Θέατρο , News

27 θεατρικές παραστάσεις για το Νοέμβριο

13ενδιαφέρουσες πρεμιέρες αλλά και 14έργα που συνεχίζονται θα δούμε τον επόμενο μήνα στα θέατρα της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2017

Πλούσιος θα είναι θεατρικά ο Νοέμβριος με ποικίλες επιλογές έργων από το κλασικό και σύγχρονο θεατρικό ρεπερτόριο με πολυπρόσωπες παραστάσεις, μονολόγους και παιδικά έργα.

Ψηλά από τη γέφυρα
Με ένα από τα πιο γνωστά έργα του Άρθουρ Μίλλερ από το κλασικό ρεπερτόριο κάνει αρχή φέτος η κεντρική σκηνή του Σατιρικού θεάτρου. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στα μέσα της δεκαετίας του 1950 σε μια ιταλοαμερικανική γειτονιά του Μπρούκλιν. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, που είχε διηγηθεί στον Μίλλερ ένας δικηγόρος, ο οποίος ζωντανεύει στο έργο μέσα από τον χαρακτήρα του κύριου Αλφιέρι (δικηγόρος και αφηγητής). Τραγικός πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο φορτοεκφορτωτής Έντι Καρμπόνε, που ζει με τη γυναίκα του Μπέατρις και την ορφανή ανιψιά του Κάθριν. Παίζουν: Αντώνης Καλογήρου, Βασίλης Μιχαήλ, Μαριάννα Καυκαρίδου, Ειρήνη Καραγιώργη, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Ρόζου, Γιώργος Νικολάου, Κώστας Καντζηλιέρης, Λεωνίδας Έλληνας, Αλέξανδρος Γ. Μαρτίδης. Σκηνοθεσία: Στέλιος Καυκαρίδης.
> Avant premiere Παρ 3 Νοε, τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο Telethon. Επίσημη πρεμιέρα Σ 4 Νοε, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.30. Παραστάσεις: Σ, 20.30 και Κ, 18.30. Πληρ. 22312940 & 22421609.

Μελίνα: Η τελευταία Ελληνίδα θέα
Το Illya Productions παρουσιάζει την ηθοποιό Πάολα Χατζηλαμπρή στο θεατρικό έργο 'Μελίνα: Η τελευταία Ελληνίδα Θεά' γραμμένο από τον Paul Lambis. Ο θεατρικός αυτός μονόλογος εμπλουτισμένος με τραγούδι, χορό και αποσπάσματα από τις ταινίες της μεγάλης αυτής ηθοποιού και πολιτικού, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας την δυναμική και αξέχαστη αυτή προσωπικότητα. Το θεατρικό αυτό έργο παρουσιάζει την αξιοσημείωτη ζωή μιας πολιτικού, που στόχο είχε να προβάλει την ουσία της ελληνικής της ταυτότητας. Μια γυναίκα εξωστρεφής και ειλικρινής, που υπηρέτησε όσο κανένας άλλος το αίτημα και τον αγώνα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο πίσω στην Ελλάδα.
> Παραστάσεις: Παρ 10 Νοε, Ξενοδοχείο Almyra (αγγλικά), Πάφος, 20.00 / Σ 11 Νοε, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 20.00 / Κ 12 Νοε, International School of Paphos (αγγλικά), 19.00 / Παρ 17 Νοε, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.00 / Κ 19 Νοε, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας (50% από τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στο Ronald McDonald House Charities Cyprus), 19.00 / Σ 25 & Κ 26 Νοε, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 19.00. Πληρ. 96239985.

"Εικόνα 2" στο Dubitanda
Σε ένα λευκό δωμάτιο, όλα όσα συμβαίνουν σε κάθε επίσκεψη καταγράφονται σε ένα λαβύρινθο από μαγνητοταινίες. Το παρόν διασπάται σε δύο πραγματικότητες, αυτή ενός άντρα σε κομματώδη κατάσταση και αυτή μιας γυναίκας που τον επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά. Η προσπάθεια επικοινωνίας ανάμεσα τους τίθεται σε δοκιμασία και οδηγεί στην αναγκαία μεταβολή των όρων της συνύπαρξής τους. Σύλληψη: Στέφανος Δρουσιώτης - Γιώργος Πούλιος. Ερμηνεύουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Άρης Καλλέργης. 
> Παραστάσεις 10, 11, 12 & 17, 18, 19 Νοε, Αποθήκες ΘΟΚ, Λατσιά, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια εδω

Η Κυρά της Θάλασσας
Η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ προσκαλεί για άλλη μία φορά τον Γερμανό σκηνοθέτη Χάιντς-Ούβε Χάους, που σημάδεψε με τις ιστορικές παραστάσεις του την κυπριακή σκηνή, για να προσεγγίσει ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ίψεν, που, αν και δεν παίζεται συχνά, περιέχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που εξηγούν, γιατί ο μεγάλος Νορβηγός συγγραφέας είναι ο πατριάρχης του σύγχρονου θεάτρου. Στην πρώτη μεγάλη παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ για φέτος συμμετέχει μια πλειάδα σημαντικών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και ο βραβευμένος με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου Κύπρου Μιχάλης Χριστοδουλίδης, που θα συνθέσει τη μουσική για την παράσταση. Παίζουν: Νεκτάριος Θεοδώρου, Στυλιάνα Ιωάννου, Ντίνος Λύρας, Νεοκλής Νεοκλέους, Νεόφυτος Νεοφύτου, Αστέρης Πελτέκης, Στέλα Φυρογένη, Έλενα Χατζηαυξέντη.
> Πρεμιέρα Σ 11 Νοε, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.

Ο Πελεκάνος
Η Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ συνεχίζει τις παραστάσεις με το κλασικό έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, 'Ο Πελεκάνος' σε μετάφραση της Έρι Κύργια. Πρόκειται για μια σύγχρονη μεταφορά της τριλογίας αρχαίων τραγωδιών 'Ορέστεια'. Μια οικογένεια μόλις έχει χάσει τον πατέρα της. Έναν πατέρα, 'δολοφονημένο' από τη μητέρα και τον νεαρό εραστή της, ο οποίος μόλις έχει παντρευτεί την κόρη του σπιτιού. Το φάντασμα του νεκρού πλανάται πάνω από το σπίτι, ενώ η αλήθεια αποκαλύπτεται τελικά στον γιο και τα παιδιά ξυπνούν από τον λήθαργό της πλάνης τους, ζητώντας να πάρουν εκδίκηση. Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη. Παίζουν: Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Ερμίνα Κυριαζή, Αντρέας Φυλακτού και Βασίλης Χαραλάμπους.
> Παραστάσεις: Τρ & Σ 20.30 & Κ 18.30, Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ, Λεμεσός. Πληρ. 25877827.

Λιοντάρια
Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει σε παγκύπρια πρώτη το συγκλονιστικό έργο 'Λιοντάρια' των Βασίλη Μαυρογεωργίου και Κώστα Γάκη, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου. Μια ιστορία αλληγορική που μεταφέρει απλά, τρυφερά, εξοργιστικά τη βαρβαρότητα του πολέμου μέσα από τα μάτια των πιο ανυπεράσπιστων και αθώων θυμάτων του. Το έργο αφορά τέσσερα λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο της Βαγδάτης και τις περιπέτειές τους, όταν κατά τη διάρκεια αμερικανικών βομβαρδισμών της πόλης, τα κλουβιά τους διαλύονται και αυτά βρίσκουν αναπάντεχα την ελευθερία τους. Το θεατρικό έργο των Βασίλη Παπαγεωργίου και Κώστα Γάκη είναι εμπνευσμένο από το κόμικ 'Pride of Baghdad', το οποίο είναι με τη σειρά του βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Παίζουν: Τερέζα Ευριπίδου, Θανάσης Ιωάννου, Σάββας Μενοίκου, Χριστίνα Χριστόφια.
> Παραστάσεις: Σ & Κ μέχρι Κ 26 Νοε, Flea Theatre (Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί), Λευκωσία, 20.30 / Πεμ 30 Νοε & Παρ 1 Δεκ, Θέατρο Ένα, Λεμεσός, 20:30. Πληρ. 99251331 & 99907651.

Το σκάσιμον, ακουστική αφήγηση
Η θεατρική δουλειά 'Το σκάσιμον, ακουστική αφήγηση' από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μίτος με την ηθοποιό Έλενα Αγαθοκλέους και τον μουσικό Δημήτρη Σπύρου παρουσιάζεται ξανά φέτος σε νέες παραστάσεις μετά την πρώτη της εμφάνιση το 2015. Η δουλειά αυτή εκφράζεται ως συναυλία και χρησιμοποιεί αποσπάσματα από τη 'Φόνισσα' του Παπαδιαμάντη και την 'Ασκητική' του Καζαντζάκη σε μια νέα ανάγνωση (με σαφη σχολιασμό στα πρωτότυπα κείμενα) μέσα σε ένα τοπίο ηχητικών επαναλήψεων.
> Παραστάσεις: Δ 30 Οκτ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30 / Πεμ 2- Σ 4 Νοε, Space, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 97879793.

Η Κλυταιμνήστρα στον Άδη
Το Θέατρο Τσέπης ανεβάζει σε παγκόσμια πρώτη το έργο του γνωστού Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Richard Vetere, που γράφτηκε ειδικά γι' αυτήν την παραγωγή. Μια οικογένεια προδομένη από το χρέος απέναντι στην πατρίδα ανταμώνει ξανά στον Άδη ζητώντας να συγχωρέσει και να συγχωρεθεί. Το δράμα των Ατρειδών επιστρέφει με φόντο την άφιξη των θυμάτων των Δίδυμων Πύργων στον Άδη. Η θυσία των αθώων μπροστά στην εθνική υπεροχή επαναλαμβάνεται και δικαιολογεί την προφητεία του Ορέστη πως: 'Τίποτα ποτέ δεν τελειώνει'. Κι ο έρωτας να ζωντανεύει εκεί, που δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Παίζουν: Μικαέλα Θεοδουλίδου, Γιάννης Ιωάννου, Έλλη Κατωδρύτου, Γρηγόρης Πετρή, Ξένια Προδρόμου, Αθηνά Σάββα, Νίκανδρος Σαββίδης, Θοδωρής Σουρμελής. Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους.
> Παραστάσεις: Πέμ 23, Παρ 24 & Κ 26 Νοε, Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 96297278.

Φόνισσα του Παπαδιαμάντη
Ένα από τα κορυφαία έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, 'Η Φόνισσα' του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ανεβαίνει τον Νοέμβριο από το Θέατρο Κράμα σε σκηνοθεσία και διασκευή Σπύρου Αντωνέλλου. Πρόκειται για το δεύτερο συγγραφικό έργο του Παπαδιαμάντη και θεωρείται ένα από τα κορυφαία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα και αποτελείται συνολικά από 17 κεφάλαια. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό 'Παναθήναια' σε συνέχειες από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο του 1903, έχοντας τον υπότιτλο 'Κοινωνικόν Μυθιστόρημα'. Η πλοκή του έργου εκτυλίσσεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα, τη Σκιάθο. Παίζουν: Ιωάννα Σιαφκάλλη, Μαρία Μιχαήλ, Φανή Σωκράτους, Αστέρω Κυπριανού, Φάνη Πέτσα, Ελεάνα Χαραλάμπους, Μιράντα Νυχίδου, Γιώργος Χριστοδούλου, Κώστας Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνα Μενοίκου.
> Πρεμιέρα Παρ 3 Νοε, Πάνθεον, Λευκωσία, 20.30. Παραστάσεις Παρ, Σ & Κ. Πληρ. 99758131.

Οφσάϊντ/Εκτός παιδιάς
Το Θέατρο Έρως Αμμόχωστος παρουσιάζει τον Νοέμβριο στη Λευκωσία την κωμωδία του Καταλανού συγγραφέα Σέρτζι Μπελμπέλ 'Οφσαϊντ/Εκτός παιδιάς'. Ένα σύγχρονο έργο, που ασχολείται με το θέμα της οικονομικής κρίσης και πως αυτή επηρεάζει τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση απλώνει τα πλοκάμια της επηρεάζοντας μια εύπορη οικογένεια της μεσαίας τάξης στην Καταλονία, οι συνέπειες και επιπτώσεις της θέτουν σε δοκιμασία τις σχέσεις των μελών της. Η πραγματοποίηση του ονείρου της οικογένειας, κυρίως της μάνας, για σπουδές της κόρης στις ΗΠΑ, κινδυνεύει να ματαιωθεί και έτσι το ένστικτο της επιβίωσης αναδύεται επικίνδυνο. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης. Παίζουν: Φώτης Αποστολίδης, Χριστιάνα Λάρκου, Χάρης Κκολός, Μαρία Κονή, Γιώργος Μουαΐμης.
> Παραστάσεις: Πεμ, Παρ, Σ & Κ μέχρι Κ 19 Νοε, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία 20.30. Πληρ. 70007102.

Cock
Συνεχίζονται και τον Νοέμβριο οι παραστάσεις της Νέας Σκηνής με το έργο του Μάικ Μπάρτλετ 'Cock'. Μια ομοφυλοφιλική σχέση σε κρίση: όταν ο Τζων ερωτεύεται ξαφνικά τη Γ., ο σύντροφός του, μετά από το πρώτο σοκ, αντιδρά επιχειρώντας να τον κερδίσει ξανά με κάθε δυνατό μέσο. Ένα έργο, που ξεκινά σαν κωμωδία γύρω από τον σεξουαλικό προσανατολισμό και καταλήγει σε έναν βαθύ προβληματισμό για την αγάπη και τους κανόνες της, ανεξάρτητα από ερωτικές προτιμήσεις. Την ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα και το προκλητικό πνεύμα του συγγραφέα καλείται να ζωντανέψει θεατρικά ο βραβευμένος με το περσινό βραβείο σκηνοθεσίας Κώστας Σιλβέστρος, με τη συνδρομή μιας δυναμικής ομάδας συντελεστών. Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Κώστας Καζάκας, Σοφία Μαρία Κικιλίντζια, Ανδρέας Τσέλεπος.
> Παραστάσεις: Πεμ, Παρ & Σ, Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.

The Hero
Το 'The Hero' της Σοφίας Μαυραγάνη έρχεται από την Αθήνα στη Λευκωσία για να παρουσιαστεί στο πλαίσιο της Dubitanda του ΘΟΚ. Πρόκειται για ένα χορευτικό performance βασισμένη στην έννοια του ήρωα ως ιστορικό πρόσωπο, αλλά και ως αποτέλεσμα ανθρώπινης επινόησης. Αυτό το σόλο, φτιαγμένο ειδικά για τον Νώντα Δαμόπουλο, ξεκινάει από το δίλημμα για το κατά πόσον οι ήρωες είναι αποτέλεσμα ευφάνταστης μυθοπλασίας ή αντανάκλαση της κοινωνίας, από την οποία κατασκευάστηκαν. Όπως και στα προηγούμενα έργα της Σοφίας Μαυραγάνη, το χιούμορ και η σκωπτική διάθεση δεν απουσιάζουν ούτε στο 'The Hero'.
> Παραστάσεις: Σ 25 & Κ 26 Νοε, Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, Λατσιά, Λευκωσία.

Yourcenar - Κ.Π.Καβάφης με την Charlotte Rampling
Η Βρετανίδα ηθοποιός Charlotte Rampling, ο Ελληνογάλλος ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής και η κιθαρίστας Βαρβάρα Γύρα παρουσιάζουν επί σκηνής τη λογοτεχνική συνάντηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και της Marguerite Yourcenar, σε επιμέλεια του Jean-Claude Feugnet. Η Γαλλίδα μυθιστοριογράφος και ποιήτρια ήταν η πρώτη που μετέφρασε τα έργα του Αλεξανδρινού στα γαλλικά ενώ έγραψε και την κριτική παρουσίαση του Κωνσταντίνου Καβάφη. Στην παράσταση, κυρίαρχη είναι η ποίηση του Καβάφη, την ώρα που τα κείμενα της Yourcenar, χάρη και στη γυναικεία ευφυΐα και την υψηλή ευαισθησία της, αναδεικνύουν γνωστές και μυστικές πτυχές του καβαφικού έργου, δίνοντας έμφαση στις παραμέτρους του έρωτα και του θανάτου, της μοναξιάς, της πολιτικής διάστασης, της υπαρξιακής και βιολογικής φθοράς. Το γεγονός ότι ο ατμοσφαιρικός χώρος του Αρχαίου Ωδείου φιλοξενεί την απαγγελία τόσο σπουδαίων λογοτεχνικών έργων προσδίδει στην παράσταση μια ακόμα πιο έντονη ιδιαιτερότητα.
> Σ 18 Νοε, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20.30.

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
Το κλασικό έργο του Καρόλου Ντίκενς ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Ένα σε σκηνοθεσία και διασκευή Αντρέα Χριστοδουλίδη. Η "Χριστουγενννιάτικη ιστορία" είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους ταυτόχρονα όμως και ιδιαίτερα δημοφιλής. O Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας σπαγκοραμμένος, φιλάργυρος και γκρινιάρης ηλικιωμένος που δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν. Δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο, παρά πως θα εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα. Κυρίως όμως απεχθάνεται τα Χριστούγεννα και όλους όσοι χαίρονται και γιορτάζουν την όμορφη και ζεστή αυτή γιορτή. Μια παραμονή Χριστουγέννων όμως στοιχειώνεται από τις επισκέψεις του, νεκρού, παλιού του συνεταίρου Τζέικοπ Μάρλεϊ και των τριών πνευμάτων των Χριστουγέννων, του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος, που αναλαμβάνουν, με τον δικό τους τρόπο, να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι τα πλούτη, αλλά η αγάπη, η συμπόνια και η ανθρώπινη παρουσία… Θα καταφέρουν άραγε να τον κάνουν να μετανοήσει για τα λάθη του;
> Πρεμιέρα Παρ 17 Νοε, Θέατρο Ένα, Λευκωσία. Παραστάσεις Παρ-Σ 20.30, Κ 15.00&18.00. Πληρ. 22348203.

Θεατρικό αναλόγιο με την Λένια Σορόκου
Στις 10 Νοεμβρίου ανεβαίνει η πρώτη θεατρική παραγωγή της Ομάδας Φωταγωγός με το έργο της Έλενας Πέγκα Η Καίτε Κόλλβιτς παρουσιάζει μια σύντομη ιστορία της μοντέρνας τέχνης. Την παράσταση -ένα περιοδεύον θεατρικό αναλόγιο- σκηνοθετεί η Άντρη Χ. Κωνσταντίνου και τον σκηνικό χώρο επιμελείται ο εικαστικός καλλιτέχνης Παναγιώτης Μιχαήλ. Η Λένια Σορόκου ερμηνεύει τον ρόλο της Καίτε Κόλλβιτς (1867-1945), Γερμανίδας γλύπτριας και χαράκτριας, η ζωή και το έργο της οποίας σημαδεύτηκαν από τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργου της Ελληνίδας συγγραφέως στην Κύπρο.
> Παραστάσεις Παρ 10-Σ 11 Νοε, Point Centre for Contemporary Art, Μέγαρο Χατζησάββα, Λευκωσία / Παρ 17- Σ 18 Νοε, Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας, Δημοτικός Κήπος, Λευκωσία / Παρ 24- Σ 25 Νοε Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 95716015.

Κλυταιμνήστρα ή Το Έγκλημα
Ο Μάριος Μεττής σκηνοθετεί τον θεατρικό μονόλογο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ 'Κλυταιμνήστρα ή Το Έγκλημα' το οποίο ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο. Μολονότι η συγγραφέας χρησιμοποιεί ένα πλούσιο υλικό απ' τον αρχαίο κόσμο, η «Κλυταιμνήστρα» της -που γράφτηκε το 1936- έχει ελάχιστα κοινά με την ηρωίδα της τραγωδίας. Βρίσκουμε την Κλυταιμνήστρα λίγο μετά τον φόνο του Αγαμέμνονα να απολογείται μπροστά στο δικαστήριο. Δεν προσπαθεί να δικαιολογηθεί, δεν ζητά έλεος, δεν ζητά καν συμπάθεια και επιείκεια. Αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών της με γενναιότητα και αναζητά μέσα της, διηγούμενη τη ζωή της, τα αίτια που την οδήγησαν στο φόνο. Μοιάζει να μιλά για τον εαυτό της και στον εαυτό της. Αυτοί που έχει απέναντί της δεν είναι άξιοι να την κρίνουν. Έτσι κι αλλιώς το ξέρει πως την «έχουν καταδικάσει μέσα τους αμέτρητες φορές». Το πορτραίτο της Κλυταιμνήστρας σκιαγραφείται με μαεστρία από μια συγγραφέα που συνδυάζει στο λόγο της το συναρπαστικό ύφος και την σοφία της γνώσης. Ωστόσο, αυτή η Κλυταιμνήστρα, μας υποβάλει σαφώς ένα ερώτημα: γιατί αυτή η τόσο ικανή γυναίκα, που κυβέρνησε το δυνατότερο βασίλειο του μυκηναϊκού κόσμου, δεν αφήνει αυτήν την πλευρά της να φανεί και να εξελιχτεί, γιατί ξεχνά την θέση της στη δημόσια σφαίρα, απορρίπτει τον πολιτικό της ρόλο και μένει μόνο μέσα στα «πάθια του έρωτα»; Η παράσταση αναζητά να δείξει το δύσκολο ταξίδι της Κλυταιμνήστρας μέχρι το φόνο κι έπειτα μπροστά στο δικαστήριο, διαβάζοντας όμως το κείμενο με γνώμονα το τελευταίο ερώτημα.
Πρεμιέρα 25 Νοε, Θέατρο Δέντρο Λευκωσία.

Ένα γράμμα μια φορά
Το Θέατρο Τσέπης και η Μπαλωμένη Τσέπη παρουσιάζουν την χριστουγεννιάτικη ιστορία της Μαρίας Σωκράτους σε σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους. Μια ανεκπλήρωτη ευχή γίνεται η αφορμή για το χριστουγεννιάτικο ταξίδι της Αμέλειας. Για τη Χριστουγεννιάτική της περιπέτεια με προορισμό την Χώρα των Χριστουγέννων και τον Άγιο Βασίλη για να κάνει την μεγάλη ερώτηση: Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ η ευχή μου; Μαγευτικό Σκηνικό… Κίνδυνοι στην διαδρομή… τούνελ, βουνά, θάλασσες, καλικάντζαροι, ξωτικά και πολλά άλλα μυστικά… Το ταξίδι της Αμέλειας συντροφιά με όλους σας θα αποδειχτεί ότι τελικά είναι κάτι παραπάνω από αυτό που φαίνεται! Μόνο για αυτά τα Χριστούγεννα! Παίζουν: Γρηγόρης Πετρή, Μαρία Σωκράτους, Κωνσταντίνος Τσιόλης.
> Παραστάσεις Σ 11-Κ 12 & Σ 18 Νοε, Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός στις 17.00. Πληρ. 96297278.



Δείπνο Ηλιθίων
Παρίσι. Ο εκδότης Πιερ Μπροσάν και οι φίλοι του οργανώνουν κάθε βδομάδα ένα ιδιότυπο δείπνο, το "δείπνο ηλιθίων". Καθένας φέρνει μαζί του κι από ένα προσκεκλημένο, τον "δικό του ηλίθιο", σ'ένα κρυφό διαγωνισμό. Ο μεγάλος νικητής της εβδομάδας είναι εκείνος που φέρνει στο τραπέζι τον μεγαλύτερο ηλίθιο. Περνάνε έτσι μαζί τους και σε βάρος του το βράδυ τους, τους αφήνουν να εκτεθούν και στη συνέχεια εκείνοι δίχως να καταλάβουν τίποτα από τον διασυρμό που υπέστησαν γυρίζουν αμέριμνοι πίσω στον κόσμο τους και στη ζωή τους. Ένας τέτοιος είναι κι ο Φρανσουά Πινιόν - ένας υπάλληλος της εφορίας με εμμονή στις κατασκευές από σπίρτα - ο ηλίθιος του Πιέρ γι' αυτή τη βδομάδα. Πριν από το δείπνο τον καλεί στο σπίτι του για ένα ποτό γνωριμίας. Ωστόσο, μια σειρά από απρόβλεπτα γεγονότα και ανατροπές με τη συνδρομή του Πινιόν, που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει το νέο του φίλο οδηγούν τη ζωή του Πιέρ στην καταστροφή. Τελικά ποιος είναι ο ηλίθιος; Μια καταιγιστική κωμωδία που σημείωσε τεράστια επιτυχία στο θέατρο και μεταφέρθηκε από τον ίδιο τον Φρανσίς Βεμπέρ στον κινηματογράφο κερδίζοντας 3 βραβεία Σεζάρ και κόβοντας πάνω από 9,5 εκατομμύρια εισιτήρια στη Γαλλία μόνο!
> Παραστάσεις Κάθε Σ 20.30 & Κ 18.30, Παττίχειο Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα. Πληρ. 24652800/1 - 99490102

Ο σπόρος της ειρήνης
Η ομάδα κουκλοθεάτρου Κουκλο-ιστορίες παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου 'Ο σπόρος της ειρήνης' βασισμένη στο παραμύθι της Ίζαμπελ Πιν, 'Der Kern' (Ο σπόρος), σε διασκευή της Λουκίας Αντωνίου. Μία αντιπολεμική παράσταση, που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους, καθώς η εξέλιξή της παρακολουθεί αυτά που διαδραματίζονται καθημερινά στον πλανήτη μας. Παίζουν: Λουκία Αντωνίου, Μαρία Θεοχαρίδου. Σκηνοθεσία: Λουκία Αντωνίου.
> Παραστάσεις: Σ 4 & Κ 5 Νοε, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός, 11.00 & 16.00. / Κ 12 Νοε, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 10.30 & 12.00. Πληρ. 99554078.

Συνεχίζουν
'Έγκλημα και Τιμωρία' από το Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία. Παρ, Σ στις 8.30 & Κ μέχρι Κ 26 Νοε, 18.30. Πληρ. 22818999, 99621845.

'Άμλετ' από τη Fresh Target Theatre Ensemble, Σπούτνικ, Λευκωσία. Πεμ, Παρ, Σ στις 20.30 & Κ 18.00 μέχρι Κ 5 Νοε. Πληρ. 70007027.

'Μπεντ' από το Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία. Σ 20.30 & Κ 19.00. Πληρ. 70007721.

'Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου' από τον ΘΟΚ, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία. Κ, 10.30. Πληρ. 77772717.

'Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη' στο Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα. Κ, 10.30 μέχρι την Κ 12 Νοε. Πληρ. 24652800/1 & 99490102.

'Τρομάρας' από το Θέατρο Αντίλογος, στο Θέατρο Ένα, Λεμεσός. Κ 5 Νοε / Κινηματοθέατρο Καλλιθέα, Λάρνακα, Κ 12 Νοε. 11.00. Πληρ. 99251331 & 99907651.

Οδυσσεβάχ από το Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία κάθε Κ στις 10.30. Πληρ. 22312940 - 22421609.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close