Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2018
Ο Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου συνεχίζει για 5ο μήνα τις παραστάσεις του κάθε Κυριακή με κατάμεστη την Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου. Το ταξίδι είναι συναρπαστικό, γεμίζει χαρά και συγκίνηση μικρούς και μεγάλους που παρακολουθούν την παράσταση. Σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό με απίθανους φωτισμούς και εφέ, με πλούσια κοστούμια, με μουσική φανταστική και μια εμπνευσμένη σκηνοθεσία από τον Μάριο Κακουλλή, που έστησε μια παράσταση πρωτότυπη, με ρυθμό, περιπέτεια και χιούμορ. Η συγγραφεας προικίζει τον παραμυθά της με μπόλικη φαντασία για να μας μεταφέρει μια εμπνευσμένη ιστορία βασισμένη στην "Οδύσσεια", τον "Σεβάχ το Θαλασσινό" και άλλα λαϊκά παραμύθια. Ένα κείμενο γεμάτο συναισθήματα, παιχνιδιάρικη γραφή, ευφάνταστες εικόνες, γρήγορες εναλλαγές και πρωτότυπους ήρωες.
"Οδυσσεβάχ"
Ένας πολυμήχανος και αδέξιος παραμυθάς πλάθει την ιστορία του Οδυσσεβάχ που κουρασμένος απο τους πολέμους, ξεκινά μαζί με τους συντρόφους του, το ταξίδι για την επιστροφή στην πατρίδα του. Ο παραμυθάς μας όμως έντεχνα περιπλέκει την ιστορία. Για να φτάσει ο Οδυσσεβάχ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Δρακοκύκλωπα Αρχισαλαχάρ, να ξεφύγει απο το νησί των Λωτοφάγων, να περάσει απο τις Σειρήνες, να συναντήσει τη Γοργόνα, τη μάγισσα Κιρκίλα, τη πριγκίπισσα Λαριζάντ, να περάσει χώρες που μιλάνε παράξενα, να διασχίσει λίμνες, δάση και ποτάμια... θα καταφέρει να φτάσει άραγε ο Οδυσσεβάχ στην Ιθαγδάτη?
"Με ένα μεγάλο Φου και Αχ ξεκινάει ο Οδυσσεβάχ" υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Μάριου Κακκουλή. Με 8 εύπλαστους ηθοποιούς επι σκηνής, με τα φαντασμαγορικά κοστούμια της Ρέας Ολυμπίου, τα εντυπωσιακά σκηνικά της Έλενας Τερέπεη και τη μαγική μουσική του Γιώργου Χριστοφή, ο σκηνοθέτης φτιάχνει για εμάς μια ονειρική παράσταση όπου μπροστά στα μάτια των θεατών οι άνθρωποι μεταμορφώνονται σε ζώα, οι γοργόνες αναδύονται από τη θάλασσα, οι σειρήνες πετάνε στον αέρα. Μια παράσταση με όπλο τη φαντασία. Μια παράσταση ταξίδι για μικρούς και μεγάλους.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλή, Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου. Μουσική: Γιώργος Χριστοφή
Κίνηση: Σταύρη Καλοπετρίδου, Μασκες: Ανδριανή Ρουσογένους
Video art/ animation : Γιώργος Αλεξάνδρου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσια Αντωνίου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης
Παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Σωκράτους, Ήβη Νικολαϊδου, Χάρης Αριστείδου, Ειρήνη Σαλάτα, Αντρέας Δανιήλ, Γιώργος Νικολάου, Έμμα Ονησιφόρου, Αλέξανδρος Γ. Μαρτίδης.
Χώρος Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου
Τελευταίες παραστάσεις Κυριακή 21 & Κυριακή 28 Ιανουαρίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 10.30. Πληρ. 22421609 και 22312940
-
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο)
28 Ιανουαρίου 2018
21 Ιανουαρίου 2018
Σχετικά
Άλκηστις του Ευριπίδη: Στην απότομη κατηφόρα της ζωής, ο Θάνατος κινεί τα νήματα
Είδαμε στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου τη φιλόδοξη και βαθιά αμφίσημη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, που μετέτρεψε τη θυσία της ηρωίδας σε ένα σκοτεινό ερώτημα για τη ζωή, την εξουσία και τη θέση της γυναίκας
Ο «Κάτοικος Κηφισιάς» ταξιδεύει σε τέσσερα χωριά της Κύπρου
Μια σύγχρονη θεατρική παράσταση για την κοινωνική ανισότητα, την οικογένεια, την αξιοπρέπεια και τη δύναμη μιας γυναίκας να αρχίσει ξανά
Έφυγε ο ηθοποιός Φοίβος Γεωργιάδης
Η Κύπρος αποχαιρετά έναν αθόρυβο αλλά πολύτιμο εργάτη της σκηνής
Μία ακόμα (επιπλέον) παράσταση για το «PARTY της ζωής μου» με την Ελένη Ράντου
Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό επιστρέφει για μία τελευταία εμφάνιση στην Κύπρο
Το πολυβραβευμένο «Goodbye, Lindita» του Μάριο Μπανούσι έρχεται στη Λευκωσία
Η παράσταση που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
Ίων του Ευριπίδη: Δύο τελευταίες παραστάσεις στην Κύπρο
Πρόκειται για ένα από το πιο αινιγματικά έργα του αρχαίου δράματος
H Ελένη Ράντου επιστρέφει στην Κύπρο με "το Πάρτυ της ζωής μου"
Η παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές επιστρέφει για τελευταία φορά στην Κύπρο!
Η Μαρίνα Μαλένη Κυριαζή διορίζεται Γενική Διευθύντρια του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
Η θέση αφορά τα καθήκοντα τόσο εκτελεστικού όσο και καλλιτεχνικού Διευθυντή
Ο «Δίδυμος Μπελάς» με την Ελένη Φιλίνη έρχεται Κύπρο
Η κωμωδία του Δημήτρη Γιαννουκάκη σε περιοδεία με εκλεκτό θίασο
Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η αγαπημένη ηθοποιός Μάρω Κοντού
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο
Ο «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου μιλά κυπριακά και περιοδεύει σε όλη την Κύπρο αυτό το καλοκαίρι
Η ΕΘΑΛ και η Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζουν μια σύγχρονη διασκευή του κλασικού έργου στην κυπριακή διάλεκτο, μεταφέροντας τη δράση στην Κύπρο της δεκαετίας του '70, μέσα από μια απολαυστική σάτιρα γεμάτη χιούμορ, μουσική και έντονο κυπριακό χρώμα.
«Ημερολόγιο in progress»: Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου όταν δημιουργεί;
Πέντε γυναίκες γίνονται οι φωνές μιας συνείδησης, σε μια παράσταση για τη δημιουργία, την αμφιβολία και τα «τέρατα» που γεννά το μυαλό.