11-26 March 2017
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"The Patrick Pearse Motel" από την ΕΘΑΛ

Η φαρσοκωμωδία του γνωστού Ιρλανδού συγγραφέα Χιού Λέοναρντ σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Γραμματικόπουλου

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2017

Το έργο διαδραμματίζεται στην Ιρλανδία στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Το ανερχόμενο οικονομικά ζευγάρι Ντέρμοντ και Γκρεν Γκίπον ζουν σε ένα πολυτελές προάστιο του Δουβλίνου. Μαζί με τους επαγγελματικούς τους εταίρους, το ζεύγος Φιντάν και Νίαμ είναι οι ιδιοκτήτες ενός μοτελ 84 δωματίων. Οι Ντέρμοντ και Φιντάν έχουν αντιληφθεί ότι, ο πατριωτισμός στην Ιρλανδία αποφέρει οικονομικά οφέλη και τουρισμό. Γι' αυτό έχουν ονομάσει το μοτέλ τους ''The Patric Pearse Motel'', στη μνήμη ενός από τους εκτελεσθέντες αρχηγούς της Ιρλανδικής εξέγερσης του 1916 ενάντιο στους Άγγλους. Προς επιβεβαίωση του πατριωτισμού τους έχουν κoσμίσει, το κάθε του δωμάτιο, με ένα πορτρέτο εθνικού ήρωα της Ιρλανδίας.

Τι συμβαίνει λοιπόν στο Μοτέλ;
Όταν ο σύζυγος της Ντέρμοντ, προγραμματίζει μαζί με τον συνέταιρό του, τον Φιντάν να ταξιδέψει για δουλειές στο Κόρκ, η Γκρεν αποφασίζει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που της δίνεται και να περάσει ένα βράδυ, με ένα παλιό της έρωτα, τώρα τηλεοπτικό αστέρα. Στο σχέδιο της εμπλέκει και την Νίαμ, την σύζυγο του συνεταίρου του συζύγου. Τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται όταν ο ζηλιάρης σύζυγος της Νίαμ επιστρέφει απροσδόκητα, βρίσκοντας την σύζυγο του σε μια παρεξηγήσιμη κατάσταση. Η υπόθεση μπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν εμφανίζεται η νέα διευθύντρια του καινούργιου μοτέλ, η οποία υπήρξε ερωμένη του τηλεοπτικού αστέρα. Όλοι καταλήγουν στο καινούργιο μοτέλ, που αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα, στο οποίο υπάρχει ένας ξεμωραμένος νυχτοφύλακας,και τα γεγονότα εξελίσσονται με ταχύτητα, σύμφωνα με τις παραδόσεις μιας εξαιρετικής φαρσοκωμωδίας.

Η φαρσοκωμωδία του γνωστού Ιρλανδού συγγραφέα Χιού Λέοναρντ πρωτοπαρουσιάστηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας το 1971. Toν Μάρτιο του 1984 ανέβηκε στο ''Riverwest Theater'' της Νέας Υόρκης υπό την διεύθυνση του Robert Bridges ενώ τον Ιανουάριο του 1994 ανέβηκε στο Canonbury του Λονδίνου από την ''Tower Theatre Company''.

Ο γνωστός Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας Χιού Λέοναρντ, ξεκίνησε τη συγγραφική του διαδρομή στη δεκαετία του '50, αλλάζοντας μάλιστα το πραγματικό του όνομα για να μη γίνει αντιληπτός από τους εργοδότες του στη συντηρητική καθολική Ιρλανδία της εποχής. Παραιτήθηκε από τη δουλειά του το 1957, ένα χρόνο μετά το θρίαμβο που γνώρισε το έργο του «Πάρτι Γενεθλίων» στο Abbey Theatre για να ξεκινήσει μια διαδρομή που σε λίγα μόλις χρόνια, μέσα στη δεκαετία του '60, τον καθιέρωσε ως έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς. Σταθμός στην πορεία του υπήρξε το βραβευμένο με Tony Award έργο του «Ντα», το οποίο πρωτογνωρίσαμε στην Ελλάδα από τη συγκλονιστική ερμηνεία και κύκνειο άσμα του Μάνου Κατράκη, στα τέλη της δεκαετίας του '70. Έγραψε δεκάδες έργα, δεκαέξι από τα οποία ειδικά για το Θεατρικό Φεστιβάλ του Δουβλίνου, το οποίο «υπηρέτησε» και από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, από το 1978 ως το 1980.

Παραστάσεις κάθε Τετάρτη & Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 18.30.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close