Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2018
Όλοι συνειδητοποιούμε πως όλα γύρω μας αλλάζουν. Στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, εδώ και μερικά χρόνια, χρησιμοποιούνται κατά κόρον λέξεις όπως «οικονομική κρίση, χρέος, ανεργία, φτώχεια» κ.λπ. Αδιαμφισβήτητα όλα αυτά δεν θα άφηναν ανεπηρέαστες τις τρυφερές καρδούλες των παιδιών, τα οποία γίνονται καθημερινά δέκτες των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν μικροί καί μεγάλοι στο Σχολείο μας, στη γειτονιά μας, στην πόλη μας, στο Νησί μας και όχι μόνον.
Στους χαλεπούς, λοιπόν, για τον Τόπο μας καιρούς, τα παιδιά έρχονται φωτεινοί οδοδείχτες και δείχνουν στους μεγάλους τον δρόμο της άδολης και ανυστερόβουλης προσφορας. Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως η αγάπη και η προσφορά δεν έχουν ηλικία και ούτε όρια!
Μέσα σε αυτό το πνεύμα τα παιδιά του Δημοτικού «Το Κρυφό Σχολειό», που είναι Σχολείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και βρίσκεται στη Λεμεσό, έρχονται για έβδομη χρονιά να συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο την γενική προσπάθεια προσφοράς και αγάπης στον συνάνθρωπό μας. Έτσι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, η ώρα 7.00 μ.μ. στην Τραπεζαρία του «Κρυφού Σχολειού», θα σερβιριστεί Φιλανθρωπικό Δείπνο.
Τα παιδιά, όπως άλλωστε και προηγουμένως, θα κάνουν τα ίδια τις διάφορες προετοιμασίες, όπως αγορά προϊόντων και υλικών, σερβίρισμα φαγητών και ποτών, διακόσμηση της αίθουσας και πολλά άλλα.
Για να το πετύχουν μάλιστα αυτό θυσιάζουν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους σε συνεδρίες και επιμορφωτικά μαθήματα από επαγγελματίες Μάγειρες και Μαίτρ.
Το Δείπνο είναι θεματικό και κάθε χρονιά αφιερώνεται σε διαφορετική χώρα. Στα πλαίσια αυτά τα παιδιά μαθαίνουν βασικές και σημαντικές πληροφορίες γύρω από την χώρα αυτή (ιστορία, γεωγραφία, μουσική, χορό, διατροφή, γλώσσα, ενδυμασία, τέχνες, πολιτισμό). Φέτος η βραδιά αφιερώνεται στον Πόντο.
Το κάθε παιδί αποτελεί και ένα ξεχωριστό κομμάτι στο παζλ που λέγεται «κοινωνία του αύριο» για να έχει μέλλον αυτός ο Τόπος και ζωή αυτός ο κόσμος.
Στο «Κρυφό Σχολειό», θα αντιστραφούν για λίγο οι ρόλοι και τα παιδιά θά γίνουν δάσκαλοι να μας διδάξουν το δρόμο της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού και της αγάπης.
Ας μαθητεύσουμε λοιπόν κοντά τους και ας συντονίσουμε τις καρδιές μας να χτυπούν στη δική τους συχνότητα!...
Το Δείπνο τελεί υπό την αιγίδα του Έλληνα Πρέσβη στην Κύπρο, κ. Ηλία Φωτόπουλου
Χορηγός Επικοινωνίας: SIGMALIVE
Σχετικά

Οι παγκοσμίου φήμης Chippendales που «ανάβουν» την Ευρώπη κάνουν μία στάση στην Κύπρο
Μια νύχτα γεμάτη ενέργεια, πάθος και αξέχαστη διασκέδαση

Δωρεάν εργαστήρια συγγραφής σεναρίου από τον Σταύρο Παμπαλή
Τα εργαστήρια διοργανώνονται από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας

Μέρες κεραμικής τέχνης και πηλού στην Αγία Νάπα
Ένα ακόμη σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Σεπτέμβριο

Ανακοινώθηκε το επόμενο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ σε ένα υπέροχο χωριό της Κύπρου
Με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό

Αποχαιρετάμε το κυπριακό καλοκαίρι με 20 υπέροχες εκδηλώσεις
Το υπόλοιπο του Αυγούστου γεμίζει με μουσική, πολιτισμό και δροσερές στιγμές σε όλη την Κύπρο

Έρχεται ένα μοναδικό καλοκαιρινό πάρτι γεμάτο μουσική, παιχνίδια και BBQ
Η Νεολαία Φρενάρους μας προσκαλεί για μεσημεριανό πάρτι

Απογευματινό Foam Party για παιδιά με παιχνίδι και διασκέδαση
Αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές για τους μικρούς μας φίλους

Κατακόκκινη Πανσέληνος, περίπατος και βραδιά γνωριμίας με μουσική στην Λεμεσό
Μια ξεχωριστή βραδιά στο παραλιακό πεζοδρόμιο

«Η μουσική συναντά τη γλυπτική», την Τρίτη στον παραλιακό του Πρωταρά
Συνεχίζεται την Τρίτη 19 Αυγούστου ο κύκλος εκδηλώσεων «Η μουσική συναντά τη γλυπτική»

«Τα καλοκαίρια μας μικρά κι ατέλειωτοι χειμώνες»: μουσικοχορευτική παράσταση, με καλό σκοπό
Φιλανθρωπική εκδήλωση, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν για την υποστήριξη μαθητών και φοιτητών από τις πυρόπληκτες κοινότητες της Ορεινής Λεμεσού.

3 πράγματα για να κάνεις σήμερα Δευτέρα στο χωριό
Τα χωριά που συνεχίζουν και σήμερα τις εκδηλώσεις τους

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά