Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2017
Το πρωτοπόρο στο είδος του στην Κύπρο Φεστιβάλ Animation γεννήθηκε στην Κυπριακή ύπαιθρο πριν από 16 χρόνια. Έκτοτε ταξιδεύει ανελλιπώς με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο σε μοναδικούς σε ομορφιά υπαίθριους χώρους της Κύπρου προσφέροντας μια ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία σε όλους όσοι το επισκέπτονται. Τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ συγκαταλέγεται στη λίστα των κορυφαίων του κόσμου. Στην φετινή του διοργάνωση για πρώτη φορά ταξιδεύει στη Λευκωσία, στον μαγευτικό χώρο της Αξιοθέας και παρουσιάζει μια επιλογή από τις σημαντικότερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά animation από όλο τον κόσμο. Τα προγράμματα του φεστιβάλ επικεντρώνονται σε μη εμπορικές ταινίες που παρουσιάζουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική ευαισθησία και που εκφράζουν τους σύγχρονους προβληματισμούς και αισθητικές της εποχής μας μέσα από το φακό των κυριοτέρων αντιπροσώπων του.
Το Φεστιβάλ διαθέτει Κυπριακό και Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, με διεθνή κριτική επιτροπή καθώς και παράλληλες δραστηριότητες όπως εκθέσεις, εργαστήρια, αφιερώματα, συναυλίες και παρουσιάσεις (master classes) από διεθνείς προσωπικότητες.
Η 16η διοργάνωση του Φεστιβάλ εστιάζει στην Ιαπωνία και σε συνεργασία με το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 και το EU JAPAN FEST διοργανώνει μια μεγάλη έκθεση σύγχρονης Ιαπωνικής Χαρακτικής στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία, έκθεση παραδοσιακής Ιαπωνικής Χαρακτικής Ukiyo-e στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια, καθώς και αφιέρωμα στο Ιαπωνικό ανεξάρτητο σινεμά Animation και έκθεση στο “θέατρο ένα” με έργα του σημαντικότερου αντιπροσώπου των ημερών μας στο ανεξάρτητο ιαπωνικό animation Koji Yamamura. Ο Yamamura θα είναι επίσης μέλος της διεθνούς κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.
Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών www.animafest.com.cy
Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 20.30
Την Παρασκευή 30/6 στις 20.00 η Τελετή Βράβευσης των νικητών και στην συνέχεια προβολή των βραβευμένων ταινιών
Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Αρχοντικό Αξιοθέας που φέτος γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας
Πληροφορίες:
Τετάρτη 28 - Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017
Αρχοντικό Αξιοθέας
Οδός Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία
Εισιτήριο €10/ €5
Εισιτήριο διαρκείας για όλες τις παραστάσεις €40
Κρατήσεις 22894531-2 (Δευτ-Παρ 09.30-13.30)
Τo ταμείο ανοίγει μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης
Σχετικά

Το θερινό σινεμά στην όμορφη αυλή της παλιάς Λευκωσίας, αρχίζει τις προβολές!
Ξεκινά ένα ακόμη καλοκαίρι κινηματογραφικών εμπειριών στον όμορφο θερινό κινηματογράφο της παλιάς πόλης

Η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη έχει ημερομηνία πρεμιέρας
«Ένα σύγχρονο καθαρόαιμο αστικό δράμα, με τραγικούς ήρωες και μοιραίους χαρακτήρες, σε έναν κόσμο γκρίζο και ναρκοθετημένο».

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Wicked: Μέρος Δεύτερο»
Η συνέχεια της ιστορίας φέρνει ξανά στην οθόνη τις Σίνθια Ερίβο και Αριάνα Γκράντε

Προβολή ντοκιμαντέρ για τα 60 χρόνια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο
Τη σκηνοθεσία του 50λεπτου ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους, υπογράφει η Λιάνα Κωνσταντίνου

Νικ Τζόνας: Θα υποδυθεί τον θρυλικό Πολ Στάνλεϊ στην βιογραφική ταινία των KISS
Ο δημοφιλής τραγουδιστής βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπογραφή για τον ρόλο

Το Adolescence μόλις έσπασε το ρεκόρ
Ξεπερνώντας την 4η σεζόν του Stranger Things στο Netflix

Ένα ακόμα υπέροχο θερινό σινεμά ανακοίνωσε το πρόγραμμά του
Καλοκαιρινές Βραδιές Κινηματογράφου με τα “Garden Screenings at Attikon” από το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του «Φρανκενστάιν» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Το τρέιλερ έκανε την πρεμιέρα του χτες στο TUDUM του Netflix και έχει προγραμματισμένη πρεμιέρα στις αίθουσες μέσα στον Νοέμβριο

Νέα εποχή και νέα πρόσωπα στο Harry Potter: Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη της σειράς του HBO
Επιλέχθηκαν μεταξύ 30.000 παιδιών. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Το σίκουελ του «Ο Διάβολος Φοράει Prada» έρχεται το 2026
Ο διάβολος (ακόμα) φοράει Prada και επιστρέφει δυναμικά στη μεγάλη οθόνη!

Και φέτος (στη Λεμεσό) θα βλέπουμε ταινίες ακούγοντας το κύμα
Το Starlit Screens ανακοίνωσε την επιστροφή του!

Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ του «Jurassic World:Rebirth»
Το έβδομο μέρος του επιτυχημένου franchise, πιάνει το νήμα της ιστορίας πέντε χρόνια αργότερα, από εκεί που το είχε αφήσει το «Jurassic World:Dominion».