Nightlife & Music , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ναι, εξάγουμε και μουσική

Marianne's Wish. Μια "made in Cyprus" μπάντα που έχει όλα τα φόντα να διακριθεί στο εξωτερικό. Και πίστεψέ με, δεν υπερβάλλω καθόλου.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2013

Είναι το συγκρότημα που κέρδισε τον πρόσφατο διαγωνισμό "Hard Rock Rising", που διοργάνωσε το "Hard Rock Cafe Nicosia". Ανάμεσα στα 5 συνολικά συγκροτήματα που διαγωνίστηκαν τελικά, ξεχώριζε όπως η "μύγα μες στο γάλα". Τόσο, που θα έλεγε κανείς ότι ήταν εκτός συναγωνισμού. Και οι υπόλοιποι είχαν δυνατά στοιχεία, όταν όμως έκανες στον εαυτό σου την ερώτηση, "ποια μπάντα έχει το "πακέτο" για να δει κατάματα άλλες 95 μπάντες από τα "Hard Rock" όλου του κόσμου;", η απάντηση ήταν μία. Το επί σκηνής performance τους ήταν επιπέδου συγκροτημάτων του εξωτερικού, τα δικά τους τραγούδια είναι αξιοπρόσεκτα, με πρώτο και καλύτερο το καινούργιο "Brainwash", ο καθένας απ' αυτούς έχει να επιδείξει δυνατό portfolio με συμμετοχή σε διάφορα projects, αλλά και μια γερή δόση "τρέλας". Επιπρόσθετα, ο Γάλλος frontman Francois ερμηνεύει με απίστευτη ευκολία οτιδήποτε -από Guns n' Roses μέχρι Kurt Cobain-, ενώ διαθέτουν ακόμα και fan club και μάλιστα πολυπληθές! Αν δεν τους ξέρεις, απλώς google it με τις λέξεις Marianne's Wish και Brainwash. Δεν θα πιστεύεις ότι αυτό το πράγμα είναι "made in Cyprus".
Μέχρι πού πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει αυτή η μπάντα;
Είμαστε της άποψης ότι όσο υπάρχει πίστη και αφοσίωση, μια μπάντα μπορεί να φτάσει όπου θελήσει. Στην προκειμένη περίπτωση, στόχος μας δεν είναι ο προορισμός αλλά το ταξίδι.
Πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του manager σας John Themis στην προσπάθειά σας;
Νιώθουμε τυχεροί και περήφανοι που έχουμε στην ομάδα μας τον John Themis. Πίστεψε στους Marianne's Wish από την αρχή και με την εμπειρία του στο χώρο (ως γνωστόν έχει συνεργαστεί με Cat Stevens, Rod Stewart, Tori Amos κ.ά.) μας έχει δώσει πολλές φορές τα φώτα του.
Η εμφάνισή σας στην τηλεοπτική εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα" πώς προέκυψε;
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας από τους πιο μεγάλους ροκ ραδιοσταθμούς της Θεσσαλονίκης, το 105.5 Rock, μας είχε στο Top10 list του για περίπου 60 μέρες με το τραγούδι "Brainwash". Βλέποντας την επιτυχία που είχαμε στο ραδιόφωνο, θεωρήσαμε ότι η εμφάνιση στο "Ράδιο Αρβύλα" θα έπρεπε να είναι η επόμενη κίνηση εκ μέρους μας.
Ισχύει ότι το "Brainwash" σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην Αμερική;
Το "Brainwash", όπως και άλλα κομμάτια από το album "Add To Wishlist", ακούγονται σε ραδιοσταθμούς της Αμερικής από το Φεβρουάριο του 2012, οπότε πρωτοκυκλοφόρησε ο δίσκος. Θα το θεωρούσαμε όμως "μεγάλη επιτυχία" στην περίπτωση που ξανακάνουμε αυτή τη συνέντευξη στα καμαρίνια του Los Angeles Memorial Coliseum, μετά από ένα δικό μας show.
Ειλικρινά, δεν πίστευα ότι το εξαιρετικό αυτό video ήταν γυρισμένο εξ ολοκλήρου στην Κύπρο.
Γι' αυτό ευθύνεται κυρίως ο σκηνοθέτης και visual artist μας Αιμίλιος Αβραάμ. Ξέρεις, είναι απίστευτο το πόσο εμείς οι Κύπριοι απαξιώνουμε και υποβιβάζουμε συνέχεια τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, ενώ υπάρχει απίστευτο ταλέντο γύρω μας, σε όλα τα επίπεδα.
Πότε θα κυκλοφορήσει ο καινούργιος δίσκος σας;
Ο νέος δίσκος είναι "under construction". Θα κυκλοφορήσει στα μέσα της τρέχουσας χρονιάς.
Ποια χαρακτηριστικά σας θα έλεγες πως είναι αυτά που ξεσηκώνουν το (χωρίς αμφιβολία) σκληροπυρηνικό κοινό σας -αναφέρομαι παράλληλα και στους Minus One;
Αυτό είναι απλό. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και δεν φοβάσαι να το μοιραστείς, ο άλλος μπορεί εύκολα να νιώσει ότι είναι μέρος του.
Τι διαφοροποιεί τους Marianne's Wish από τους Minus One;
Οι Minus One είναι μια μπάντα που παίζει διασκευές, φέρνοντας όμως κάθε κομμάτι στα μέτρα της και η οποία εμφανίζεται κυρίως στην Κύπρο, ενώ οι Marianne's Wish είναι ένα project με 100% αυθεντικό υλικό και δισκογραφία, που έχει κυρίως βλέψεις για το εξωτερικό.
Πώς προέκυψε το όνομα Marianne's Wish;
Αυτό είναι κάτι που προς το παρόν μόνο τα μέλη της μπάντας το ξέρουν και είναι σχεδιασμένο να αποκαλυφθεί στο τελευταίο μας album...
Πού μπορούμε να σας δούμε live; Εμφανίζεστε κάπου σε τακτική βάση;
Αυτή τη στιγμή με τους Minus One παίζουμε σταθερά κάθε Σάββατο στο "Down Town Live" στη Λευκωσία, αλλά υπάρχουν και συχνά εμφανίσεις σε Λεμεσό και Λάρνακα. Μπορεί κάποιος να ενημερώνεται μέσω του Facebook page των Minus One. Με τους Marianne's Wish δουλεύουμε τώρα το νέο album, αλλά όλα τα νέα για live κ.λπ. ανακοινώνονται στο www.marianneswish.com.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close