Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2013
Το International Space Apps Challenge είναι μια διήμερη εκδήλωση τεχνολογίας, όπου άτομα από όλο τον κόσμο θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις σχετικές με την εξερεύνηση του διαστήματος και κοινωνικά θέματα. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή προς όλους: προγραμματιστές, μηχανικούς, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, φοιτητές και όχι μόνο, και ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με τον δικό του τρόπο. Το όραμα του International Space Apps Challenge είναι μέσα από τη συνεργασία, να δώσει ευκαιρίες για τη δημιουργία πρωτοποριακών λύσεων σε σύγχρονα τεχνολογικά προβλήματα, στο διάστημα και στη γη. Για τη λύση των προβλημάτων θα χρησιμοποιηθούν δεδομένα ανοικτά στο κοινό, τα οποία δίνονται μέσα από αποστολές της NASA. Φέτος το διαγωνισμό θα φιλοξενήσουν 75 πόλεις σε όλον τον κόσμο, ανάμεσα τους και η Λεμεσός. Μέσα σε 36 ώρες, οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι είτε σε ομάδες, είτε ατομικά, θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις για τις προκλήσεις που έχουν δοθεί από τη NASA (http://2013.spaceappschallenge.org/challenges/). Οι δύο καλύτερες λύσεις του Space Apps Challenge Limassol, που θα προκύψουν από την επιλογή τριμελούς κριτικής επιτροπής αλλά και από τη ψηφοφορία του κοινού, θα δημοσιευθούν με ανοικτή άδεια στη σελίδα της NASA. Για να μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στο διαγωνισμό αναγκαίο είναι να εγγραφεί μέσω της σελίδας τους.
-
Kτήριο Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας
20 Απριλίου - 21 Απριλίου 2013
Σχετικά

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του

Το πιο νεανικό beach party επιστρέφει για 2η χρονιά!
Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πάνω στην χρυσή άμμο
Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Κατακλυσμού στον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας σας προσκαλεί να διασκεδάσετε στο τριήμερο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού, από τις 6 μέχρι και τις 8 Ιουνίου 2025


14 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Ο Ιούνης φέρνει αγαπημένους καλλιτέχνες, φεστιβάλ, θέατρο και γέλιο

Η αγαπημένη τετράδα του κυπριακού stand-up comedy επιστρέφει
Με μία από τις τέσσερις παραστάσεις να είναι ήδη sold out

Κατακλυσμός 2025: Oδηγός με όλες τις εκδηλώσεις στην Κύπρο
Το τριήμερο με τις περισσότερες εκδηλώσεις είναι εδώ και εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε καμία!

Tα παγωτατζίδικα της Αγλαντζιάς το Σάββατο βγαίνουν στους δρόμους
... και κερνούν παγωτό!