Δημοσιεύτηκε στις 07 Φεβρουαρίου 2018
Το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και το έργο «ORGANIKO LIFE+» διοργάνωσε χτες την εκδήλωση «2η Βραχεία αλυσίδα βιολογικών φρούτων και λαχανικών» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών Κύπρου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο Πεύκιος Γεωργιάδης του ΤΕΠΑΚ, παρουσία πάνω από 200 φοιτητών και προσωπικού του πανεπιστημίου.
Στην εκδήλωση εξέπεμπε ζωντανά από τη Λεμεσό-ΤΕΠΑΚ ο ραδιοφωνικός σταθμός SUPER FM, όπου αναφέρθηκε εκτενώς για τη σημασία και οφέλη της συστηματικής κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, την προώθηση της υγιεινής διατροφής και γενικότερα ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εκστρατείας του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με μείζονα θέματα δημόσιας υγείας, όπως η διατροφή.
Το εν λόγω σύστημα βραχείας αλυσίδας εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε Κυπριακό Πανεπιστήμιο, και ειδικότερα στο ΤΕΠΑΚ το οποίο προωθεί τις έξυπνες συμπράξεις με μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε τομείς αγροδιατροφικού ενδιαφέροντος. Όλα τα έσοδα από τα προϊόντα διαχειρίζονται απευθείας από τους παραγωγούς που είχαν κατεβάσει τις τιμές τους σε τιμές συμβατικών προϊόντων για υποστήριξη της προώθησης. Ο όρος βραχεία αλυσίδα αναφέρεται στην ελαχιστοποίηση του αριθμού μεσαζόντων κατά την εμπορία προϊόντων, όπου στην αλυσίδα εφοδιασμού μπορεί να παρεμβάλλεται ένας ή κανένας ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή.
Το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία αποτελεί από την ίδρυσή του το 2004, το πρώτο ερευνητικό ίδρυμα στην Κύπρο που ασχολήθηκε αποκλειστικά με θέματα δημόσιας και περιβαλλοντικής υγείας και πλέον επιδεικνύει την 14‐ετή παρουσία του στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά δρώμενα της Κύπρου, μέσω της προσφοράς επιτυχημένων μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων, τη διενέργεια πληθυσμιακών μελετών και την προσφορά του στην κοινωνία σε θέματα δημόσιας υγείας.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ινστιτούτου θα βρείτε εδώ www.cut.ac.cy/cii
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του ΤΕΠΑΚ στο τηλέφωνο 25002246.
Σχετικά

Ένα μοναδικό στο είδος του food truck ταξιδεύει σε όλη την Κύπρο και φτιάχνει εξαιρετική πίτσα
Μάθε τους επόμενους σταθμούς του

Ο μισελενάτος σεφ Thomas Bühner μαγειρεύει στην Κύπρο
Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς σεφ της Γερμανίας

Ο διάσημος Βρετανός σεφ Τζέιμι Όλιβερ ανοίγει εστιατόριο στην Αθήνα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εστιατόριο αναμένεται να ανοίξει πολύ σύντομα

Το καλοκαίρι πάμε στον βραβευμένο κήπο της πρωτεύουσας
Ο απόλυτος παράδεισος για μουσικές βραδιές

Την Τετάρτη στα 7 Κλειδιά... πίνουμε κυπριακό κρασί
Η ποικιλία που θα έχει την τιμητική της

Tο ταβερνάκι που σερβίρει οφτό και μεζεδάκια και ανοίγει μόνο κάθε Παρασκευή
Ετοιμάσου για αυθεντικές Παρασκευές στο χωριό

H Λευκωσία (από χθες) πίνει καφέ και κοκτέιλ «στες Κορούες»
Η Αλεξάνδρα και η Άντρεα έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, δημιουργώντας το νέο all-day εναλλακτικό καφενείο-μπαρ της πόλης

Το Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη ανοίγει ξανά τις πόρτες του, με ένα ολοκαίνουριο concept
Διπλό άνοιγμα στον Καλοπαναγιώτη: Το χωριό γεμίζει ζωή με Μωροκανέλλα & Παλιό Σινεμά

Πάμε για νόστιμο σουβλάκι σε 10 ξεχωριστές αυλές της Λευκωσίας
Καλοκαιράκι στην πρωτεύουσα βγαίνουμε για χαλαρή έξοδο για λαχταριστό σουβλάκι στην πίτα

Το Πατρικόν μάς κάνει το τραπέζι στην καρδιά της Λευκωσίας (για μία μόνο μέρα)
Ένα ξεχωριστό τραπέζωμα στην καρδιά της Λευκωσίας

Συνταγή για σπαγγέτι με γαρίδες και πέστο βασιλικού - Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα σε 10'
Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε συνεχώς θαλασσινά

Ο θρυλικός σεφ Nobu Matsuhisa επιστρέφει στο AMARA για δύο μοναδικές βραδιές
Ένα εκλεπτυσμένο ταξίδι γεύσεων, με εμβληματικά πιάτα του σεφ, καθώς και ειδικά επιλεγμένα Osusume πιάτα