Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

22 υπέροχες ιδέες για το weekend που έρχεται

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά event του σαββατοκύριακου, που δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2017

Γεμάτο είναι κι αυτό το σαββατοκύριακο από πλευράς πολιτιστικών δρώμενων (θεατρικές παραστάσεις, μουσικά live, εικαστικά κ.ά.) στην Κύπρο.

Στο κείμενο που ακολουθεί, επιλέξαμε όπως πάντα, ορισμένα απ' όσα συμβαίνουν αυτήν την Παρασκευή 7 καθώς και το σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου και σου τα προτείνουμε μιας και αξίζει να τα παρακολουθήσεις!

 

Φεστιβάλ Μεσαιωνική Λευκωσία
Θυμάσαι πέρσι τον Οκτώβριο που η Λευκωσία είχε βάλει τα Μεσαιωνικά της για να μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο; Το τριήμερο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά πέρσι, με τίτλο «Μεσαιωνική Λευκωσία», σκοπό είχε να μας υπενθυμίσει τη μεσαιωνική ιστορία της Λευκωσίας.
Με συμπόσιο, διάλεξη, ξεναγήσεις και ένα γκαλά, οι διοργανωτές πέρσι επιδίωξαν να μεταφέρουν για λίγο στο κοινό την ατμόσφαιρα της Μεσαιωνικής Λευκωσίας αλλά και να δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτό το κομμάτι της πόλης.
Το φεστιβάλ που αποτελεί ένα ταξίδι στα χρόνια από τον 11ο μέχρι τον 16ο αιώνα, διοργανώνεται και φέτος, λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις 6-9 Απριλίου.
Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, όμως αναμένεται και φέτος πολύ ενδιαφέρον.
Πέμπτη 6 - Κυριακή 9 Απριλίου. Ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ

 

Terra Mediterranea: In Action
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 παρουσιάζει στη Λευκωσία και Πάφο έκθεση σύγχρονης τέχνης, συνέδριο και σειρά από παράλληλες δράσεις με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών από την Κύπρο και τον διεθνή χώρο. Το πρότζεκτ επιδιώκει να ανιχνεύσει, να διερευνήσει και να παρουσιάσει την άποψη σύγχρονων καλλιτεχνών γύρω από το σημερινό γενικευμένο τοπίο οικονομικής, πολιτικής, θρησκευτικής, κοινωνικής, αλλά και βαθύτατα υπαρξιακής κρίσης ταυτότητας μέσα από μια μεσογειακή ματιά, πολιτική και συνάμα ποιητική. Στην Πάφο θα παρουσιαστούν εικαστικές εγκαταστάσεις σε χώρους ιστορικού, αρχαιολογικού, εθνολογικού και κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος, προβάλλοντας τη συνάντηση των πολιτισμών του παρελθόντος και του παρόντος. Οργάνωση: Ίδρυμα Πιερίδη. Επιμέλεια: Δρ Γιάννης Τουμαζής.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες και θεωρητικοί: Ana Adamović, Marwa Arsanios, Banu Cennetoğlu και Ruth Keshishian, Βassam El Βaroni, Silvia Giambrone, Hackitectura, Elizabeth Hoak-Doering, Ελένη Καμμά, Serap Kanay, Nurtane Karagil, Mahmoud Khaled, Ζήσης Κοτιώνης, Κυριακή Κώστα, Mona Marzouk, Παναγιώτης Μιχαήλ σε συνεργασία με Pascalle Burton, Isabel Carvalho, Peter Eramian, Erden Kosova, Flavia Malusardi, Ιορδάνη Παπαδόπουλο, Christopher Rey Pérez, Μαρία Πετρίδη και Liv Strand, Σοφία Μπέμπεζα, Yael Navaro-Yashin και Emrah Gokdemir, Erkan …zgen, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Δέσπω Πασιά και Αντώνης Χατζηκυριάκου, Πόλυς Πεσλίκας, Αλέξανδρος Πισσούριος, Ran Slavin, Νεωτερισμοί Τουμάζου, Paola Yacoub και Michel Lasserre, Λία Χαράκη, Μαριάννα Χριστοφίδη.
NiMAC Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσία, Eγκαίνια: 7 Απριλίου 2017, 20:00. Διάρκεια: 7 Απριλιου - 29 Ιουλίου και 5 Σεπτεμβρίου - 25 Νοεμβρίου 2017

 

Έκθεσης Φωτογραφίας του Γιώργου Μαυρουδή
Ο Γιώργος Μαυρουδής, είναι νατουραλιστής, επαγγελματίας διοργανωτής σαφάρι στην Ανατολική Αφρική και αναγνωρίστηκε στην ετήσια δημοσίευση του Travel & Leisure του 2008, για την προσφορά ενός από τα "100 πιο Υπέροχα Ταξίδια του 2008". Παράλληλα είναι πρόξενος της Κύπρου στην Τανζανία. Το πάθος του για τη φωτογραφία είναι αυταπόδεικτο και πηγάζει στις φωτογραφίες του που τονίζουν την εκτίμησή του για τη βιοποικιλότητα της Ανατολικής Αφρικής, τη στενή του σχέση με τους ανθρώπους και τις φυλές της, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της περιοχής.
Το οδοιπορικό της φωτογραφίας που θα παρουσιάσει η Έκθεση θα ταξιδεύσει τον κάθε ένα που θα παρευρεθεί εκεί σε εικόνες, χρώματα και τοπία, πρωτόγνωρα, μαγευτικά εφάμιλλο με ένα ταξίδι κάτω από τον Ουρανό της Αφρικής. Το ταξίδι μετουσιώνεται σε προσφορά αφού τα έσοδα της Έκθεσης θα διατεθούν στο Ίδρυμα Θεοτόκος.
Πρασκευή 7-Κυριακή 9 Απριλίου, Γκαλερί Μορφή, Λεμεσός. Πληρ. 25 378733.

 

Η Ηρώ επιστρέφει στο Vinylio
Η Ηρώ επιστρέφει στο Vinylio Wine etc τον προσεχή Απρίλιο, φέρνοντας μαζί της έναν νέο δίσκο κι ένα "ακουστικό" πρόγραμμα με αναφορές πολυποίκιλες σε διαφορετικές δεκαετίες, σε διαφορετικά είδη, σε πολλές γλώσσες, αλλά με μία αίσθηση. Αυτήν της ... «Αrtista».
Με τραγούδια που η ίδια έχει αγαπήσει πολύ μέσα στα χρόνια και υψηλούς "προσκεκλημένους", όπως η Έλλη Λαμπέτη, η Whitney Houston, ο Γιώργος Μαρίνος, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Στέφανος Κορκολής, η Yasmin Levy, η Μαρινέλλα, ο Μίμης Πλέσσας και άλλοι πολλοί, η Ηρώ είναι έτοιμη να μοιραστεί με το αγαπημένο της κοινό συναισθήματα και μυστικά - όπως άλλωστε κάνει τόσα χρόνια.
Παρασκευή 7 Απριλίου, Vinylio Wine etc, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 99300430.

 

Απόστολος Ρίζος
Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του νέου του album με τον τίτλο '6' , το οποίο καταγράφηκε ως μια από τις καλύτερες δισκογραφικές προτάσεις της χρονιάς, ο Απόστολος Ρίζος ταξιδεύει στην Κύπρο για μία δυναμική μουσική εμφάνιση στη Λευκωσία, στη μουσική σκηνή DownTown, την Παρασκευή 10 Απριλίου.
Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής που συντονίζει το κοινό του με τις ερμηνείες και τη σκηνική του παρουσία, έχει στήσει μια μουσική πρόταση που εξαφανίζει τα μουσικά σύνορα και αναδεικνύει την ίδια την ουσία των τραγουδιών.
Τα αγαπημένα τραγούδια από την παλιότερη προσωπική του δισκογραφία αλλά και από το πρόσφατο album '6' (Τι να θυμηθώ, Να' μαστε μαζί, Σ' αυτή τη χώρα, Το ψάρι) συνομιλούν ανατρεπτικά με τον Βαμβακάρη, τον Λοΐζο, τον Χατζιδάκι, τον Τσιτσάνη, τον Περίδη, τον Μικρούτσικο, τον Θ. Παπακωνσταντίνου, τον Ζούδιαρη, τον Καζαντζή, τον Ζερβουδάκη, τον Αλκαίο, τον Ελευθερίου, τη Νικολακοπούλου.
Με άλλους δύο μουσικούς δεξιοτέχνες επί σκηνής, δημιουργούν έναν μουσικό κόσμο που δονείται από ρυθμό και συναίσθημα. Ηλεκτρικό κοντραμπάσο, loops, drums και ο ίδιος ο Απόστολος Ρίζος με την ακουστική του κιθάρα και μια φυσαρμόνικα, θα μας κερδίσουν στη σκηνή του DownTown!
Παίζουν: Θοδωρής Κουέλης / ηλεκτρικό κοντραμπάσο, loops, 
Dr. Momo / τύμπανα, κρουστά, Απόστολος Ρίζος / κιθάρες, φυσαρμόνικα.
Επιμέλεια Παραγωγής: Menta Art Events.
Παρασκευή 7 Απριλίου, DownTown, Λευκωσία, 22.00. Πληρ. 99810011.

 

Ο Καραγκιόζης
Η παράσταση «Ο Καραγκιόζης», η οποία διακρίθηκε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μονοδράματος και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον ανάλογο Διεθνή Διαγωνισμό του Pafos2017, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου, για τρεις παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον Ιούνιο.
Με αυτή την ευκαιρία θα δοθούν άλλες δύο παραστάσεις στο «σπίτι» της παράστασης, το Ίδρυμα ARTος στους Αγίους Ομολογητές στην Λευκωσία, την Παρασκευή και το Σάββατο, 7 και 8 Απριλίου.
Πρόκειται για το διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου «Ο Καραγκιόζης», δραματοποιημένο από τους δύο Κύπριους συντελεστές της παράστασης: ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους ενσαρκώνει το τραυματισμένο αγόρι με το ομώνυμο παρατσούκλι, και ο Ανδρέας Αραούζος σκηνοθετεί. Το διήγημα συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή διηγημάτων της Κιτσοπούλου «Μεγάλοι Δρόμοι», 2010.
Η ιστορία αποτελεί μια ιδιαίτερα διεισδυτική ματιά στην παιδική ηλικία αυτή που όλοι ανεξαιρέτως κουβαλάμε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Σκιαγραφείται η πορεία του ήρωα, από την παιδική ηλικία μέχρι την πατρότητα, αποκαλύπτοντας τραύματα του ψυχισμού του τα οποία προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος αυτά τα τραύματα να εξωτερικευτούν με καταστροφικές συνέπειες...
Με αυτή τη θεατρική παράσταση μεταφέρεται η σπαραχτική συγγραφή σε δραματικό λόγο και ζωντανεύει η ψυχοσύνθεση του λογοτεχνικού ήρωα. Το έργο και η παράσταση φωτίζουν κάποιες σκοτεινές ρίζες της προσωπικότητάς μας.
Η παράσταση διαρκεί 45 λεπτά και είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 χρονών.
Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Απριλίου 2017, Ίδρυμα ARTος, Λεωφ. Αγ. Ομολογητών 64, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια: €10. Κρατήσεις στο 7000 1140 | alpha@alphasquare.com.cy

 

Φεστιβάλ Γνώσης 2017
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το 52ο καλύτερο νέο Πανεπιστήμιο παγκοσμίως (THE World University Rankings), ανοίγει τις πύλες του και προσκαλεί το κοινό στο 1ο Φεστιβάλ Γνώσης.
Οι συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από το ακαδημαϊκό προσωπικό των Τμημάτων και να ενημερωθούν σε βάθος για τα προγράμματα σπουδών που τους ενδιαφέρουν, καθώς και τις ευκαιρίες εργοδότησης και σταδιοδρομίας. Οι παρουσιάσεις των προγραμμάτων σπουδών θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 8 Απριλίου και την Κυριακή, 9 Απριλίου 2017 από τις 11:00 μέχρι 13:00 στο κτίριο ΧΩΔ02, δίπλα από το Αθλητικό Κέντρο στην Πανεπιστημιούπολη.
Περαιτέρω θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης, τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια, τους χώρους φοιτητικών δραστηριοτήτων, τα εστιατόρια, καθώς και τις φοιτητικές εστίες.
Καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα λειτουργεί και Ενημερωτική Έκθεση με σταθμούς πληροφόρησης, οι οποίοι θα είναι στελεχωμένοι από ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό των Τμημάτων και των Υπηρεσιών, το οποίο θα παρέχει πληροφόρηση για όλα τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών και τις ευκαιρίες μελλοντικής απασχόλησης των αποφοίτων, καθώς και για θέματα φοίτησης όπως είναι η στέγαση, οι διαθέσιμες υποτροφίες, η σταδιοδρομία, οι οικονομικές διευκολύνσεις, η φοιτητική ζωή, οι αθλητικές δραστηριότητες και η κοινωνική και ψυχολογική στήριξη.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γνώσης 2017 θα πραγματοποιηθούν επίσης οι εξής δράσεις: Παιδική γωνιά, τουρνουά Futsal και συναυλίες των Windcraft band, Φάλτσα Όνειρα, Prospectus, και Γιάννη Αγγελάκα
Οι ημέρες γνωριμίας θα πραγματοποιηθούν στις 7,8 και 9 Απριλίου μεταξύ των ωρών 11:00-18:00 , στο Αθλητικό Κέντρο στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1,Αγλαντζιά). Πληροφορίες http://festivalgnosis.ucy.ac.cy, τηλ. 22894021 & 22894065. Είσοδος ελεύθερη.

 

Νότης Σφακιανάκης
Ο Νότης Σφακιανάκης σε δύο live εμφανίσεις θα μας χαρίσει στιγμές όπως ποτέ άλλοτε στο Pavilion Hall.
Μια live εμφάνιση που θα χαρίσει στιγμές διασκέδασης όπως παλιά, από έναν τραγουδιστή με μεγάλο ρεπερτόριο και με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από το ευρύ κοινό.
Παρασκευή 8 & Σάββατο 8 Απριλίου, Pavilion Hall, Λευκωσία, 23.00-04.00, €700 μέχρι €1000 ελάχιστη χρέωση για 1o & 2ο διάζωμα (περιλαμβάνει 10 εισιτήρια & 3 μπουκάλια Premium Whisky ή Vodka), €60 για 3ο διάζωμα το άτομο και oe50 για εξώστη (στο 3ο διάζωμα και στον εξώστη τα εισιτήρια περιλαμβάνουν ένα μπουκάλι ουίσκι ή βότκα ανά 4 άτομα, €30 στο μπαρ με ένα ποτό). Πληρ. 22322222.

 

Ένα παζαράκι με σπάνιους δίσκους και πικάπ
Αν έχεις ώρα και διάθεση για ψάξιμο, τότε το Σάββατο 8 Απριλίου πήγαινε στο Moondog's στη Λευκωσία, όπου για πρώτη φορά διεξάγεται VINYL FAIR.
Εκεί τη συγκεκριμένη μέρα, θα στηθεί ένα μεγάλο παζαράκι δίσκων βινυλίου και πικάπ, με περισσότερους από 6000 (καινούργιους και μη) θυσαυρούς περασμένων δεκαετιών.
Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα βρείτε:
▸ Vinyl Djs, Speakers, Amplifiers, Music Accessories, Turntables, Special gifts και άλλα.
Μάθε περισσότερα, εδώ.

 

Διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής "2nd Cyprus Cake Decorating Competition"
Στο πλαίσιο της πολιτιστικής τους δράσης, ο μη κυβερνητικός οργανισμός KEY - Innovation in Culture, Education and Youth και ο Eurotoques-Cyprus national culinary team συνδιοργανώνουν τον δεύτερο ετήσιο διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής "2nd Cyprus Cake Decorating Competition" στις 08 Απριλίου στην Α΄ Δημοτική Αγορά της Λεμεσού.
Η θεματική έχει να κάνει με τη γυναίκα και με τίτλο "Sweet Women".
Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus, ο οποίος παραχωρεί την αίθουσα του που βρίσκεται στην οδό Κανάρη 34 (Α δημοτική αγορά). Το όλο διαγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό του πολύκεντρου νεολαίας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Μάθε περισσότερα εδώ.

 

Dorians Coastal Challenge
Στη Λάρνακα, και συγκεκριμένα στην παραλιακή περιοχή της Πύλας, πρόκειται να διοργανωθεί στις 8 Απριλίου μία πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα εκδήλωση με την ονομασία Dorians Coastal Challenge. Το Dorians Coastal Challenge powered by Hellenic Bank είναι ανάμεσα στις ελάχιστες αθλητικές εκδηλώσεις με παρόμοιο χαρακτήρα που πραγματοποιούνται ανά το παγκόσμιο και η πρώτη που θα διοργανωθεί στην Κύπρο. Στο εν λόγω γεγονός οι συμμετέχοντες καλούνται να θέσουν σε δοκιμασία το σώμα και τα ψυχικά τους αποθέματα με σκοπό να διανύσουν μια απόσταση 5 χιλιομέτρων - από την πλαζ του ΚΟΤ μέχρι το Δασάκι της Πύλας - αποτελούμενη από 20 εμπόδια τοποθετημένα κατά μήκος της αμμώδους παραλίας και εντός της θάλασσας, σε ρηχά νερά. Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω τα οποία δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σάββατο 8 Απριλίου, παραλιακή περιοχή Πύλας, Λάρνακα. Μάθε περισσότερα στο www.dorianschallenge.com.

 

Γιάννης Αγγελάκας
O Γιάννης Αγγελάκας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό μας χάρτη, δεν έπαψε ποτέ να είναι δημιουργικός, ανατρεπτικός και κυρίως ανήσυχος. Δεν θα μπορούσε να μην ισχύει το ίδιο και για την μπάντα του, τους 100®C. Αποτέλεσμα
της συνεργασίας του είναι ο δίσκος 'Ήσυχα τραγούδια για ανέμελα λιβάδια' που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Με αυτόν στις αποσκευές τους και επιλογές από όλη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως σήμερα, θα μας ταξιδέψουν, σε
μια συναυλία χωρίς εισιτήριο στη Λευκωσία.
Σάββατο 8 Απριλίου, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, 20.30, είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 22894000.

 

Μια μουσική παράσταση που θα ενθουσιάσει τα παιδιά
Ο Δημήτρης Μπασλάμ μάς αφηγείται μαι ιστορία... που στάζει μέλι. Σ' αυτήν τη συναυλία μας αφηγείται πού την οδηγεί η μεγάλη της περιέργεια και η προσπάθειά της να απαντήσει στα αμέτρητα γιατί που προέκυψαν μετά το γράμμα της νταντάς της, για τον εξαφανισμό μιας ολόκληρης κυψέλης.
Η Ανθή Κύρκου και ο Αθηνόδωρος Καρκαφίρης συμπληρώνουν την ιστορία, πότε με λυρισμό κι πότε με χιούμορ μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια τους.
Μια πρωτότυπη προσέγγιση που θα ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους.
Συμμετέχουν:
Δημήτρης Μπασλάμ: αφήγηση, τζουρά, γουκαλίλι, αυτοσχέδια κρουστά, τραγούδι
Ανθή Κύρκου: toy piano, μελόντικα, καζού, τραγούδι
Αθηνόδωρος Καρκαφίρης: ακουστική κιθάρα, τραγούδι
Σάββατο 8 Απριλίου, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία.

 

 

The Windcraft Band
Funk και latin ρυθμοί εναλλάσσονται με κομψά swing κομμάτια, ροκ ήχοι με παραδοσιακά ακούσματα και όλα δένουν για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα μαγική, όπως γίνεται πάντα όταν σμίγουν μαζί πολλές πνοές... Το Windcraft Band δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 και αποτελεί ένα από τα πρότζεκτ του πολιτιστικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού 'Windcraft Loud'. Έκτοτε, η μπάντα έχει εμφανιστεί σε διάφορα μεγάλα φεστιβάλ, σε μπαρ και θέατρα καθώς και άλλες υπαίθριες εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο. Η μπάντα θα παίξει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο των εγκαινίων του 1ου Φεστιβάλ Γνώσης.
Σάββατο 8 Απριλίου, Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Λευκωσία, 12.00, είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 22894000.

 

Στη Φανερωμένη θα στηθεί ένα μεγάλο παζαράκι βιβλίων
Ο εθελοντικός φιλοζωικός σύνδεσμος P.A.W.S. (Protecting Animals Without Shelter) διοργανώνει ένα μεγάλο Παζαράκι στην Πλατεία Φανερωμένης, με νέα και μεταχειρισμένα βιβλία από €1.
Ακόμα θα υπάρχουν για αγορά ρούχα, προϊόντα του συνδέσμου και διάφορα παιχνίδια και λιχουδιές για τα τετράποδα φιλαράκια σας.
Το παζαράκι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου, από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.
Όλα τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση του συνδέσμου για τα ιατρικά και άλλα έξοδα των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται υπό την προστασία του P.A.W.S.
Όσοι θέλουν μπορούν επίσης να συνεισφέρουν και με δωρεές βιβλίων την ημέρα της εκδήλωσης τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις επόμενες εκδηλώσεις.
Mάθε περισσότερα, εδώ.

 

 

Πάολα
Το χειμώνα που μας πέρασε η η μοναδική λαϊκή ερμηνεύτρια, μαζί με τον κορυφαίο Έλληνα σταρ, τον Σάκη Ρουβά, απογείωσαν την Αθήνα με τις επιτυχίες και τη σπάνια σκηνική τους παρουσία στο πιο εκρηκτικό μουσικό πρόγραμμα. Τώρα, και συγκεκιρμένα τον ερχόμενο Απρίλιο, η Πάολα θα ξεσηκώσει το κοινό της Κύπρου, στην μία και μοναδική εμφάνισή της στο Monte Caputo στη Λεμεσό.
Κι αυτό χάρη στην EMPORIUM CARS που φέρνει κοντά σας τη μοναδική ΠΑΟΛΑ! Mαζί της θα είναι και ο συμπατριώτης μας Γιώργος Παπαδόπουλος. Συμμετέχει ο Αντρέας Λέοντας
Σάββατο 8 Απριλίου, Monte Caputo, Λεμεσός. Πληρ. 70006063.

 

Φάλτσα Όνειρα
Παρέα με το μουσικό σχήμα Faltsa Oneira, εκεί που το έντεχνο-ροκ ελληνικό τραγούδι ενώνεται με πιο χορευτικούς ρυθμούς, εκεί που μοιραζόμαστε χαμόγελα, βλέμματα, τραγούδια και χορό...εκεί σας περιμένουμε, γιατί η ζωή ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.
Η συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Πανεπιστημιούπολη, θα γίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γνώσης του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Κυριακή, 9 Απριλίου, Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, 18.00, είσοδος ελεύθερη, πληρ. 22894000.

 

Prospectus
Οι Prospectus στο Φεστιβάλ Γνώσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι Prospectus είναι ένα από τα πιο καταξιωμένα κυπριακά συγκροτήματα και απαρτίζεται με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς και ερμηνευτές που υπάρχουν στη χώρα μας. Κύριο χαρακτηριστικό τους, οι ηλεκτρισμοί, το πάθος και η δυναμική παρουσία τους σε κάθε εμφάνιση! Η πορεία και η μακροχρόνια σταθερή παρουσία τους δείχνει ότι έχουν μεγάλη απήχηση και αποδοχή από τον κόσμο. Συμπράττουν και κάνουν πολύ συχνά κοινές εμφανίσεις και συναυλίες με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής ροκ σκηνής. Εμφανίζονται σε μουσικές σκηνές σε όλη την Κύπρο και η καλοκαιρινή σεζόν τους βρίσκει σε μια συνεχή περιοδεία με συμμετοχές σε αρκετές συναυλίες και φεστιβάλ. Με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στο κοινό και τη μουσική που αντιπροσωπεύουν, προσδοκούν στο να κρατήσουν ζωντανή την καλή ελληνική μουσική και να προσφέρουν μια όαση πολιτισμού κόντρα στην ευτέλεια των καιρών.
Σύντομα θα κυκλοφορήσει η πρώτη δισκογραφική τους δουλειά.
Κυριακή, 9 Απριλίου, Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Λευκωσία, 19.30, είσοδος ελεύθερη, πληρ. 22894000.

 

3η έκθεση Arts & Crafts Spring/Easter 2017
Η χειροτεχνία αποκτά όλο και περισσότερους λάτρεις με το εικαστικό αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να είναι ελκυστικό.
Όπως ελκυστικοί θα είναι και όλοι οι μικροί χειροποίητοι θησαυροί που θα βρεις στην 3η έκθεση Arts & Crafts Spring/Easter 2017, με χειροτενίες και πολλούς συμμετέχοντες, στο ξενοδοχείο Semeli.
Τις εκθέσεις διοργανώνει το Handmade Creations By Xenia
Μάθε περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99477708 και εδώ.

 

12ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Μπαλέτου
O Σύνδεσμος Χορού Κύπρου με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνουν και τον φετινό διαγωνισμό στο Θέατρο Ριάλτο, με στόχο την εξεύρεση και προώθηση ταλαντούχων χορευτών στην Κύπρο και το εξωτερικό.
Σάββατο 8 - Κυριακή 9 Απριλίου 17:00, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός. Εισιτήρια: €10 Ημιτελικός & €15 Τελικός.

 

Ο Στρόβολος θα μας κεράσει κυπριακά
Την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 (Κυριακή της Ελιάς) ο Στρόβολος κερνά ψωμί, λάδι, ρίγανη και ελιά.
Συγκεκριμένα, τo Presse Café μαζί με το Κέντρο Προβολής και Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων διοργανώνουν Πασχαλινή Εκδήλωση με θέμα την προώθηση των Κυπριακών Παραδοσιακών Προϊόντων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Στροβόλου (Presse Cafe Library), από τις 11.00-17.00.
Εκεί λοιπόν, πέρα από τα εδέσματα που θα απολαύσεις, θα υπάρχουν κι άλλα πολλά να κάνεις και να ακούσεις.
Τραγουδιστές παραδοσιακών τραγουδιών και χορευτές, θα πραγματοποιηθούν διάφορα παιχνίδια, θα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα από Κύπριους παραγωγούς, οι οποίοι θα παρασκευάζουν κάποια επιτόπου.
Μάθε περισσότερα, εδώ.

 

Ανοιξιάτικος Αγώνας Ακριβείας 2017
Η Λέσχη Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων Κύπρου, με ιδιαίτερη χαρά, διοργανώνει τον Ανοιξιάτικο Αγώνα Ακριβείας την Κυριακή 9 Απριλίου 2017. Ο αγώνας αυτός ουσιαστικά αποτελεί και την έναρξη του Πρωταθλήματος Αγώνων Ακριβείας Κλασικών Οχημάτων ARMORALL για το 2017 που διοργανώνει η ΛΙΚΟΚ.
Η εκκίνηση της διαδρομής θα δοθεί στο χώρο του Μουσείου Κλασικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου στην οδό Επιμηθέως στη Λεμεσό. Το πρώτο όχημα θα εκκινήσει στις 10:01, και ακολούθως η διαδρομή θα περιλάβει χωριά της επαρχίας Λεμεσού με κατεύθυνση προς την επαρχία Λάρνακας, με ενδιάμεση στάση για καφέ στο χωριό Αλαμινού και τερματισμό το χωριό Σκαρίνου και στο Golden Donkeys Farm όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο να δουν τα κέρινα ομοιώματα και θα υπάρξουν δραστηριότητες. Θα ακολουθήσει πλούσιο γεύμα και απονομή βραβείων και αναμνηστικών. (επισυνάπτεται χάρτης διαδρομής).
Εκτός από τα κλασσικά οχήματα (μεγαλύτερα των 25 ετών), για ενίσχυση του σκοπού του αγώνα, μπορούν να λάβουν μέρος ΜΗ κλασικά οχήματα καθώς θα υπάρχει ειδική κατηγορία Χ.
Για περαιτέρω πληροφορίες για τα πιο πάνω παρακαλώ επικοινωνήστε με τη γραμματεία της Λ.Ι.Κ.Ο.Κ., στα τηλέφωνα 7000 9000, 99252626 ή μέσο email: likokclub@cytanet.com.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close