Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα burger του San Pedro δεν παίζονται

Ανακαλύψαμε την ιστορία πίσω από τη δημιουργία του πιο φημισμένου μπεργκεράδικου της Λάρνακας

Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2017

Ποιος δεν αγαπάει το street food και πιο συγκεκριμένα τα λαχταριστά, ζουμερά burger με διάφορες γευστικές σάλτσες, ντοματούλα, μπέικον, αβγό και τηγανητές πατατούλες. Αν σου έτρεξαν τα σάλια σου έχω μία πολύ καλή πρόταση ποιοτικού street food από ένα μικρό μαγαζάκι της Λάρνακας.

Το San Pedro δεν είναι απλά ένα ακόμη street food bar! Όχι! Το San Pedro στη Λάρνακα είναι η επιτομή της gourmet προσέγγισης και ποιοτικής παραγωγής burger. Και η ιστορία των πιο νόστιμων, ίσως, burger που έχει δοκιμάσει στην Κύπρο μέχρι σήμερα έχει κάπως έτσι…

Από το San Pedro του Λος Άντζελες στην καντίνα της Λάρνακας
Ο Άντρος, μάγειρας στο επάγγελμα, δούλεψε για αρκετά χρόνια στη Βρετανία και σε πολλά μαγαζιά όπου απέκτησε μεγάλη εμπειρία στις κουζίνες εστιατορίων της Αγγλίας και Κύπρο. Όταν στη ζωή του μπήκε ο γάμος ακολούθησε ένα μεγάλο ταξίδι για τον μήνα του μέλιτος στις ΗΠΑ με τη σύζυγό του το οποίο έμελλε να αλλάξει και την επαγγελματική του ζωή.

Εκεί, βρέθηκε στο Λος Άντζελες όπου στην περιοχή San Pedro γνώρισε την πραγματική φιλοσοφία του burger που δεν είναι άλλη από την ποιότητα του βοδινού κρέατος, η παρασκευή του με 100% βοδινό κιμά, αλάτι και πιπέρι. Ο Άντρος, εντυπωσιασμένος τόσο από τον τρόπο εργασίας των μπεργκεράδικων εκεί στο Λος Άντζελες που δοκίμασε εκεί κράτησε στο μυαλό του αυτές τις εικόνες και τις γεύσεις έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του να δημιουργήσει κάτι τέτοιο δικό του στην καντίνα.

Μετά την γέννηση του γιού του Πέτρου, δημιούργησε αργότερα μία υπερλουξ καντίνα του δρόμου που βρισκόταν στην Πιαλέ Πασά βαφτίζοντάς την San Pedro.

Η νέα στέγη του San Pedro
H φήμη των νόστιμων burger του San Pedro κυκλοφόρησε σε όλη την Λάρνακα φτάνοντας και στα δικά μας αυτιά εδώ στο Check In. Τότε, είχαμε την ευκαιρία να τα γευτούμε από την καντίνα της Πιαλέ Πασά. Η μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν τα burger του Άντρου των οδήγησαν τον περασμένο Ιούνιο να φτιάξει το δικό του πλέον χώρο φτιάχνοντας τα φημισμένα burger του. Το μαγαζί θα το βρεις κοντά στον κυκλικό κόμβο που βρίσκεται το γήπεδο της Νέας Σαλαμίνας στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού στη Λάρνακα.

Όλα homemade
Σήμερα, όλοι μιλάνε για την νοστιμιά και την ποιότητα των burger του San Pedro. To μενού περιλαμβάνει 6 burger με βοδινό κιμά και 1 πολύ ιδιαίτερο με κοτόπουλο. Η επιτυχία αυτή δεν έχει μυστικά αφού έχει να κάνει με την αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων του μαγαζιού. Η σημασία δίδεται φυσικά στις λεπτομέρειες και στην ποιότητα της πρώτης ύλης. 100% κυπριακό βοδινό κρέας, homemade σάλτσες, τίποτα από κατάψυξη εκτος απο τα homemade παγωτά και φρέσκιες τηγανητές πατάτες από την Κύπρο.

Πρέπει να δοκιμάσεις…
Το San Pedro Burger με homemade σάλτσα μουστάρδας με αγγουράκι τουρσί, καραμελωμένα κρεμμύδια, αβγό και μπέικον αν επιθυμείς ή το BBKing Burger εμπνευσμένο από τον γνωστό τραγουδιστή. Πρόκειται για burger με μπέικον και blue cheese σάλτσα. Ακόμα, αν θέλεις κάτι πιο hot υπάρχει η επιλογή του Campfire Burger με καυτές πιπεριές chippotle και το πιο smooth το Texas BBQ.

To μαγαζί προσφέρει Take Away & Delivery (24105090), διαθέτει μερικά τραπεζάκια για dine in και αγαπάει την ροκ μουσική. Διότι όπως ακριβώς οι ίδιοι έτσι ροκάρουν και τα burger τους.

Sponsored Content

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close