Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2017
Ολοένα και πιο επιτυχημένο κάθε χρόνο εμφανίζεται το Παφίτικο Καρναβάλι, το οποίο και φέτος επιστρέφει αναβαθμισμένο.
Οι εκδηλώσεις του αρχίζουν στις 16 Φεβρουαρίου, με την πανηγυρική είσοδο στην πόλη, του Βασιλιά Καρνάβαλου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με τη Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων.
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις είναι:
Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου
Είσοδος Βασιλιά Καρνάβαλου
Πανηγυρική είσοδος της Βασίλισσας του Καρναβαλιού και της συνοδείας της, την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 5.00 μ.μ., υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και με τη συνοδεία των μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χ'' Ευτυχίου.
Θέμα φέτος είναι η «Βασίλισσα του Πολιτισμού - Το Ταξίδι Ξεκίνησε» αποτελούμενο από δύο άρματα και τη συνοδεία τους από τα πανέμορφα κορίτσια του School of Fine Arts Λίνας και Δόξας Κωνσταντινίδου.
Η Βασίλισσα του Πολιτισμού θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στο ύψος του Ελληνικού Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου και θα καταλήξει στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου).
Στις 6.00 μ.μ., θα αρχίσει το Αποκριάτικο γλέντι της Τσικνοπέμπτης, που θα περιλαμβάνει μουσική σε καρναβαλίστικους ρυθμούς από τον D.J. Nicolas Mas, χορό από τον Jake Αθανασιάδη και την ομάδα του, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους.
Συμμετέχουν οι Κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου.
Στον Χώρο Στάθμευσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Χριστόδουλος Γαλατόπουλος» θα διατίθενται εδέσματα και ποτά.
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
Κυνήγι Θησαυρού
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 10:00 το πρωΐ, θα πραγματοποιηθεί το Κυνήγι Θησαυρού. Χώρος συνάθροισης και εκκίνησης το ''Δημήτρειον'' Δημοτικό Σχολείο Πάφου. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτες ομάδες με χρηματικά βραβεία:
Α΄ Ομάδα: €150
Β΄ Ομάδα: €100
Γ΄ Ομάδα: €70
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου
Μεγάλος Αποκριάτικος Χορός
Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 8.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ο Μεγάλος Αποκριάτικος Χορός του Δήμου Πάφου, στο Ξενοδοχείο «Annabelle», στην Κάτω Πάφο.
Παρουσιαστές θα είναι ο Μιχάλης Σοφοκλέους και η Αλεξία Αναστασίου.
Στο πλαίσιο του Χορού θα διεξαχθεί διαγωνισμός αμφίεσης για ομάδες, ζευγάρια και άτομα, με πλούσια βραβεία.
Είσοδος με φαγητό €25. Mόνο για μεταμφιεσμένους!
Προκρατήσεις και προπώληση εισιτηρίων: 26932014 και 26822218
Σάββατο 25 ΦεβρουαρίουΠαρέλαση Αρμάτων και Ομάδων
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 3.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στην Κάτω Πάφο, η Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων, με τη συμμετοχή δεκάδων αρμάτων και ομάδων, εκατοντάδων καρναβαλιστών, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, μαζορέτων και των Κανταδόρων του Μουσικού Ομίλου Πάφου.
Παρουσιαστές της Παρέλασης οι: Μιχάλης Σοφοκλέους και Αλεξία Αναστασίου.
Αφετηρία της Παρέλασης το Ξενοδοχείο "Almyra" και τερματισμός ο Χώρος Στάθμευσης του Αρχαιολογικού Πάρκου.
Ο Δήμος Πάφου καλεί το κοινό να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις του «Παφίτικου Καρναβαλιού», δίνοντας μαζικά το "παρών" του και συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία τους.
Σχετικά
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε στο Φοινί για αυθεντικό Φοινιώτικο παλουζέ
Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή
Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης αυτή την Κυριακή στον Κάτω Δρυ
Ζωντανεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του Κάτω Δρυ
Ένα βιβλίο, μια καλή πράξη: Το παζαράκι που στηρίζει τα αδέσποτα
Παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου για καλό σκοπό στο Δασούδι
Λευκωσία – γιορταΖΕΙΣ: Αυτά τα Χριστούγεννα, ολόκληρη η πόλη γίνεται μια μεγάλη σκηνή
Η Λευκωσία ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της και να γεμίσει με φως, μουσική, χαμόγελα και δημιουργικότητα!