Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017
Το αποτύπωμα της ανθρώπινης δραστηριότητας στο οικοσύστημα, η αλληλεξάρτηση και η ικανότητα αναγέννησης είναι τα σημεία εκκίνησης για τη χορογράφο Νόα Βέρτχαϊμ, η οποία στο καινούργιο της έργο Yama, παρατηρεί την πηγή κάθε κίνησης και τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον.

«Ο κόσμος του Yama είναι η δημιουργία 'εν αρχή'. Ντυμένοι με τα υπέροχα κοστούμια της Σασσόν Κεντέμ, οι χορευτές υφαίνουν την αρμονία σώματος και χώρου».
TAL LEVIN, Achbar HaIr, 2016
Χορογραφία: Noa Wertheim
Συν-χορογράφος: Rina Wertheim-Koren
Διευθύνων σύμβουλος & Καλλιτεχνικός συν-διευθυντής: Adi Sha'al
Διεύθυνση Ομάδας: Eyal Vizner
Μουσική: Ran Bagno
Τσέλο: Hila Epstein
Κοστούμια: Sasson Kedem
Σκηνικά: Nathalie Rodach
Φωτισμοί: Dani Fishof - Magenta
Χορεύουν: Daniel Costa, Etai Peri, Ron Cohen, Sándor Petrovics, Yuval Lev, Shani Licht, Tamar Barlev, Nitzan Moshe, Liel Fibak

Noa Wertheim
Καλλιτεχνική διευθύντρια και συνιδρύτρια της ομάδας χορού Vertigo. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφος και χορεύτρια που έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Αντικατοπτρίζοντας την ολιστική και πνευματική της προσέγγιση, η Nόα -το όνομα της οποίας στα εβραϊκά σημαίνει κίνηση- επικοινωνεί μέσω του χορού με γενναιόδωρο τρόπο, καλώντας τους θεατές και τους συνδημιουργούς σε ένα μαγεμένο ταξίδι που καθοδηγείται από το όραμα της δημιουργίας κοινωνικών και περιβαλλοντικών αλλαγών, μέσω της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής έκφρασης. Η Noa Wertheim δουλεύει και δημιουργεί στο στούντιό της Vertigo, στο Κέντρο Gerard Behar στην Ιερουσαλήμ και στο στούντιό της στο Οικο-καλλιτεχνικό χωριό Vertigo, όπου ζει με τoν σύντροφό της στη ζωή και το χορό, Adi Sha'al και τους τρεις γιούς τους, σε μια κοινότητα που καλλιεργεί τις τέχνες μέσω ενός κοινωνικού και οικολογικού τρόπου.

Veritgo Dance Company
Η Ομάδα Χορού Vertigo, με έντονη παρουσία στη διεθνή σκηνή, ιδρύθηκε το 1992 από τη Νόα Βέρτχαϊμ και τον Άντι Σα'αλ και το 2013 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Ισραήλ. Μέσα από τις παραστάσεις της η Ομάδα θέλει να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για θέματα κοινωνικά και κοινοτικά, να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά και ταυτόχρονα να διευρύνει τα όρια της σωματικής έκφρασης των χορευτών. Η ολιστική και πνευματική προσέγγιση της χορογράφου Νόα Βέρτχαϊμ δημιουργεί ένα κολάζ περίπλοκων και μοναδικών έργων, ένα εντυπωσιακό ρεπερτόριο από πρωτότυπες, συνεργατικές δημιουργίες.
Adi Sha'al
Γενικός διευθυντής και καλλιτεχνικός συν-διευθυντής της Vertigo, ο πρώην χορευτής Adi Sha'al μοιράζεται με την Ομάδα το όραμα μιας ευρύτερης χορευτικής παιδείας, κοινωνικής κουλτούρας και καλλιτεχνικής έκφρασης, με στόχο να επεκτείνει το πεδίο δράσης των χορευτών. Δίνει συχνά διαλέξεις παρουσιάζοντας τις καινοτόμες εξελίξεις στο χορό και διδάσκει νέους χορευτές.
Διάρκεια: 60'
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
14 Οκτωβρίου 2017
Σχετικά
«Οι Περιπέτειες του Μίκυ Μάους» έρχονται Κύπρο για να ξετρελάνουν τα παιδιά
Μια νέα παιδική θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τον θρυλικό ποντικό του κινηματογράφου
H νέα κωμωδία του Γιώργου Τσιάκκα «εδώ Λέμε SOS» θα είναι άκρως απολαυστική
Το έργο που σκηνοθετεί η Μαρίνα Βρόντη θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου
6 θεατρικές παραστάσεις του 2025 που ξεχωρίσαμε στην Κύπρο
Τι μας άφησαν πραγματικά, πού μας κέρδισαν και πού μας προβλημάτισαν οι παραστάσεις που συζητήθηκαν περισσότερο τη φετινή χρονιά
Χριστούγεννα με την ΕΘΑΛ: Θεατρικές Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους σε Λεμεσό και Λευκωσία
Τι καλύτερο από μια έξοδο στο θέατρο για μικρούς και μεγάλους το τριήμερο των γιορτών
«Η Δούκισσα της Πλακεντίας» με την Μαρία Κίτσου στην Κύπρο
Πρόκειται για τη μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας ντε Μαρμπουά, που έμεινε γνωστή ως η Δούκισσα της Πλακεντίας.
H Δωδέκατη νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται ξανά στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ
Πρεμιέρα στις 6 Φεβρουαρίου
"Σ’ εσάς που με ακούτε" της Λούλας Αναγνωστάκη: Ανοίγει η προπώληση σήμερα
Tο έργο που σκηνοθετεί ο Θανάσης Γεωργίου ξεκινά παραστάσεις στις 23 Ιανουαρίου 2026
«Furry Tails: Ταξιδεύοντας με τα Ζώα του Κόσμου»: Μια πρωτότυπη μουσικο-αφηγηματική παράσταση από τον οργανισμό «Αθέρας»
Αυτές τις γιορτές, ετοιμαστείτε για το πιο τρελό, μουσικό ταξίδι!
Πέθανε ο Έλληνας ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
Έφυγε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και σταθερά παρόντες ηθοποιούς της ελληνικής σκηνής, σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από μάχη με σοβαρή ασθένεια.
Η αθηναϊκή παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά έρχεται Κύπρο
Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου
“Η Μέρα που η Νίνα Σιμόν Σταμάτησε να Τραγουδά” από τη Θεατρική Ομάδα Persona
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Συριο-λιβανέζας ηθοποιού Νταρίνα Αλ Τζουντί