Things to Do , Προσεχώς

4 φεστιβάλ για το απόλυτο φρούτο του Ιούνη

Τέσσερα χωριά της ορεινής Κύπρου αποθεώνουν με ξεχωριστές εκδηλώσεις και γιορτές το κεράσι

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2017

Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το οποίο καλλιεργείται στις ορεινές περιοχές της Κύπρου, το κεράσι απέκτησε όχι ένα, ούτε δύο αλλά 4 διαφορετικά φεστιβάλ σε 4 πανέμορφα χωριά της ορεινής Κύπρου όπου το βρίσκουμαι σε αφθονία. Κάνε πρόγραμμα και τον Ιούνιο πάρε την παρέα για να επισκεφτείτε ένα από τα 4 φεστιβάλ κερασιού και γιατί όχι και τα 4.

Γιορτή Κερασιού στον Κάμπο της Τσακίστρας
Κυριακή 4 Ιουνίου

Ο Κάμπος της Τσακίστρας είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα νόστιμα κεράσια τους και τις ανθισμένες του κερασιές κάθε χρόνο την άνοιξη. Για άλλη μία χρονιά το γραφικό χωριό των βουνοπλαγιών του Κύκκου αποθεώνει το αγαπημένο μας φρούτο το κεράσι με μία μεγάλη γιορτή στην κοινότητα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην πλατεία του χωριού, από τις 12.00 μέχρι και τις 16.00. Σε όλους τους παρευρισκόμενους θα δίνονται δωρεάν κεράσια για δοκιμή. Ακόμα οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αγοράσουν φρεσκοκομμένα κεράσια, πάστες και διάφορα άλλα γλυκά, σε πολύ χαμηλές τιμές. Το φαγοπότι δεν θα λείπει από τη Γιορτή του Κερασιού, καθώς με μια μικρή χρέωση θα μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακό φαγητό. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 22942450.

Γιορτή Κερασιού στην Πλατανιστάσα
Σάββατο 10 Ιουνίου

Η κοινότητα της Πλατανιστάσας διοργανώνει και φέτος τη δική της γιορτή του κερασιού που φέτος συμπληρώνει 38 χρόνια ζωής και αποτελεί ίσως την μακροβιότερη γιορτή φρούτου στην Κύπρο. Η μεγάλη γιορτή θα ξεκινήσει στην πλατεία του χωριού στις 20.30. Τη γιορτή διοργανώνει το σωματείο Αχιλλέας Πλατανιστάσας και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φρεσκοκομμένα κεράσια, πάστες και διάφορα άλλα γλυκά κ.ά.

1ο Φεστιβάλ Κερασιού στον Πεδουλά
Σάββατο 10-Κυριακή 11 Ιουνίου

Μία από τις πιο φημισμένες κοινότητες για τα κεράσια της, ο Πεδουλάς, διοργανώνει φέτος τον Ιούνιο το πρώτο της φεστιβάλ αφιερωμένο στο απόλυτο φρούτο του Ιούνη, το κεράσι. Το 1ο Φεστιβάλ Κερασιού, θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου, και σ' αυτό πέρα από τα ζουμερά κεράσια του χωριού, θα διοργανωθεί και έκθεση παραδοσιακών προϊόντων. Το φεστιβάλ διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά και ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πεδουλά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μέρα Κερασιού στις Τρεις Ελιές
Κυριακή 18 Ιουνίου

Μία ακόμη γιορτή αφιερωμένη στο κεράσι θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Τρεις Ελιές της επαρχίας Λεμεσού, την Κυριακή 18 Ιουνίου από τις 10.00-18.00. Η "ημέρα αφιερωμένη στα κεράζια" διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Τριών Ελιών και περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα: 10.00-15.00: Παζαράκι στην αυλή του σχολείου με τοπικά προιόντα και σνακ/φαγητό. Το Κ.Σ. θα κερνά κεράζια Τρεισελιωτικα. 11.00-13.00: Κερασοδημιουργίες με τον Σεφ Στέφανο. Το Σπιτικό το Άρχοντα φιλοξενεί τον γνωστό σε όλους σεφ στην αυλή του, για παρουσίαση αποκλειστικών του συνταγών με κεράζια. 15.00-18.00: Επισκέψεις σε οικολογικά αγροκτήματα του χωριού. Σημείο εκκίνησης η αυλή του σχολείου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close