Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2017
Σε ένα μικρό, ορεινό κυπριακό χωριό στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η ζωή δυο δωδεκάχρονων αγοριών είναι ήρεμη κι ανέμελη. Ο Σωκράτης περνά τις μέρες του κατασκευάζοντας αυτοσχέδια εκρηκτικά, παρέα με το φίλο και ξάδερφό του Μάρκο, κι εκεί που αποφασίζουν να κατασκευάσουν τη μεγαλύτερη κροτίδα στην ιστορία του χωριού, ξεκινά η ιστορία της νέας ταινίας του Πέτρου Χαραλάμπους, το '"Αγόρι στη Γέφυρα - Boy on the Bridge".
Η ταινία -την οποία παρουσιάζει η AMP FILMWORKS- είναι ένα συγκινητικό, δραματικό φιλμ ενηλικίωσης βασισμένο στο βιβλίο "The Land of the Golden Apple" της αγγλοκύπριας Eve Makis και έδωσε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης και ακολούθως στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι βραβευμένη στο European Cinema Panorama Film Festival στην Ελλάδα με το Best Film Award (Νοέμβριος 2016) και στο Festival Du Grain A Demoudre με το Best Film Young Jury Cinephile Award, επίσης το Νοέμβριο του 2016, στη Γαλλία. Ο σκηνοθέτης ήταν επίσης υποψήφιος στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ΙΡΙΣ 2017 ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης.
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Φαρμακάς, Γιώργος Δημητρίου, Κίκα Γεωργίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Μαρία Μιχαήλ, Τόνυ Δημητρίου, Κώστας Δημητρίου, Χριστόδουλος Μαρτάς, Σπύρος Σταυρινίδης, Θανάσης Δρακόπουλος, Λευτέρης Σαλωμίδης, Πάμπος Χαραλάμπους, Λιάνα Χαλκιά, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Πολυξένη Σάββα, Ανδρέας Φυλακτού, Κωνσταντίνος Κυπριανίδης, Δήμος Χρίστοδούλου, Σωτήρης Χριστοδούλου, Φρόσω Κκολού κ.α.
Το "Boy On The Bridge" αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Κύπρο, στο πλαίσιο των Cyprus Film Days και στη συνέχεια θα προβάλλεται στους κινηματογράφους K Cineplex σε όλες τις πόλεις από τις 11 Μαΐου 2017 και για περίοδο δύο εβδομάδων.
Σχετικά

Ο Κόναν Ο' Μπράιαν θα είναι ο παρουσιαστής - και - της 98ης Απονομής των Οσκαρ
Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την παρουσίαση της φετινής τελετής, ο Κόναν Ο' Μπράιαν ανανεώνει το ραντεβού του με τα Οσκαρ για του χρόνου. Και είναι επίσημο.

«F1»: Κυκλοφόρησε το trailer της ταινίας του Μπραντ Πιτ για τη Formula1
Στην ταινία, η οποία δημιουργήθηκε από τους συντελεστές του «Top Gun: Maverick», ο Πιτ υποδύεται έναν πρώην οδηγό της Formula1που επιστρέφει στην ενεργό δράση

Τελευταία Πνοή: Η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά προβάλλεται στο Πάνθεον
Ο Γαβράς επιστρέφει με μια συγκινητική ταινία που ξεχειλίζει από τη σοφία και την ανθρωπιά

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025
Η 23η διοργάνωση επιφυλάσσει στο κοινό ταινίες που ενθαρρύνουν τον διάλογο

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Η επιστροφή έκπληξη στην υποκριτική - Η εμφάνισή του σε σειρά
Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης επέστρεψε έπειτα από μια εξαετή παύση


To «Avatar: Fire and Ash» θα είναι - ακόμη - μεγαλύτερο από το δεύτερο μέρος
Ο Κάμερον επιστρέφει στην Πανδώρα, με μόνιμο στόχο να αυξήσει το attention span μας.

Μάθιου ΜακΚόναχι: Επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από έξι χρόνια
Ο πρωταγωνιστής του «Interstellar» και του «True Detective» κάνει νέο ντεμπούτο με την ταινία «The Rivals of Amziah King».

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025: Παράλληλες Εκδηλώσεις
Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν

Νέες, βραβευμένες και οσκαρικές ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες
Η οσκαρική "Anora" επιστρέφει στα Premier Cinemas

Εβδομάδα Ινδικού Κινηματογράφου στην Κύπρο με πέντε ταινίες
Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου στο ARTos House στη Λευκωσία

Όσκαρ 2025: Η Zoe Saldana κέρδισε το Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου και πλάνταξε στο κλάμα
Η αναφορά στους μετανάστες γονείς της