Eating News , Εστιατόρια

10 πράγματα που μάθαμε για το Estrella, από τον άνθρωπο που δημιούργησε το #bougatsan

O Δημήτρης Κοπαράνης, ο εμπνευστής του προϊόντος που έκανε το Estrella γνωστό σε όλο τον κόσμο μιλά αποκλειστικά στο Check In Cyprus

Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2017

Στις 25 Σεπτεμβρίου, το Estrella άνοιξε και επίσημα στην Κύπρο, με την λειτουργία του πρώτου του καταστήματος στη Λεμεσό, στο Maximos Plaza. Το Estrella αποτελεί ένα διεθνών προδιαγραφών καινοτόμο concept που έγινε παγκοσμίως γνωστό απασχολώντας τα διενή Μέσα για το φημισμένο του bougatsan, το κρουασάν με κρέμα μπουγάτσας.


Το θρυλικό bougatsan, κρουασάν με ζεστή κρέμα μπουγάτσας

Αυτό το μοναδικό breakfast & brunch concept ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, επεκτάθηκε στην Αθήνα, πρόσφατα στα Χανιά και πριν μερικές ημέρες ήρθε και στη Λεμεσό ενώ σε δύο περίπου μήνες ανοίγει και στη Λευκωσία.

Ο Δημήτρης Κοπαράνης, μάγειρας, δημοσιογράφος με ειδίκευση στη γαστρονομία και food blogger από το 2007 είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το φημισμένο #bougatsan και εκείνος που έχει την επιμέλεια για όλα τα Estrella σε Ελλάδα και Κύπρο.

Παράλληλα, γράφει στο περιοδικό Glow και το site του drbenefits.wordpress.com το οποίο είναι σύμφωνα με το περιοδικό Saveur στα έξι καλύτερα του κόσμου. Ταυτόχρονα, μέσα από το dr. Benefits παράγει περιεχόμενο για εταιρίες φαγητού, βοηθώντας τις να επικοινωνήσουν τα προϊόντα τους.


Το Estrella Limassol άνοιξε στις 25 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό. Σύντομα ανοίγει και στη Λευκωσία.

Εμείς, τον συναντήσαμε στο Estrella Limassol την περασμένη Κυριακή και του ζητήσαμε να μας γνωρίσει καλύτερα το Estrella και τη φιλοσοφία του απαριθμώντας μας τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε γι' αυτό.

Αυτά λοιπόν είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το Estrella από τον Δημήτρη Κοπαράνη.

1. Ξεκινήσαμε το 2013 σερβίροντας ένα μικρό μενού με αβγά, ομελέτες και σαλάτες. Κάποια πιάτα από το πρώτο αυτό μενού υπάρχουν ακόμα. Είναι το μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά και το bagel με δύο αβγά και λυωμένο τυρί.

2. Το #bougatsan ξεκίνησε σαν εσωτερικό αστείο. Είναι ένα κρουασάν που σερβίρουμε με ζεστή κρέμα μπουγάτσας. Γρήγορα έγινε το πρώτο food viral στην Ελλάδα. Ο όρος viral δεν έχει ξεκάθαρα θετική έννοια αλλά περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική του. Ήταν το κλειδί για να βρεθούμε στα σημαντικότερα γαστρονομικά περιοδικά του κόσμου. Πέντε χρόνια μετά συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του καταλόγου.

3. Το #bougatsan φτιάχνεται με φρέσκο γάλα και στην απλή του εκδοχή με άχνη και κανέλα έχει 320 μόνο θερμίδες.

4. Το Estrella Limassol είναι το πρώτο Estrella στην Κύπρο. Είναι το τέταρτο κατάστημα μετά από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τα Χανιά. Όλα τα καταστήματα έχουν το ίδιο ακριβώς μενού, με κάποιες local πινελιές ανάλογα με τα τοπικά προϊόντα.

5. Το δημοφιλέστερο πιάτο είναι τα pancakes που σερβίρονται με σοκολάτα, καραμέλα, λευκή σοκολάτα, γιαούρτι και μέλι, σοκολάτα υγείας, γαλοπούλα ή bacon. Υπάρχουν επίσης τα κόκκινα red velvet με κρέμα cheesecake και τα τριπλά σοκολατένια με Nesquik. Κάθε κατάστημα χρειάζεται 80 περίπου κιλά ζύμη για pancakes την ημέρα.

6. Κάθε κατάστημα καταναλώνει 20.000 αβγά τον μήνα. Είναι όλα φρέσκα από φάρμες της περιοχής.

7. Κάθε μήνα σερβίρουμε περισσότερα από 25.000 άτομα.

8. Ετοιμάζουμε δυο καινούρια μενού το χρόνο ενώ προσθέτουμε μερικά special πιάτα τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το καλοκαίρι.

9. Το μενού μας έχει αφετηρία το παγκόσμιο street food, το γρήγορο φαγητό του δρόμου. Αυτό σημαίνει πως δεν αναπαράγουμε τις συνταγές αλλά φτιάχνουμε καινούρια πιάτα με έμπνευση από το street food.

10. Χρησιμοποιούμε τη signature ροζ μαγιονέζα μας και την κρέμα φέτας σε πολλά πιάτα μας, όπως ένα κλασικό ψητοπωλείο χρησιμοποιεί τη μουστάρδα και την κέτσαπ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close