Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου 2017
Το Όμοδος, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Λεμεοσύ, διοργανώνει φέτος για πρω΄τη φορά ένα πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον φεστιβάλ!
Ένα φεστιβάλ, που σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν με διαδραστικό τρόπο το χωριό, να περάσουν ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά τους, να διασκεδάσουν παρακολουθώντας υψηλού επιπέδου και αισθητικής θέαμα με μηδαμινό κόστος. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις ταβέρνες και τα καφενεία του χωριού, τα καταστήματα και ίσως επιλέξουν το Όμοδος και ως χώρο διαμονής.
Το ΟΜΟΥ Festival Omodos θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7, 8 και 9 Ιουλίου στο Όμοδος και το πρόγραμμμαμ θα περιλαμβάνει από ξενάγηση στους παραδοσιακούς φούρνους του χωριού, μουσκό ταξιδι στη μοσυική των Μάνου Χατζιδάκι και Βασίλη Τσιτσάνη με 5 μουσικούς, παράσταση/μουσικοχορευτικό δρώμενο με 2 μουσικά σχήματα και ομάδα χορού, θεματικό κυνήγι θησαυρού, δημιουργικό εικαστικό παιχνίδι στο πάρκο με θέμα την παράδοση, βιωματικό εργαστήρι κίνησης κ.ά.
Μπορείς να δεις αναλυτικά το πρόγραμμα στη σελίδα που έχουν δημιουργήσει στο Facebook.
Όλα όπως προμηνύουν ένα άκως ποιοτικό και παραδοσιακό φεστιβάλ!
Η έμπνευση...
Το τρίπτυχο φύση, πολιτισμός και παράδοση αποτέλεσε την αφόρμηση για τη δημιουργία και το κτίσιμο της ιδέας προσαρμοσμένο στη σύγχρονη πραγματικότητα.
Η ιδέα στην οποία βασίστηκε η υλοποίηση του φεστιβάλ «Ομού» είναι η δημιουργία μιας νέας προσέγγισης και κατ επέκταση οπτικής του υφιστάμενου θεσμού «φεστιβάλ» όπως αυτός πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε χωριά της Κύπρου. Πρόκειται ουσιαστικά για την αναπαράσταση μέρους της κουλτούρας και του πλούσιου πολιτισμού που έχει το χωριό μέσω δημιουργικών δράσεων ενταγμένα σε θεματικές ενότητες.
Πληροφορίες στο 70007475.
Σχετικά

Οι παγκοσμίου φήμης Chippendales που «ανάβουν» την Ευρώπη κάνουν μία στάση στην Κύπρο
Μια νύχτα γεμάτη ενέργεια, πάθος και αξέχαστη διασκέδαση

Δωρεάν εργαστήρια συγγραφής σεναρίου από τον Σταύρο Παμπαλή
Τα εργαστήρια διοργανώνονται από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας

Μέρες κεραμικής τέχνης και πηλού στην Αγία Νάπα
Ένα ακόμη σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Σεπτέμβριο

Ανακοινώθηκε το επόμενο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ σε ένα υπέροχο χωριό της Κύπρου
Με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό

Αποχαιρετάμε το κυπριακό καλοκαίρι με 20 υπέροχες εκδηλώσεις
Το υπόλοιπο του Αυγούστου γεμίζει με μουσική, πολιτισμό και δροσερές στιγμές σε όλη την Κύπρο

Έρχεται ένα μοναδικό καλοκαιρινό πάρτι γεμάτο μουσική, παιχνίδια και BBQ
Η Νεολαία Φρενάρους μας προσκαλεί για μεσημεριανό πάρτι

Κατακόκκινη Πανσέληνος, περίπατος και βραδιά γνωριμίας με μουσική στην Λεμεσό
Μια ξεχωριστή βραδιά στο παραλιακό πεζοδρόμιο

«Η μουσική συναντά τη γλυπτική», την Τρίτη στον παραλιακό του Πρωταρά
Συνεχίζεται την Τρίτη 19 Αυγούστου ο κύκλος εκδηλώσεων «Η μουσική συναντά τη γλυπτική»

«Τα καλοκαίρια μας μικρά κι ατέλειωτοι χειμώνες»: μουσικοχορευτική παράσταση, με καλό σκοπό
Φιλανθρωπική εκδήλωση, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν για την υποστήριξη μαθητών και φοιτητών από τις πυρόπληκτες κοινότητες της Ορεινής Λεμεσού.

3 πράγματα για να κάνεις σήμερα Δευτέρα στο χωριό
Τα χωριά που συνεχίζουν και σήμερα τις εκδηλώσεις τους

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά

Το πιο ανεβαστικό πάρτι, επιστρέφει "Μες τες Στράτες" του Καλοπαναγιώτη
Ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο πάρτι μες στη στράτα με λαϊκή μουσική