Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2017
Η Αθηένου, η κωμόπολη της επαρχίας Λάρνακας, ετοιμάζεται να βάλει στο πιάτο μας τα πιο νόστιμα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, σε ένα απόλυτα γευστικό φεστιβάλ!
Ο λόγος για το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων με τίτλο "Η Αθηένου στο πιάτο σας", που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου.
Το φεστιβάλ θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσει όλη την ημέρα.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ ο Δήμος θα κεράσει όλους τους παρευρισκόμενους τοπικά προϊόντα και εδέσματα, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν και να λάβουν μέρος στην ετοιμασία τους, όπως παρασκευή με τον παραδοσιακό τρόπο ψωμιού και χαλουμιού.
Πρόθεση του Δήμου «είναι η εκμάθηση και η διάδοση της παράδοσης του τόπου μας μέσω βιωματικού τρόπου. Το Φεστιβάλ θα εμπλουτιστεί με ποικίλες πολιτιστικές και άλλες δράσεις όπως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για παιδιά, με στάσεις στις διατηρητέες οικοδομές του Δήμου, προετοιμασία φαγητού από σεφ, συμβουλές από Αθηενίτες διατροφολόγους, χοροί από τους Πολιτιστικούς Ομίλους του Δήμου και μουσικό πρόγραμμα».
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα προβληθεί η Αγρότισσα της Μεσαορίτικης γης, αφού η μέρα του Φεστιβάλ συμπίπτει με τη Μέρα της Αγρότισσας.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «μέσω της διοργάνωσης ο Δήμος στοχεύει στο να τονιστεί ο σημαντικός ρόλος της Αθηένου στην παραγωγή προϊόντων και στην ετοιμασία ποιοτικού φαγητού και να αναδειχθεί γενικότερα η τεράστια συνεισφορά της στην ανάπτυξη της κυπριακής γεωργίας και κτηνοτροφίας».
Αναμένεται επίσης «να προβληθεί η τεράστια προσφορά των παραγωγών της Αθηένου, μικρής και μεγάλης εμβέλειας. Ο Δήμος στοχεύει στην προσέλκυση ντόπιων και ξένων επισκεπτών και επιδιώκει όπως το Φεστιβάλ καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός».
Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι δωρεάν!
-
Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου
15 Οκτωβρίου 2017
Σχετικά

Το πρώτο Christmas Market του νησιού έρχεται και γνωρίζουμε τις ημερομηνίες
Ο απόλυτος προορισμός πριν τα Χριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους, που χωρίζεται σε 2 μέρη.

35 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου στην Κύπρο
Μπήκε ο Αύγουστος και το νησί γέμισε με φεστιβάλ, μουσική και υπέροχες εκδηλώσεις


Ζωντανή μουσική κάτω από τα αστέρια με πλούσιο μπουφέ και αγαπημένες μελωδίες
Λαϊκή – Ρεμπέτικη βραδιά στο Achna Lake Donkey Park

Ο Αύγουστος στον Δήμο Πάφου είναι γεμάτος εκδηλώσεις
Δες αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα

Η Βασιλική Χατζηαδάμου στην καλοκαιρινή χοροεσπερίδα της Λεμύθου
Όλες οι λεπτομέρειες για το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του χωριού


Στα Λεύκαρα θα στηθεί το (πιο μεγάλο) Street Food Party
Με φαγητό, ποτό και την πιο ανεβαστική μουσική

Μια μαγευτική νύχτα κάτω από τον έναστρο ουρανό, στο μουσείο Ελιάς, με δωρεάν μπίρα
Βλέπουμε τα πεφταστέρια του Αυγούστου, με καλή παρέα και μπίρα!

Ο Marky Mark, η επίσημη μασκότ του FIBA EuroBasket 2025, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην πλατεία
Γιορτάζουμε το FIBA EuroBasket 2025!

Ο Πολύστυπος έφτιαξε πρόγραμμα για το καλοκαίρι
Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό τον Αύγουστο

Καλοκαίρι στον Αγρό, με συναυλίες, παραστάσεις και πάρτι
Ένα πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων ετοίμασε για το καλοκαίρι ο Αγρός