Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2017
Ο Καλοπαναγιώτης, αποτελεί πλέον μία κοινότητα πρότυπο στην Κύπρο που τα τελευταία χρόνια προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Τόσο τα αναπτυξιακά έργα που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό αλλά και η παρακίνηση των κατοίκων να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και η διατήρηση της γραφικότητας του χωριού κατατάσσουν τον Καλοπαναγιώτη πολύ ψηλά στις προτιμήσεις μας.
Πρόσφατα, πληροφορηθήκαμε πως ο Καλοπαναγιώτης θα πρωταγωνιστήσει και πάλι αφού έχει επιλεγεί ως ο χώρος διεξαγωγής μίας μεγάλης παγκύπριας γιορτής/φεστιβάλ με θέμα το μέλι. H πρωτοβουλία για τη πραγματοποίηση αυτή της διοργάνωσης ανήκει στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους και όπως φαίνεται πρόκειται για μία πολύ καλά οργανωμένη προσπάθεια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μαθαίνουμε πως στόχος της διοργάνωσης αυτή που θα έχει να κάνει με όλα όσα αφορούν με το μέλι, από τη μέλισσα μέχρι τα διάφορα υποπροϊόντα και καλλυντικά είναι κυρίως η περαιτέρω εκπαίδευση των καταναλωτών για τον σημαντικό αυτό τομέα της Μελισσοκομίας στην Κύπρο, και εξαιτίας των απεριόριστων δυνατοτήτων που παρουσιάζει σήμερα ο χώρος αυτός.
Σημείωσε πως τόσο ο Καλοπαναγιώτης όσο και η ευρύτερη περιοχή της Μαραθάσας έχει άμεση σχέση και ιστορικά με την παραγωγή μελιού και την ανάπτυξη της μελισσοκομίας αφού αναφέρεται και ως Μυριανθούσα Γη.
Σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες αλλά και λεπτομέρειες για όλες τις επιμέρους εκδηλώσεις του φεστιβάλ, αλλά και το ακριβές όνομά τους αφού όπως μαθαίνουμε οι διοργανωτές επιθυμούν να δώσουν μία σύγχρονη ματιά και φρεσκάδα στην όλη διοργάνωση που αυτή θα ξεκινά από την ονομασία αυτής της γιορτής για το πιο γλυκό προϊόν που μας προσφέρει η φύση.
Σχετικά

Αυτή είναι η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο
Πολλές πόλεις είναι πανέμορφες, άλλες όμως, όπως αυτή η πόλη, έχουν χάσει ομορφιά εξαιτίας του ανεξέλεγκτου τουρισμού.

O Πάπας Φραγκίσκος αγκαλιά με την ιστορία - Ο βίος και η πολιτεία του - Από πορτιέρης και επιστάτης, Πάπας
Η Αργεντινή αποχαιρετά τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Πάπα που συνδέθηκε με τις φτωχογειτονιές της, ακόμα κι αν αυτός δεν επέστρεψε ποτέ ως ποντίφικας

Τα πιάτα που λάτρευε ο Πάπας Φραγκίσκος -Από αργεντίνικη κουζίνα μέχρι αυθεντική ρωμαϊκή πίτσα
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών μετά από μάχη με την πνευμονία ενώ σήμερα κηδεύεται στο Βατικανό

Σήμερα κηδεύεται ο Πάπας Φραγκίσκος
Στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει η τελετή - Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι θα βρεθούν στην κηδεία

Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό Eurovision Cocktail Party με τον Theo Evan
Τον εκπρόσωπο της Κύπρου στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Το αρχαιότερο ξενοδοχείο της Κύπρου άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από ριζική ανακαίνιση
Το New Helvetia που επέστρεψε ανανεωμένο και 96 χρόνια ιστορίας

Με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες διαμορφώνεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Πρώτες εικόνες από το σπίτι του Big Brother που την Κυριακή επιστρέφει στο Σίγμα
Πρεμιέρα την Κυριακή 27 Απριλίου στις 21.00

10 γοητευτικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Μάιο
Από τα νορβηγικά φιόρδ μέχρι τις οάσεις του Μαρόκο, οι ιδανικότεροι προορισμοί του τελευταίου μήνα της άνοιξης

10 road trip για την αργία της Πρωτομαγιάς
Η ημέρα της 1ης Mαΐου έφτασε και μας δίνει την καλύτερη αφορμή για εξόρμηση
