Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2017
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας, αποκάλυψε ότι με την ανακοίνωση της δημιουργίας της μαρίνας της Αγίας Νάπας επιδεικνύεται καθημερινά ζωηρό ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην περιοχή, για να προσθέσει ότι καθημερινά μελετούνται πολλές προτάσεις.
Ωστόσο, σημείωσε πως η σοβαρότερη πρόταση, η οποία προέρχεται από ξένους επενδυτές, αφορά στη δημιουργία μίας δεύτερης πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στα όρια του Δήμου Σωτήρας.
Σημειώνεται ότι η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.
Εξάλλου, όπως είπε στο ΚΥΠΕ, ο σχεδιασμός για τη ριζική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Σωτήρας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ πρόσθεσε ότι με τις ενέργειες αυτές θα δοθεί νέα μορφή στην παραλιακή περιοχή της Σωτήρας, συμβάλλοντας έτσι και στη συνέχιση της ανάπτυξης της μαρίνας Αγίας Νάπας προς τα όρια της Σωτήρας.
Το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Σωτήρα
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Σωτήρας, η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και θα περιλαμβάνει 250 δωμάτια, εστιατόρια, σπα, καθώς επίσης πολυτελείς οικιστικές μονάδες.
Κατοχύρωση για «Κολοκάσι Σωτήρας» και «Κολοκάσι-Πούλες Σωτήρας»
Σε ερώτηση αν η κατοχύρωση των τοπικών προϊόντων “Κολοκάσι Σωτήρας” και “Κολοκάσι-Πούλες Σωτήρας” ως Πιστοποιημένα Προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης οδήγησε στην αύξηση της ζήτησης και της παραγωγής του προϊόντος, ο κ. Τάκκας είπε ότι “μετά την πιστοποίηση έχει αυξηθεί κατά πολύ η ζήτηση του προϊόντος με τα ανάλογα οφέλη προς τους παραγωγούς, αλλά και προς την ίδια τη Σωτήρα”.
Κληθείς να αναφέρει σε ποιες ενέργειες προβαίνει ο Δήμος για την προβολή του κολοκασιού, ο κ. Τάκκας είπε ότι ο Δήμος Σωτήρας επικεντρώνεται πλέον στην προώθησή του στο εξωτερικό, για να προσθέσει ότι ήδη έχουν συμμετάσχει σε γαστρονομική έκθεση στη Χάγη της Ολλανδίας, ενώ μελετούνται αρκετές προτάσεις συμμετοχής τους και σε άλλες εκθέσεις στο εξωτερικό.
Επιπρόσθετα, ο Δήμος Σωτήρας μελετά τη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων με ξένους δημοσιογράφους και σεφ.
Ανάπλαση της πλατείας της Σωτήρας
Για τους σχεδιασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην ανάπλαση της πλατείας της Σωτήρας, ο κ. Τάκκας είπε ότι “ήδη έχει ξεκινήσει από την ομάδα μελετητών ο σχεδιασμός της ανάπλασης, ενώ σύντομα θα προχωρήσουμε με πρόσκληση δημόσιας διαβούλευσης, κατά την οποία οι κάτοικοι της Σωτήρας, θα μπορούν να υποβάλουν δημόσια τις απόψεις τους”.
Σημείωσε ότι το έργο υπολογίζεται να ανέλθει στα 3 εκατομμύρια ευρώ, κόστος το οποίο με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, θα γίνουν προσπάθειες να καλυφθεί μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Άλλα αναπτυξιακά έργα
Επίσης, αναφέρθηκε και σε άλλα αναπτυξιακά έργα, που βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης στο πρόγραμμα του Δήμου Σωτήρας, λέγοντας ότι “ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα ανακατασκευής των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου Σωτήρας, η επέκταση του Δημοτικού Κοιμητηρίου Σωτήρας, η δημιουργία χάρτη για τις Εκκλησιαστικές Περιηγήσεις, καθώς και η μελέτη για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα ενώνει το Παραλίμνι με τη Σωτήρα και κατ’ επέκταση την Αγία Θέκλα.
Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Σχετικά

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία

Νέο μεγάλο ρεκόρ για το Squid Game στο Netflix
Η τρίτη σεζόν κατέλαβε την 1η θέση στα εβδομαδιαία Top 10 της πλατφόρμας σε 93 χώρες. Πρώτη φορά μια σειρά πετυχαίνει κάτι ανάλογο την πρώτη εβδομάδα προβολής της.

Olympo: Η νέα σειρά του Netflix που έχει προκαλέσει φρενίτιδα
Το “Olympo” είναι ήδη στη λίστα των δημοφιλέστερων σειρών του ελληνικού Netflix και σπάει ταμεία σε κάθε χώρα που προβάλλεται


Η Wizz Air (μόλις) ανακοίνωσε πτήσεις από τη Λάρνακα σε έναν νέο προορισμό
Νέο δρομολόγιο Wizz Air από Λάρνακα προς Tίρανα

Το “Maritime Cyprus 2025” επιστρέφει στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Ένα κορυφαίο γεγονός του διεθνούς ναυτιλιακού χώρου σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο

Καλοκαιρινές εξορμήσεις στο βουνό: 40+3 ορεινά χωριά για να ανακαλύψεις
Τι κι αν οι παραλίες ξεχειλίζουν από λουόμενους κατά την καλοκαιρινή περίοδο, για πολλούς το καλοκαίρι στο βουνό έχει άλλη χάρη!

Καιρός: Ανεβαίνει στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία με... βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κατεδαφίστηκε ιστορικό κέντρο δεξιώσεων στη Λευκωσία (vids)
Ήταν για δεκαετίες το σημείο αναφοράς της κοσμικής ζωής της Λευκωσίας

Οι top σεξουαλικές πόλεις του κόσμου – Η πιο «καυτή» πόλη της Ελλάδας τα σπάει και όχι μόνο τουριστικά
Τι κάνει μια πόλη… ακαταμάχητη;