Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2013
Λάρνακα
Βάλια
Η ‘Βάλια’ είναι ένα από τα μαγαζιά που άνοιξαν στη Λάρνακα μέσα στην τελευταία δεκαετία και αναμφισβήτητα ήρθαν για να μείνουν. Από τη μια το φημισμένο σουβλάκι και τα υπόλοιπα εδέσματα στη σχάρα, που προσφέρονται κυρίως τα βράδια, και από την άλλη τα μαγειρευτά του μεσημεριού (με επιλογές από όσπρια και φαγητά κατσαρόλας), την έχουν κατατάξει στα αγαπημένα στέκια της πόλης.
Pita’s anatomy Σε κάθε πίτα μπαίνει μια ‘σμίλα’ με (8) σουβλάκια, για τα οποία η κυρία Μαρία χρησιμοποιεί ψαχνό και μπέικον, συν δύο μεγάλες σεφταλιές, ενώ μαζί προσθέτει ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι, μαϊντανό και λεμόνι.
Τιμή €5 (take away), €6 (dine in).
(24621951) Ουμ Χαράμ 87. Δ-Σ 11.30-15.00 & 17.00-22.00.
DINE IN / TAKE AWAY
Λάκης
Ο Μιχάλης, που είναι υπεύθυνος για τα πολύ νόστιμα σουβλάκια που θα φας εδώ, δεν είναι κανένας τυχαίος. Αρκεί να μάθεις ότι ανήκει στη γνωστή οικογένεια των Περούτσιων και ότι κάνει αυτή τη δουλειά τα τελευταία 32 χρόνια -εκ των οποίων τα 16 στο μαγαζί όπου βρίσκεται τώρα. Στο μικρό (χωρητικότητας 30 ατόμων) μαγαζάκι προσφέρονται, εκτός από σουβλάκι, και διάφορα είδη σχάρας όπως κοτόπουλο, χαλούμι, συκωτάκι, λουκάνικο, παστουρμά κ.ά.
Pita’s anatomy Για το σουβλάκι χρησιμοποιεί μερί και μπέικον, ενώ η ποσότητα που μπαίνει σε κάθε πίτα είναι 3 ‘σμίλες’ με σουβλάκια και 2 σεφταλιές, όπως επίσης ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι και μαϊντανό. Προαιρετικά, προσφέρονται ξιδάτα και ταχίνι.
Τιμή €5 (take away & delivery), €6 (dine in), €7 (ενισχυμένη).
(24652301) Κυριάκου Μάτση 2. Δ-Σ 07.00-22.00, Σ μέχρι τις 15.00.
DINE IN / TAKE AWAY / DELIVERY
Νίκος
Αν βιάζεσαι να φας, καλύτερα μην πας στον ‘Νίκο’ αφού τα σουβλάκια του είναι πάντοτε της ώρας. Εξ ου και στην πελατεία του υπάρχουν και πολλοί Λευκωσιάτες, εκτός από τους Λαρνακείς. Εδώ και 40 χρόνια ο κύριος Νίκος προσφέρει ένα από τα πιο νόστιμα και πιο καλοψημένα σουβλάκια της πόλης του Ζήνωνα, ενώ στο μενού του θα βρεις και επιλογές όπως κοτόπουλο, λουκάνικο, χαλούμι, παστουρμά, τηγανητές πατατούλες κ.λπ.
Pita’s anatomy Για το σουβλάκι ο κύριος Νίκος χρησιμοποιεί τη σκιά από το μερί, αφού όπως λέει είναι το πιο μαλακό κομμάτι, αλλά και λίγο μπέικον, τα οποία και αλατίζει στο ψήσιμο. Σε μια κανονική πίτα μπαίνουν δύο ‘σμίλες’ σουβλάκια και δύο σεφταλιές, ενώ προστίθεται μαϊντανός, αγγουράκι, ντομάτα και κρεμμύδι. Αν, τέλος, θα καθίσεις στο μαγαζί, μαζί με την πίτα έρχονται πιπέρια ξιδάτα και ταχίνι.
Τιμή €5 (take away), €6 (dine in).
(24625373) Γρίβα Διγενή 16, Δροσιά. Δ-Κ 18.30-22.00.
DINE IN / TAKE AWAY
Περούτσιος
Τι να πει κανείς για ένα σουβλατζίδικο που κουβαλά στις πλάτες του μια ιστορία 64 χρόνων -υπό τη σημερινή ιδιοκτησία δουλεύει τα τελευταία 10 χρόνια. Διαχρονική αξία ο ‘Περούτσιος’, στου οποίου τα 5-6 τραπεζάκια συχνάζουν φανατικοί φίλοι της ποιότητας που προσφέρει. Υπό τον ήχο λαϊκών ασμάτων σε ένα από τα πιο δημοφιλή μαγαζιά της πόλης θα φας πολύ καλό σουβλάκι αλλά και συνοδευτικά πιάτα όπως χαλούμι, λουκάνικο, κοτόπουλο σουβλάκι κ.ά.
Pita’s anatomy Το κρέας που χρησιμοποιούν είναι μερί και μπέικον το οποίο αλατίζεται, το οποίο αφού ψηθεί μπαίνει στην πίτα, η οποία περιλαμβάνει συγκεκριμένα 2 ‘σμίλες’ με σουβλάκια και 2 σεφταλιές. Μαζί μπαίνει επίσης αγγουράκι, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανός, ενώ προαιρετικά προσφέρονται ταχίνι, ξιδάτα (σέλινο και πιπέρι) και γιαούρτι.
Τιμή €5.
(24652184) Λουκή Ακρίτα 17. Δ-Σ 09.00-21.30, Κ 10.00-15.00.
DINE IN / TAKE AWAY
Το πέτρινο
Ο Φλώρος διαθέτει λίγα τραπεζάκια, τα οποία όμως γίνονται ανάρπαστα, ενώ προσφέρει ενίοτε και delivery (αυτό εξαρτάται από το φόρτο εργασίας). Από το 2002 και έπειτα η Πύλα και όχι μόνο ξέρει πού θα βρει καλό σουβλάκι, όπως επίσης και διάφορά άλλα εδέσματα στη σχάρα, από λουκάνικο και χαλούμι, μέχρι καλαμάρι και fish & chips.
Pita’s anatomy Στη μιξ του ο Φλώρος βάζει 2 σεφταλιές και 2 ‘σμίλες’ σουβλάκια, τα οποία είναι φτιαγμένα από μπέικον. Μαζί με τα απαραίτητα αγγουράκι, ντομάτα, μαϊντανό και κρεμμύδι, το γευστικό αποτέλεσμα είναι άψογο.
Τιμή €5.
(99620745, 24644092) Πύλα. Δ-Σ 18.00-22.00.
DINE IN / TAKE AWAY / DELIVERY
Ελ. Επαρχία Αμμοχώστου
Βάσος Βοκολίδα
Συνδυάζει καλό φαγητό, παραδοσιακό διάκοσμο με καρό τραπεζομάντιλα, λαϊκά ακούσματα και ευγένεια που σε αφοπλίζει. Μετά από 20 χρόνια στο ‘παιχνίδι’ ο κύριος Βάσος και η φαμίλια του συνεχίζουν να καλοταΐζουν τον κόσμο της περιοχής, προσφέροντας είδη σχάρας αλλά και τηγανητές λιχουδιές, με μενού που προσφέρει από κοτόπουλο μέχρι τσιπούρα.
Pita’s anatomy Μια κανονική μιξ περιέχει 1 ‘σμίλα’ (9 μεγάλα κομμάτια) σουβλάκια και 2 σεφταλιές.
Τιμή €5 (take away), €6 (dine in).
(23826602) Δρόμος Δερύνειας-Παραλιμνίου. Δ-Σ 12.00-16.00 & 18.00-23.00.
DINE IN / TAKE AWAY
Το μαγαζάκι
Το σλόγκαν ‘ούλλα στα κάρβουνα’ τα λέει όλα! Το μαγαζάκι έχει κλείσει 3 χρόνια ήδη, ενώ μήνα με το μήνα η πελατεία του αυξάνεται. Λίγο το ωραίο περιβάλλον, λίγο η ποικιλία στο μενού και λίγο η περατζάδα που απολαμβάνεις όντας εκεί, αφού βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη λεωφόρο, συνηγορούν στη δημιουργία ενός hype γύρω από το όνομά του. Μαζί με το σουβλάκι σου, στο χωρητικότητας 100 ατόμων μαγαζάκι, θα φας επίσης παϊδάκια, χοιρινά φιλετάκια, λουκάνικο, χαλούμι, αλλά και αγρέλια (σπαράγγια) με αβγά όπως και άγρια μανιτάρια.
Pita’s anatomy Παίρνει μπέικον και καρέ, του περιχύνει μόνο λάδι της ελιάς και το βάζει στα κάρβουνα. Ακολούθως, βάζει 2 ‘σμίλες’ σουβλάκια στην πίτα και 2 σεφταλιές και η πίτα σου είναι έτοιμη. Αν καθίσεις εκεί για να φας, θα φτάσουν στο τραπέζι σου ελιές και ξιδάτα.
Τιμή €5.90 (take away), €6.90 (dine in).
(23743777, www.magazaki-kebab.com) Λεωφ. Κένεντι 44, περ. Κάππαρη, Παραλίμνι. Δ-Κ 10.00-23.00.
DINE IN / TAKE AWAY / DELIVERY
Ttappis
Αγαπημένο στέκι για πολλούς, τόπακες και μη, το οποίο λειτουργεί εδώ και 27 χρόνια. Σε μέρες αιχμής δεν διανοείσαι να πας χωρίς κράτηση, ενώ και η ουρά στο take away είναι σαν σε ταμείο γηπέδου σε μέρα που έχει ντέρμπι. Αυτό που καθιστά ξεχωριστό το φαγητό στον ‘Ttappi’, τόσο το σουβλάκι όσο και το μεζέ (κρέας και ψάρι), είναι πρώτιστα το μεράκι των ιδιοκτητών.
Pita’s anatomy Χρησιμοποιούν καρέ (λούντζα) και μπέικον για το σουβλάκι, το οποίο μπαίνει στην πίτα χωρίς τσιγκουνιές. Συγκεκριμένα, μια κανονική μιξ περιέχει μισό κιλό κρέας, που μεταφράζεται σε 2 ‘σμίλες’ σουβλάκια (260 γρ.) και 3 σεφταλιές (240 γρ.), ενώ απ’ εκεί και πέρα μπαίνει κομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, ντομάτα και αγγουράκι.
Τιμή €6 (take away), €7.50 (dine in).
(23821959, 99457181, 99462288) Σταδίου 92, Παραλίμνι. Δ-Κ 17.30-αργά.
DINE IN / TAKE AWAY
Σχετικά
Δημοφιλές ασιατικό φέρνει στην Κύπρο ένα καινοτόμο παγκόσμιο food trend που θα σε ξετρελάνει
Το νέο “push-up” concept μετατρέπει το sushi σε μια διαδραστική εμπειρία φαγητού, ακολουθώντας παγκόσμιο food trend
Το Vetrina φέρνει το Exereton στην Κύπρο και ανεβάζει το healthy luxury dining σε άλλο επίπεδο
Vetrina x Exereton: Μία συνεργασία που ενώνει την απόλαυση με την υγιεινή διατροφή
Taste Atlas: Το ελληνικό φαγητό που μπήκε στο Top-10 των παραδοσιακών συνταγών παγκοσμίως
Στη θέση «8» φιγουράρει ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που ήταν και... επίκαιρο το τελευταίο διάστημα - Το βόρι-βόρι από την Παραγουάη στην κορυφή της λίστας
Πρωτομαγιά στον Καμασιά: Γεύσεις, παράδοση και ζωντανή μουσική στο Παραλίμνι
Η βραβευμένη ταβέρνα σας υποδέχεται όλο το τριήμερο με αυθεντική κυπριακή κουζίνα και γιορτινή ατμόσφαιρα
Ένα νέο εστιατόριο γνωστής αλυσίδας «προσγειώνεται» δίπλα στη θάλασσα!
Ο νέος χώρος θα είναι το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδας εκτός εμπορικών κέντρων
Πάμε ξανά για οφτό σπέσιαλ εκτός Λευκωσίας, σε μία καταπράσινη αυλή με ελιές
Αργό ψήσιμο, παραδοσιακή γεύση και μεζές που δεν χάνεται…
Terrace Season στο AMARA: Μια εμπειρία υψηλής γαστρονομίας με θέα τη θάλασσα
Όλα τα εστιατόρια του ξενοδοχείου ανοίγουν τις εντυπωσιακές τους βεράντες, προσφέροντας υπαίθριες γαστρονομικές εμπειρίες με θέα τη θάλασσα
Πλούσιο παραδοσιακό μπουφέ τις Κυριακές για αγαπημένο μας στέκι στο βουνό
Οικογενειακός μπουφές και δραστηριότητες για παιδιά σε ένα καταπράσινο περιβάλλον
Το burger spot που όλοι δοκιμάζουν άνοιξε νέο μαγαζί στη Λευκωσία
Ένα από τα πιο ανερχόμενα street food brands επεκτείνεται με νέο στέκι
15 εστιατόρια και ταβέρνες για ψάρια και θαλασσινά την αργία της Πρωτομαγιάς
Η αργία της 1ης Μαΐου θα μας βρει με μαλάκια και γευστικά πιάτα θαλασσινών στο τραπέζι μας
Το rooftop που άλλαξε τον Πρωταρά επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ
Το Inamo Asian Philosophy επιστρέφει δυναμικά για τη νέα σεζόν, ανανεωμένο και πλέον ως το αποκλειστικό concept του εντυπωσιακού rooftop που ήδη έχει συζητηθεί όσο λίγα
Νέα καντίνα από γνωστή αλυσίδα φούρνων φέρνει γεύσεις και χαλάρωση στο πάρκο
Ένας all-day προορισμός που συνδυάζει χαλάρωση, γεύση και όμορφη ατμόσφαιρα μέσα στο πράσινο