Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2017
Το Λευκωσία Loop Festival γιορτάζει φέτος τα έκτα του γενέθλια και διεξάγεται για πρώτη φορά την άνοιξη, σε δύο διαφορετικούς χώρους για τέσσερεις μέρες, φιλοξενώντας καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα, και Αγγλία. Το Πρόζακ Καφενείο θα φιλοξενήσει τα πρώτα τρία σχήματα του φεστιβάλ στις 1, 2 και 3 Μαρτίου, με δωρεάν είσοδο, ενώ ο Κάτω Χώρος του Σατιρικού Θεάτρου, θα φιλοξενήσει την κύρια μέρα των συναυλιών όπου θα παρουσιαστούν πέντε καλλιτέχνες και σχήματα στις 4 Μαρτίου.
Στυλιστικά, οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες κινούνται σε είδη ηλεκτρονικής μουσικής, hip hop, post-rock, και beatbox με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό. Τους δύο χώρους του φεστιβάλ θα καταλάβουν: ο έξαλλος και παραμορφωμένος κόσμος του Larry Gus (που άφησε τα στόματα ανοικτά στο Φέγγαρο του 2016), η καινούρια δουλειά της πολύχρωμης ηχητικής μηχανής Βunty, οι σινεματικές ατμόσφαιρες και απλωμένες μελωδίες των Sugar Factory, oι γλυκιές ψυχεδέλειες των ELY, η πρωτοποριακός και μοναδικός ήχος του Φώτη Σιώτα (Sancho 003), το αυτοσχεδιαστικό live-set του Emiddio Vasquez χρησιμοποιώντας reel-to-reel, τα synthezisers και drum machines της Spivak, και η ζωντανή ηχογράφηση και επεξεργασία των ήχων του Κάλβαρη από τον ΤROMPKTN!
Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το δίωρο εργαστήρι "Looping & FX" απο τον δεξιοτέχνη Φώτη Σιώτα, το οποίο απευθύνεται σε μουσικούς, λάτρεις αυτής της τεχνικής, αλλά και σε οργανοπαίκτες που θέλουν να διευρύνει τις γνώσεις τους. Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στην αίθουσα συναυλιών Εθνικού Ωδείου Κύπρου στον Άγιο Δομέτιο την Πέμπτη, 2 Μαρτίου στις 17.00 με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να παρακολουθήσει έναν απο τους πιο έμπειρους και εντυπωσιακούς χρήστες της τεχνικής του live-looping!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη, 1η Μαρτίου - Πρόζακ Καφενείο - Είσοδος Ελεύθερη
21:00 - TROMPKTN feat Kalvaris (CY)
Πέμπτη, 2 Μαρτίου - Εθνικό Ωδείο Κύπρου (Άγ. Δομέτιος) - Είσοδος Ελεύθερη
17:00 - Looping & FX - Εργαστήρι με το Φώτη Σιώτα (GR) - Απαιτείται προκράτηση θέσεων
Πέμπτη, 2 Μαρτίου - Πρόζακ Καφενείο - Είσοδος Ελεύθερη
21:00 - Φώτης Σιώτας (GR)
Παρασκευή, 3 Μαρτίου - Πρόζακ Καφενείο - Είσοδος Ελεύθερη
21:00 - ELY (UK/CY)
Σάββατο, 4 Μαρτίου - Κάτω Χώρος Σατιρικού Θεάτρου
21:00 - Emiddio Vasquez (CY)
21:45 - Sugar Factory (GR)
22:45 - Spivak (CY)
23:30 - Bunty (UK)
00:30 - Larry Gus (GR)
Εισιτήρια: €15 (για το Σάββατο 4, Μαρτίου 2017)
Προπώληση: από 15 Φεβρουαρίου, μόνο 250 εισιτήρια
Πληροφορίες στο: 70007610
Σχετικά

Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν
Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό

Ο Κέντρικ Λαμάρ ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία
Ακολουθούν οι Post Malone, Μπίλι Άιλις, Chappell Roan και Shaboozey


Ανακοινώθηκε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Με ένα αγαπημένο δίδυμο

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με την MorFarm Big Band στην Πλατεία Ελευθερίας
Ελεύθερη είσοδος

Αφιέρωμα στην Άννα Βίσση: Ένα εκρηκτικό βράδυ με τα τραγούδια της απόλυτης σταρ
Με ζωντανή μουσική από εξαιρετικούς τραγουδιστές

7 μουσικά ραντεβού με αγαπημένους καλλιτέχνες την παραμονή Πρωτομαγιάς
Το νησί φορά τα ανοιξιάτικά του και γεμίζει μουσική: Πού θα πας την παραμονή της Πρωτομαγιάς

Ο Wim Mertens έρχεται στην Κύπρο για μια ξεχωριστή συναυλία
Ο Βέλγος συνθέτης, γνωστός για τη μοναδική του προσέγγιση στη μουσική

H Γλυκερία επί σκηνής στην Κύπρο μαζί με 200 κιθάρες
Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττει με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια

Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου με την Τόνια Ιωάννου και τον Ρομπέρτας Γκροντ
Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου παρουσιάζουν σε Λευκωσία και Λάρνακα η Τόνια Ιωάννου και ο Ρομπέρτας Γκροντ.

Στο νοσοκομείο ο Κάρλος Σαντάνα
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη του εμφάνιση του στο Τέξας
