμό Αποστόλου Λουκά στα Λατσιά, στις 11.00. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική από μουσικό σχήμα (βιολί, λαούτο, μπουζούκι, τραγούδι) και κυπριακούς χορούς. Ακόμα πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.
Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα αθλοπαιδιών του Γυμνασίου Λατσιών.
> Πληρ. 22878688.

 

Δήμος Γερίου 
Ο Δήμος Γερίου, μέσα στο πλαίσιο της πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς του, προσκαλεί τους δημότες Γερίου, να γιορτάσουν όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Γλυπτών Αγίου Χαραλάμπους στις 11:00. Εκεί θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή με παραδοσιακή μουσική, με το σχήμα της Βασιλικής Χατζδηάμου, παραδοσιακούς χορούς, παραδοσιακά παιχνίδια και δωρεάν νησήσιμα εδέσματα και κρασί. Η είσοδος θα είναι δωρεάν. 

 

Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Αγίας Βαρβάρας Λευκωσίας
Η κοινότητα Αγίας Βαρβάρας Λευκωσίας διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα μία εκδήλωση γεμάτη κέφι και δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, στις 11.00 στο πάρκο της κοινότητας (δίπλα στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου) θα στηθούν τραπέζια και καρέκλες για το κοινό, ενώ θα υπάρχει και φουσκωτό για παιδιά, τα οποία θα μπορούν να πετάξουν και το χαρταετό τους. Θα προσφέρονται μουσική και λαχάνες.

 

Η Μοσφιλωτή γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Μοσφιλωτής καλεί τους κατοίκους του και όχι μόνο να περάσουν μαζί την Καθαρά Δευτέρα στον Εκδρομικό χώρο της κοινότητας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προσφέρονται δωρεάν κρασί, παραδοσιακή λαγάνα και νηστήσιμα εδέσματα. Θα πραγματοποιηθεί ακόμα διαγωνισμός κρυμμένου θησαυρού.
> Πληρ. 22465370.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ 

Golden Donkeys FARM
H φάρμα με τα γαϊδουράκια (και όχι μόνο) ση Σκαρίνου, πέρα από το καρναβαλίστικο πάρτι που ετοιμάζει για την Κυριακή της Αποκριάς, με σπιτικό παραδοσιακό φαγητό από μπουφέ, μας καλεί και φέτος να «κόψουμε την μούττην της Σαρακοστής» με ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ , ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, πέταγμα χαρταετών και βόλτες με γαϊδουράκια. Μια εναλλακτική εκδρομή γεμάτη παράδοση και οικογενειακές χαρούμενες στιγμές.
Ο εξαιρετικός μουσικός και τραγουδιστής Λευτέρης Μοσχοβίας θα ντύσει μουσικά τη μέρα με τα ωραιότερα ελληνικά και ξένα τραγούδια.
Στη φάρμα μας επίσης θα βρείτε: • Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων με παραδοσιακά παλιά επαγγέλματα, Αιωνόβιες ελιές, Αγροτόσπιτο, Αλακατόλακκο, Ελιόμυλο, Εκκλησάκι, Προϊόντα με γάλα γαϊδούρας, Κοτούλες και κουνελάκια.
>Είσοδος:€4 οι ενήλικες και €2 τα παιδιά. Τιμή μπουφέ (Και Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα):€12 οι ενήλικες και €6 τα παιδιά. (Δωρεάν είσοδος για όσους φάνε από το μπουφέ).
Πληρ. 70000620.

 

Δήμος Λάρνακας
Ο Δήμος Λάρνακας διοργανώνει στον Εκδρομικό Χώρο Τεκκέ μια μεγάλη γιορτή για την Καθαρά Δευτέρα, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα. Το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τα τσιττιστά της μέρας θα αναλάβει ο Πολιτιστικός Όμιλος "Αθανασία", ενώ στο χώρο θα υπάρχουν παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμοί. Θα προσφέρονται λαγάνες, χαλβάς, ελιές, ζιβανία, κρασί και μπίρα! Είσοδος ελεύθερη.

 

ΛΕΜΕΣΟΣ

Καθαρά Δευτέρα στον Άγιο Αθανάσιο στη Λεμεσό
Με σύνθημα "Πάρτε τη λαγάνα σας κι ελάτε να γλεντήσουμε" ο Δήμος Αγίου Αθανασίου την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στις 10.30π.μ. μάς καλεί να κόψουμε τη μούττη της Σαρακοστής, στο Πάρκο Ευφροσύνης Προεστού (έναντι του Γηπέδου ΣΕΚ) στην οδό Σφαλαγγιωτίσσης στο Δήμου Αγίου Αθανασίου. Ο Δήμος θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους τραπέζια, καρέκλες, μουσική και λαγάνες. 
Σημείωσε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εφόσον ο καιρός το επιτρέπει.
> Πληρ. 25864130.

 

Καθαρά Δευτέρα στο Kολόσσι!
Η πολιτιστική επιτροπή Κολοσσίου, υπό την αιγίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου, προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, στο κοινοτικό γήπεδο Κολοσσίου, για ένα αλλιώτικο ξεφάντωμα με μουσική, χορό και διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού. Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 από τις 10:00 πμ. μέχρι αργά το απόγευμα. Οι διοργανωτές θα προσφέρουν δωρεάν λαγάνες, χαλβά, τραπέζια και καρέκλες. Φέρτε μαζί σας όλα τα απαραίτητα (φαγητά, ποτά, φουκούδες κ.τ.λ.). Το παιχνίδι αρχίζει στις 14:00 (δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι DEAL: €5).
> Πληρ. 99124062.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close