Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2017
Το στέικ δεν είναι απλά ένα πιάτο, αλλά μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Από την κοπή του κρέατος, το κομμάτι που θα επιλεγεί, τον τρόπο που θα ψηθεί, ακόμη και τον τρόπο που θα σερβιριστεί.
Αναζητήσαμε τα πιο αγαπημένα μέρη, στη Λεμεσό, για να απολαύσεις ζουμερά στέικ!

Columbia Steak House
Αυτός είναι ο απόλυτος ναός του steak στη συμπρωτεύουσα, αφού φημίζεται για την ποικιλία που προσφέρει και τα USDA steak που διαθέτει, αλλά και την όλη αισθητική του χώρου.
Τo steak: Η γκάμα περιλαμβάνει αμερικάνικα και αυστραλέζικα φιλέτα, όπως Black Angus, prime fillet, rib eye, petite fillet, T-bone, chateaubriand και New York Strip, καθώς και USDA επιλογές.
Δοκίμασε: Το Αμερικάνικο Prime New York Strip στη σχάρα, το οποίο κρατά όλη την ένταση της γεύσης κι έτσι δεν χρειάζεται καμία σάλτσα (από €32.00).
(25278000) Αγίου Ανδρέου, Columbia Plaza. Δ-Σ 19.00-23.00, Κ 12.30-15.00 & 19.00-23.00.

Pier One
Στο πανέμορφο και ξεχωριστό Pier One, στο Παλιό Λιμάνι, με πανοραμική θέα προς τον παραλιακό, θα απολαύσεις, ανάμεσα σε άλλα, νόστιμα πιάτα με βοδινό φιλέτο.
Τo steak: Στο μενού θα βρεις ταρτάρ από φιλέτο Black Angus για ορεκτικό, ενώ όσον αφορά τα κυρίως, δοκίμασε τα πιάτα με Onglet fillet και Black Angus fillet, όπου και τα δύο σερβίρονται με ιδιαίτερες σάλτσες.
Δοκίμασε: Μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus με σάλτσα κουμανταρίας, πουρέ σπαστής πατάτας με παρμεζάνα και λάδι τρούφας και λαχανικά (€30.00).
(25022375) Παλαιό Λιμάνι Λεμεσού. Δ-Κ 9.00-23.00 (η κουζίνα).
Ryan’ s Bar & Grill
Η ρουστίκ cozy ατμόσφαιρά του και οι παλιές διαφημίσεις στη διακόσμηση σε κάνουν να ταξιδεύεις σε εκείνα τα αμερικάνικα dine-in, που βλέπεις στις ταινίες.
Τo steak: Τα φιλέτα του προέρχονται από τη Νέα Ζηλανδία και την Αμερική, ενώ διαθέτει όλα τα περίφημα κομμάτια, όπως prime steer tenderloin, prime fillet, Βlack Αngus sirloin, Τ-bone και rib eye. Όλα ψήνονται στη σχάρα, όπως εσύ προτιμάς.
Δοκίμασε: Το Ryan's steak από prime steer beef, φλαμπέ με brandy, το οποίο στη συνέχεια ψήνεται σε κόκκινο κρασί μαζί με μανιτάρια, κρέμα, τυρί τσένταρ και σκόρδο (€23.50).
(25952562) Ακρωτήρι. Δ-Σ 17.00-23.00 Κ 12.00-22.00.
Steak House by Michael
Την καινούρια άφιξη στον κόσμο του steak θα τη βρεις στο Πισσούρι σε έναν καλαίσθητο μοντέρνο χώρο.
Τo Steak: Prime cut από USDA φιλέτα, καθώς επιλογές από rib eye ωρίμανσης, Black Angus, tenderloin, New York Strip και άλλα. Συνοδεύονται αν επιθυμείς από κάποια σάλτσα, όπως Barnaise, μανιταριών, κόκκινου κρασιού, Chimichurri και άλλες.
Δοκίμασε: Το Aged Rib Eye Steak (350 γρ./ €26.00) και αν θες, συνόδεψέ το με την σάλτσα blue cheese, που του ταιριάζει απόλυτα!
(25221766, 99185717) 28ης Οκτωβρίου, Πισσούρι. Δ-Σ 18.00-23.00.

The Grill Room
Εντός του ξενοδοχείου Amathus, μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία του steak σε έναν χώρο γεμάτο πολυτέλεια, με θέα προς τη θάλασσα.
Τo steak: Το βοδινό προέρχεται από Αυστραλία, Σκωτία, Αμερική και Γαλλία, σε διάφορα κομμάτια και μεγέθη. Υπάρχει επίσης Wagyu, καθώς και ξηρής ωρίμανσης από τη Γαλλία. Όλα ψήνονται σε ειδικό ξυλόφουρνο.
Δοκίμασε: Ξηρής ωρίμανσης rib eye της φυλής Charolais, από τη Γαλλία (€38.00) σερβιρισμένο χωρίς σάλτσα, με φρέσκα λαχανικά και πατάτες πουρέ με λάδι τρούφας.
(25832000) Λεωφόρος Αμαθούντος, Ξενοδοχείο Amathus. Δ-Κ 19.00-22.30.

The Steak House
Όπως λέει και όνομά του, εξειδικεύεται στα steak. Θα τα απολαύσεις σε ένα καλαίσθητο χώρο, στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα.
Τo steak: Θα βρεις αμερικάνικα steak Black Angus, steak Νέας Ζηλανδίας και τα περίφημα Wagyu (€89.00). Ψημένα στη σχάρα ή στο τηγάνι στην ένταση που προτιμάς, εκτός από κάποια κομμάτια, που δεν πρέπει να ξεπερνούν το medium.
Δοκίμασε: Επέλεξε The Steak House Special (€30.50). Τρυφερό βοδινό φιλέτο, σβησμένο με μπράντι και σερβιρισμένο με σάλτσα από μανιτάρια, φρέσκια κρέμα, κρεμ- μύδι και τυρί.
(70000577) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού. Δ-Κ 12.00-23.30.
>> Ανακάλυψε ακόμα περισσότερα στέκια για καλό στέικ, στο Check In Cyprus Νοεμβρίου που κυκλοφορεί!

Σχετικά
Η Ice Cream Week του Colors Café επιστρέφει με άρωμα Κύπρου
To Ice Cream Week του Colors Café σάς προσκαλεί να γευτείτε την Κύπρο αλλιώς, μέσα από δημιουργίες που συνδυάζουν παράδοση, φαντασία και καλοκαιρινή διάθεση!
Τρεις οθόνες, παγωμένες μπύρες και ειδικό menu: Εδώ θα δεις το Μουντιάλ στη Λεμεσό
Εσύ έκλεισες τραπέζι; Το Maison Anemi μπαίνει σε ρυθμούς Μουντιάλ
Οι 15 pubs που θα «παίζουν» μπαλίτσα όλο το καλοκαίρι
Μεγάλες οθόνες, δυνατός ήχος, απολαυστικό φαγητό, παγωμένες μπίρες και τη σωστή παρέα. Όλα όσα χρειάζεσαι για ένα καλοκαίρι γεμάτο Μουντιάλ βρίσκονται σε αυτά τα 15 pubs
Ένα αυθεντικό, ζεστό και παρεΐστικο μαγαζί για λαχταριστό οφτό και μεζέδες
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, τις γενναιόδωρες μερίδες και τη γνήσια κυπριακή φιλοξενία.
Κρασί, premium steaks και live cooking: Ο viral chef Jeffrey κατεβαίνει στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στο καλό φαγητό, το κρασί και τη ζωντανή μουσική, στο Winecase
Burger Nights με ζουμερά burgers και καλοκαιρινά cocktails, στον «μυστικό κήπο» της Λευκωσίας
Το απόλυτο σημείο συνάντησης για φαγητό και ποτό
10 ταράτσες, κήποι και αυλές στη Λευκωσία, για νόστιμο summer in the city
Οι τοποθεσίες που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου για απόδραση από τη ζέστη, νοστιμιά και δροσιά
Στα 7 Κλειδιά αφιερώνουν μια βραδιά στα πορτοκαλί κρασιά της Κύπρου
Εδώ θα ανακαλύψεις και θα δοκιμάσεις επιλεγμένες ετικέτες τοπικών πορτοκαλί κρασιών
Μία ψαροταβέρνα δίπλα στη θάλασσα, που αξίζει να ανακαλύψεις
Εδώ θα απολαύσεις το γεύμα σου με φόντο το απέραντο γαλάζιο
food is life: δοκιμάσαμε το νέο καλοκαιρινό μενού των wagamama και αυτά είναι τα πιάτα που ξεχωρίσαμε
Mε δροσερές επιλογές, έντονα αρώματα και πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στην άνεση του comfort food και τη φρεσκάδα που ζητά η εποχή
Yakitori by the Pool: Η πιο ατμοσφαιρική γαστρονομική βραδιά του καλοκαιριού
Tο O’Shin του Elysium προσκαλεί τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας σε μια βραδιά όπου η φωτιά, η τεχνική και η γεύση γίνονται ένα
Ένα υπέροχος κήπος, δύο σεφ, μία κορυφαία εμπειρία
Το Four Hands Dinner στο Ristorante Bacco μετέτρεψε ένα καλοκαιρινό βράδυ σε εμπειρία αισθήσεων