Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2017
Ο Ridley Scott ('Alien', 'Prometheus') αφήνει για λίγο στην άκρη τα εξωγήινα τέρατα και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, σκηνοθετεί και συν-υπογράφει το σενάριο του θρίλερ 'All the Money in the World', βασισμένο στο βιβλίο του John Pearsons 'Painfully Rich: The Outrageous Fortunes and Misfortunes of the Heirs of J. Paul Getty'. Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία της απαγωγής του εγγονού του John Paul Getty το 1973, που έμεινε αξέχαστη καθώς ο παππούς του, ο τότε πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο αρνήθηκε να πληρώσει τα λύτρα. Τον κεντρικό ρόλο ενσαρκώνει ο Christopher Plummer, ο οποίος, μεταμορφώνεται ολοκληρωτικά στο χαρακτήρα που υποδύεται. Ρώμη, 1973. Μασκοφορεμένοι άντρες απαγάγουν ένα νεαρό αγόρι με το όνομα Paul. Ο παππούς του, ο J. Paul Getty, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ένας δισεκατομμυριούχος που ενεργοποιείται στον τομέα του πετρελαίου, αλλά είναι και διαβόητος τσιγγούνης. Η απαγωγή του αγαπημένου του εγγονού δεν στέκεται αρκετή για να τον κάνει να αποχωριστεί μέρος της περιουσίας του. Από την άλλη, η μητέρα του Gail (Michelle Williams), βάζει το γιο της ψηλότερα από τα χρήματα. Και η ζωή του βρίσκεται ολοένα και περισσότερο σε κίνδυνο, αφού ο χρόνος τελειώνει και οι απαγωγείς δείχνουν ολοένα και σκληρότεροι. Τότε ο Getty στέλνει το αινιγματικό του σωματοφύλακα Fletcher Chase (Mark Wahlberg) να διαφυλάξει τα συμφέροντα του, με αυτόν και την Gail να γίνονται ένα αταίριαστο δίδυμο σε αυτή την κούρσα ενάντια στον χρόνο.
Το ρόλο του J. Paul Getty, είχε υποδυθεί αρχικά ο Kevin Spacey. Και ενώ το φιλμ ήταν έτοιμο, ο Ridley Scott αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Spacey με τον Christopher Plummer και να ξαναγυρίζει όλες τις σκηνές του, έπειτα από τη θύελλα κατηγοριών εναντίον του πρώτου για σεξουαλική παρενόχληση. Η ταινία είναι υποψήφια για τρεις Χρυσές Σφαίρες: Καλύτερη Σκηνοθεσία - Ridley Scott, Καλύτερη Ηθοποιός (Δράμα) - Michelle Williams,Β' Ανδρικός Ρόλος - Christopher Plummer.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ... Ταινία θρίλερ βασισμένη σε αληθινά γεγονότα από τον σκηνοθέτη Ridley Scott.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ... Γιατί θα απολαύσεις μία καλογυρισμένη ταινία οσκαρικών προδιαγραφών γεμάτη αγωνία, μυστήριο και εξαιρετικές ερμηνείες.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
11 Ιανουαρίου - 17 Ιανουαρίου 2018
Σχετικά
Μπίλι Άιλις: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Hit Me Hard and Soft» -Σε 3D με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον
Η Paramount Pictures παρουσίασε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας-συναυλίας της Μπίλι Άιλις με τίτλο «Hit Me Hard and Soft», η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Μαρτίου 2026.
Hunger Games: Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο νέο prequel
Το κινηματογραφικό σύμπαν της Panem επεκτείνεται ξανά, καθώς το The Hunger Games: Sunrise on the Reaping φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία των 50ών Αγώνων Πείνας, 24 χρόνια πριν από την αρχική ταινία
Hold Onto Me: H ταινία της Κύπριας σκηνοθέτριας Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς
Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή ταινία μεγάλου μήκους που προβάλλεται στο ιστορικό και ιδιαίτερα προβεβλημένο αμερικανικό φεστιβάλ
4 πρεμιέρες – 4 λόγοι για να πας σινεμά αυτή την εβδομάδα
Τέσσερις πρεμιέρες γεμάτες ένταση, συναίσθημα και κινηματογραφική μαγεία
Η κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς: «Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» συγκινούν και ενώνουν το κοινό
Μια παραγωγή που αναβιώνει τον κλασικό μύθο του Ντίκενς στην καρδιά της σύγχρονης Ελλάδας.
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» σύμφωνα με το περιοδικό Time
Τη Δευτέρα πρόσθεσε μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην ήδη εντυπωσιακή λίστα με τις διακρίσεις της ταινίας «One Battle After Another» στην οποία πρωταγωνιστεί.
Σπασμένη Φλέβα: Νέο ρεκόρ με 76.333 εισιτήρια για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Χρυσές Σφαίρες 2026: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες - Πότε η απονομή
Φέτος, υπάρχει και μια νέα κατηγορία στα βραβεία
American Film Institute: Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2025
Μεταξύ αυτών και η «Βουγονία» του Γιώργου Λάνθιμου - Αλλά και οι 10 καλύτερες σειρές της χρονιάς.
Η Sony ετοιμάζει νέα ταινία «Men in Black» -Πρώτος αποδέκτης του σεναρίου ο Γουίλ Σμιθ
Μετά την επιτυχημένη αναβίωση του franchise «Bad Boys», η Sony Pictures φαίνεται πως στρέφει ξανά το βλέμμα της στο σύμπαν του «Men in Black»
«Emily in Paris»: Είδαμε το τρέιλερ της 5ης σεζόν
Και όπως επιβεβαιώνει, η Ρώμη έχει την τιμητική της σε αυτό τον κύκλο επεισοδίων.
Οι 5 νέες πρεμιέρες της εβδομάδας: Από τα Κάλαντα των Χριστουγέννων μέχρι το Five Nights at Freddy’s 2
Συγκίνηση, τρόμος, παραμύθι, πάθος και αληθινές ιστορίες: οι σημαντικότερες κινηματογραφικές αφίξεις της εβδομάδας που αξίζουν την προσοχή σου