Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2017
Είναι ένα παραδοσιακό, ελληνικό μεζεδοταβερνάκι, με άφθονα, καλοψημένα πιάτα σχάρας, ξυλοφουρνιστές γεύσεις και εύγευστα κρεατικά σε πίτα. Σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο value for money μαγαζιά σε ολόκληρο το νησί και διαθέτει την πιο χαριτωμένη αυλή της πόλης!

Ο λόγος για το Άναμμα, το γευστικό διαμάντι της οδού Λήδρας, που θα το βρεις στην παλιά Λευκωσία. Μια μπύρα, ένα αρωματικό ουζάκι ή ένα τσιπουράκι σε χαμηλό ποτήρι είναι απαραίτητα για να πεις ‘γεια μας’ σε όλη τη μεζεδοπαρέα, που θα επιλέξει ομόφωνα μια ποικιλία σπιτικών ορεκτικών, με δυνατά ‘χαρτιά’ το τζατζίκι, τη μελιτζανοσαλάτα, την ήπια τυροκαυτερή και φυσικά τη ‘φέτα λαδορίγανη’, την πάπρικα και τα ξιδάτα λαχανικά. Κι έπειτα συνεχίζεις με τα ζουμερά σουβλάκια και κεμπάπ, αλλά και ό,τι άλλο τραβά η ψυχή σου από το μενού, όπως τα τρυφερά αρνίσια παϊδάκια και φυσικά το απολαυστικό χοιρινό κότσι, το μοναδικό στη Λευκωσία, που μαγειρεύεται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο!

Στους δροσερούς του χώρους
Το χαριτωμένο μαγαζί στην οδό Λήδρας, κρύβει τις πιο νόστιμες εκπλήξεις! Κάνε έγκαιρα κράτηση σε ένα από τα τραπεζάκια του στην όμορφη, ολοπράσινη αυλή ή σ’ ένα από τα τραπεζάκια επί της δροσερής στοάς, για να ανακαλύψεις την ψαγμένη κουζίνα, που την απολαμβάνεις σε πολύ λογικές τιμές!

Δοκίμασε από το μενού
Η ποικιλία για δύο άτομα είναι σούπερ χορταστική και πλήρης, όπως και η κυπριακή μεζεδοποικιλία, που υπάρχει στο μενού. Απαραίτητα να δοκιμάσεις και την τυροκαυτερή, τη φέτα φούρνου και τον κρητικό ντάκο με κριθαροκούλουρο.

Η παραδοσιακή αυλή-όνειρο και οι νοστιμότατες επιλογές σε φαγητό, που ικανοποιούν κάθε γούστο, είναι η αφορμή για βόλτα στον πυρήνα της παλιάς Λευκωσίας, με την πιο αίσια, γευστική κατάληξη σε ένα από τα τραπεζάκια της ταβέρνας.
Το Άναμμα (22210200) Λήδρας 89, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-24.00.
Σχετικά
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Κλείνει γνωστό στέκι της Αγίας Νάπας, μετά από 30 χρόνια
Ένα από τα πιο γνωστά θεματικά cafe/restaurant της Αγίας Νάπας, ολοκληρώνει τον κύκλο του αποχαιρετώντας το κοινό του
Το Πατρικόν μάς καλεί σε τραπέζωμα στην παλιά Λευκωσία (για ένα βράδυ)
Κολοκάσι, λουβάνα, παστουρμάς, καραόλοι, κρασί κ.ά.
Το La Petite Maison Limassol γιορτάζει 4 χρόνια με ένα glamorous διήμερο στη Λεμεσό
Το La Petite Maison Limassol γιορτάζει 4 χρόνια παρουσίας στη Λεμεσό με ένα ξεχωριστό διήμερο event στις 16 & 17 Μαΐου στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Μια στάση στο Hurry Curry αρκεί για να σε βάλει στον κόσμο των αυθεντικών ασιατικών γεύσεων
Με αρωματικά curries, πλούσιο μενού, comfort πιάτα και γεύσεις που ισορροπούν ιδανικά ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη ασιατική κουζίνα, το Hurry Curry έχει γίνει αγαπημένη επιλογή στη Λευκωσία.
Το στέκι που έμαθε την Κύπρο τι σημαίνει πραγματικό οφτό
Ο φούρνος του Κύκκου ξαναπαίρνει φωτιά και φέτος, με τη σκυτάλη να περνά στην επόμενη γενιά.
Πήγαμε για μακαρόνια του φούρνου και ρέσι στη νέα άφιξη της Λευκωσίας
Φάγαμε μεζεδάκια στο ‘Αμαν Λάχει κι αυτές ήταν οι εντυπώσεις μας
Το καφενείο του παππού και της γιαγιάς του Κωνσταντίνου (Ζάκου) έγινε ένα υπέροχο ταβερνάκι
Spring Sips: 5 σπουδαία κυπριακά οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους το σαββατοκύριακο
5 κυπριακά οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται τους επισκέπτες σε μία εμπειρία γευσιγνωσίας και περιήγησης μέσα στην ανοιξιάτικη φύση.
Στασάνδρου-Πινδάρου: Οι 22 καλύτερες στάσεις για φαγητό, ποτό και καφέ στην πρωτεύουσα
Από brunch και specialty coffee μέχρι street food, cocktails και δημιουργική κουζίνα — οι δύο πιο ζωντανοί δρόμοι της πρωτεύουσας τα έχουν όλα
Το πετρόκτιστο στέκι με την ατμοσφαιρική αυλή ανοίγει ξανά
Ανοίγει ξανά με νέα διεύθυνση, διατηρώντας όμως τις αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και τη ζεστή ατμόσφαιρα που αγαπήσαμε.
Η επιστροφή που περιμέναμε…
Η έξοδος για καλό ψάρι βρίσκει και πάλι τον ιδανικό της προορισμό