Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2017
Ο Δήμος Γεροσκήπου, μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ποιοτική αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της Γεροσκήπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, οργανώνει για 23η κατά σειρά χρονιά τις εκδηλώσεις "ΙΕΡΟΚΗΠΙΑ", οι οποίες αποτελούν την κορωνίδα της πολιτιστικής του πολιτικής.
Οι εκδηλώσεις φέτος θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως τις 24 Σεπτεμβρίου και θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων του κοινού.
Σύμφωνα με το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ιεροκήπια 2017», η έναρξη περιλαμβάνει συναυλία-αφιέρωμα «Από το Βυζάντιο στο σήμερα», με τον τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση, ο οποίος «ξετυλίγει μια διαδρομή που μας ταξιδεύει» από το Βυζάντιο «στα ηχοχρώματα της δημοτικής μουσικής κι από τους δρόμους του λαϊκού τραγουδιού, στα έργα των μεγάλων μας συνθετών και τη σύγχρονη μουσική σκηνή».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης στιγμές από την προσωπική του δισκογραφία. Μαζί του η ανερχόμενη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Αναματερού και μια ομάδα εκλεκτών μουσικών, υπό τη διεύθυνση του Άδμητου Πιτσιλλίδη.
Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται θεατρική παράσταση από το Θέατρο «Διόνυσος» με το έργο «Ώρα καλή…» του Κωνσταντίνου Οδυσσέως σε σκηνοθεσία Ανδρέα Τσουρή, αλλά και το κουαρτέτο εγχόρδων Collegium Cyprium, που θα παρουσιάσει γνωστά ακούσματα από τον διεθνή κινηματογράφο.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οργανώνεται, επίσης, έκθεση με τίτλο «Loves me / Love me not» και οργανωτές τους «Knjiga U Centru», Υπουργείο Πολιτισμού Κροατίας, Δήμος Ζάγκρεμπ, Δήμος Γεροσκήπου, Cross Culture International Foundation Cyprus (CCIFC), Celebrating Pafos 2017. Θα εγκαινιαστεί, επίσης, το Πάρκο Μύθων και Γλυπτικής με οργανωτή το Pafos 2017 και το Δήμο Γεροσκήπου.
Από τις 9 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, δέκα Κύπριοι και ξένοι γλύπτες θα δημιουργήσουν επί τόπου έργα εμπνευσμένα από την ιστορία της πόλης, αφήνοντας πίσω τους τα σημάδια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017.
Η είσοδος του κοινού στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα 26 960 857, 26 960 867.
Σχετικά
Ένα εργαστήρι "Για τις γιαγιάδες μας" (Vol.2) από την ομάδα Γιασεμίν
Βιωματικό Εργαστήρι Kυανοτυπίας και Αφήγησης
Week Agenda: Τα 10 καλύτερα πράγματα που θα γίνουν στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Από τον Ζαμπέτα και τον Νταλάρα μέχρι φλαμένκο, θερινό σινεμά και ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, οι επόμενες μέρες φέρνουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εξόδους του Μαΐου
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!