Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2016
Η Emirates αναβαθμίζει τον στόλο της αποκλειστικά με αεροσκάφη νέας γενιάς τύπου Airbus A380 και Boeing 777, αποκτώντας και λειτουργώντας έτσι έναν από τους νεότερους στόλους στον κλάδο των αερομεταφορών παγκοσμίως, με μέσο όρο ηλικίας των αεροσκαφών της τα 5,2 χρόνια.
Η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα την απόσυρση και των τελευταίων αεροσκαφών του στόλου της τύπου Airbus A330 και A340, ενώ παράλληλα ξεκίνησε την παραλαβή της νέας γενιάς αεροσκαφών τύπου Airbus A380 και Boeing 777. Τα νέα αεροσκάφη που παρέλαβε η Emirates είναι ηλικίας κάτω των 2 εβδομάδων.
Νέα γενιά Emirates Airbus A380
Η νέα γενιά των A380 - 388Q της Emirates, πέραν του εμβληματικού Onboard Lounge και του Shower Spa της Πρώτης Θέσης, θα έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά, καθώς και νέα διαρρύθμιση καθισμάτων. Με την αναδιαρρύθμιση του χώρου πληρώματος του αεροσκάφους, 25 επιπλέον καθίσματα θα ενταχθούν στην Οικονομική Θέση, ανεβάζοντας το σύνολο των θέσεων στις 426, με τις θέσεις της Πρώτης και της Business να παραμένουν 14 και 76 αντίστοιχα.
Παράλληλα ο νέος, κομψός σχεδιασμός της Business Class καμπίνας προβλέπει υψηλότερη οροφή, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας. Οι αποθηκευτικοί χώροι στην οροφή της καμπίνας του νέου αεροσκάφους A380 θα είναι συγκεντρωμένοι στους μεσαίους διαδρόμους και κατά 28% μεγαλύτεροι σε όγκο.
Η νέα γενιά αεροσκαφών Α380, που θα εξυπηρετεί διαδρομές μεγάλης απόστασης, αποτελεί την πρώτη παράδοση, σε σύνολο επτά που αναμένονται για το τρέχον οικονομικό έτος, με 51 ακόμα ήδη προγραμματισμένες παραγγελίες.
Νέα γενιά Boeing 777-300ER
Τα νέας γενιάς αεροσκάφη τύπου Boeing 777-300ER θα διαθέτουν ενισχυμένα καθίσματα για την Business Θέση με δυνατότητα ανάκλησης έως και 180 μοίρες που θα μετατρέπονται σε πλήρως επίπεδα κρεβάτια μήκους 78 ιντσών, μίνι μπαρ ενσωματωμένο στο κάθισμα καθώς και τη μεγαλύτερη εν πτήσει οθόνη ψυχαγωγίας 23 ιντσών. Παράλληλα η Οικονομική Θέση θα διαθέτει αναβαθμισμένη διαρρύθμιση καθισμάτων με δύο επιπλέον θέσεις, ανεβάζοντας τη συνολική χωρητικότητα στις 306 θέσεις. Ο αριθμός των θέσεων σε First και Business Θέση παραμένει στις 8 και 42 θέσεις αντίστοιχα, ενώ έχουν ανανεωθεί και οι τουαλέτες με ξύλινα φινιρίσματα και νέα σχέδια στις εσωτερικές επιφάνειες.
Η παράδοση αυτή αποτελεί την πρώτη από τις 6 προγραμματισμένες για το τρέχον οικονομικό έτος και τις 27 στο σύνολό τους παραγγελίες, με τα νέα αεροσκάφη να διαθέτουν υψηλότερη απόδοση στην κατανάλωση καυσίμου και άρα βελτιωμένες περιβαλλοντικές επιδόσεις, με 2% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων.
#ΜπαταρίεςΤέλος! Η διαδικασία για να ανακυκλώσεις τις μπαταρίες σου διαρκεί μόλις 5 λεπτά! Κατέβασε το application “ReCYcling CY” εντελώς δωρεάν στο tablet και το smartphone σου, βρες τον κοντινότερο κάδο ανακύκλωσης μπαταριών και μπες στην κλήρωση για ένα μοναδικό δώρο για όλη την οικογένεια. Κράτα τις τοξικές ουσίες μακριά, ανακύκλωσε τις μπαταρίες σου τώρα!
Σχετικά
4 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα Top 100 Hotels Worldwide
Διεθνής Διάκριση για την Louis Hotels
Οι ευρωπαϊκές πόλεις που εξερευνώνται πιο εύκολα με τα πόδια -Μια ελληνική πόλη στη λίστα
Όταν επιλέγουν έναν προορισμό για διακοπές, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη το πόσο εύκολο είναι να τον εξερευνήσουν, με το πόσο περπατήσιμη είναι μια πόλη να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.
Η Αγλαντζιά συστήνει τον φετινό της Βασιλιά Καρνάβαλο με ένα χιουμοριστικό βίντεο
Πρωταγωνιστές οι Δήμαρχος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και ο νέος Βασιλιάς Καρνάβαλος
Netflix: Οι σειρές και ταινίες που έρχονται τον Φεβρουάριο του 2026
Όλα όσα αξίζουν μια θέση στη watchlist του μήνα
Αυτό είναι το νέο, πολυτελές ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας (Εικόνες)
Ένα πεντάστερο παραθαλάσσιο θέρετρο που θα βρίσκεται στην καρδιά της Αγίας Νάπας ετοιμάζεται να ανοίξει φέτος τις πόρτες του
3 ανοιξιάτικα ευρωπαϊκά ταξίδια για τους επόμενους μήνες
Mε πολιτιστικές και φυσιολατρικές αφορμές που θα κάνουν το ταξίδι ομορφότερο
Στο Top 5 των τουριστικών προορισμών η Αθήνα
Υψηλότερη πληρότητα από κορυφαίες πόλεις στην Ευρώπη κατέγραψε η Αθήνα το 2025 με βάση στοιχεία έρευνας από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών
50 Χρόνια ΣΗΜΕΡΙΝΗ – Μισός Αιώνας Αξιόπιστης Ενημέρωσης στην Κύπρο
Η επέτειος των 50 χρόνων δεν αποτελεί μόνο αφορμή για αναδρομή, αλλά και δέσμευση για το μέλλον
Αλλαγή ώρας 2026: Πότε θα πάμε τα ρολόγια πάλι μπροστά
Παρά τη μακρά συζήτηση στην Ευρώπη για το αν πρέπει να σταματήσει, η αλλαγή ώρας συνεχίζει να εφαρμόζεται
Οι τουρίστες θα πληρώνουν από σήμερα εισιτήριο 2 ευρώ για να βλέπουν από κοντά την «Φοντάνα Ντι Τρέβι»
Το εισιτήριο, σύμφωνα με απόφαση του δήμου της Ρώμης, ισχύει για ξένους και ντόπιους επισκέπτες