Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2017
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλοπαναγιώτη σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αποδήμων διοργανώνουν για το Πάσχα ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και μας καλούν να επισκεφθούμε το χωριό και να γιορτάσουμε το Πάσχα σε μια κατανυχτική ατμόσφαιρα, να διασκεδάσουμε, να παίξουμε, να φάμε λουκουμάδες και όχι μόνο!
Συγκεκριμένα:
Μεγάλη Παρασκευή:
10:00 π.μ. Στόλισμα Επιταφίου
7:00 μ.μ. Ο ιερέας με μέλη της κοινότητας και της χορωδίας θα ψάλλει τον Επιτάφιο Θρήνο. Τον Επιτάφιο θα πλαισιώνει Στρατιωτικό Άγημα. Ακολούθως θα γίνει περιφορά του Επιταφίου από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας προς τη Μονή Λαμπαδιστή.
Άγιο και Μεγάλο Σάββατο:
9:00 π.μ. Μάζεμα ξύλων για το άναμμα της παραδοσιακής Λαμπρατζιάς.
9:30 π.μ. Κατασκευή ομοιώματος του Ιούδα στην οικία του Κούλη Κακουλλή (δρόμος δημοτικού σχολείου)
11:00 π.μ. διαπόμπευση του Ιούδα και τοποθέτηση του στο χώρο της Λαμπρατζιάς.
2:00 μ.μ. Επίσκεψη στα ακραία φυλάκια της περιοχής μας για να επιδοθούν μικρά πασχαλινά δώρα στους εθνοφρουρούς.
3:00 μ.μ. Βάψιμο αυγών στην κατοικία της γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου Φρογγαλάτου 9. Υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Μονή Λαμπαδιστή από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσύλημα.
Δευτέρα του Πάσχα:
3:00: μ.μ. Παραδοσιακά παιχνίδια στο προαύλιο της Μονής Λαμπαδιστή. (Ζίζιρος, Σακουλοδρομίες, Αυγοδρομίες, Σχοινί και πολλά άλλα) Θα προσφερθούν κρασί, ζιβανία, ξηροί καρποί , κόκκινα αυγά, φλαούνες.
6:00 μ.μ. Προσφορά λουκουμάδων στο Κιόσκι του κ. Λάμπρου Λάμπρου παρά το ενετικό γεφύρι δίπλα στο ποτάμι. Ελάτε να αναβιώσουμε παραδοσιακά έθιμα, να τσουγκρίσουμε κόκκινα αυγά και να ανταλλάξουμε ευχές τις άγιες τούτες μέρες.
Άλλες διοργανώσεις:
Κυριακή του Πάσχα (βράδυ): ΚαφεΟίνος μουσική από τα αδέλφια Ξάνθου Η ταβέρνα "Το Παλαιό Σινεμά" θα είναι ανοικτή τη Δευτέρα του Πάσχα με παραδοσιακή σούβλα και οβελία .
Σχετικά
The Jolly Road: Το πιο φωτεινό Christmas Market της Λευκωσίας έρχεται!
Μπαίνουμε στο κλίμα των γιορτών με μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πρωτεύουσα
Τις Κυριακές στο Φοινί φτιάχνουν Φοινιώτικο παλουζέ
Για τελευταία Κυριακή, πάμε στο χωριό για ζεστό παλουζέ
Προτιμώ να περπατήσω παρά να πιώ και να οδηγήσω...
Η Λεμεσός λέει όχι στην οδήγηση υπό αλκοόλ
H καρδιά του Taekwon-do, χτυπά αυτόν τον Νοέμβριο στην Κύπρο
Η Λεμεσός φιλοξενεί την εκδήλωση για τα 60 χρόνια του αθλήματος στην Ευρώπη
Αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την Ελένη Ξένου εμπνέεται από τα ίχνη και τις γραμμές
Σε έναν καινούριο υπέροχο χώρο στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πάχνα, ανακοίνωσε ημερομηνίες
Όλα όσα ετοιμάζει το χωριό της Λεμεσού
Το Κοιλάνι μεταμορφώνεται φέτος σε ένα «Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό»
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το Όμοδος ανακοίνωσε τριήμερο Christmas Market
Τριήμερο με άρωμα Χριστουγέννων στο Όμοδος!
Winter Wonderland by Hadjikostas: Το πιο μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό της χρονιάς θα στηθεί στην ορεινή Λευκωσία!
Ζήστε τη μαγεία των γιορτών στο ειδυλλιακό Κτήμα Χατζηκώστα, στην περιοχή Ευρύχου της επαρχίας Λευκωσίας
Στη Λεμεσό... θέλουν να κάνουν την πόλη τους καλύτερη
Εξ ου και την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου διοργανώνουν την Ημερίδα «Κοινωνία για όλους σε μια πόλη για όλους»
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παραδοσιακού Χορού θα γίνει στην Κύπρο τον Νοέμβριο
Θέμα του «Ο Παραδοσιακός Χορός στην Επιστημονική Σφαίρα του 21ου Αιώνα»
53 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Από φεστιβάλ και συναυλίες μέχρι θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και αποδράσεις στη φύση